Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.324
    Допаѓања:
    28.128
    Да смениш формула?

2. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    A zosto davas na 2 saati? AD se dava na 3. Probaj taka, pa ke ti ispie moze bi poveke.

3. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Он е пресвремено родено бебе и од болноца ми рекоа на 2 часа за да стогне килажа и така си фати ред и си бара на 2 го имам пробано и да чекам на 3 саати ама плаче до степен на зајдување денски а навечер врзува по 4 5 саати нр сѕанува не бара

4. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    E pa togas ke si teras taka. Ke pie kolku saka, ne se grizi, ako napreduva, toa e edinstveno bitno. I moite se predvremeno rodeni, ama sekogas sum davala na 3 saati. I doktori i patronazna mi imat kazuvano deka 3 saati e potrebno da se AD rastvori vo organizamot.

5. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Мајки, можно е да се промени бојата на каките кај доено бебе поради мојата исхрана?
    Вчера јадев доста суви сливи и денес во каката имаше како неколку темно црвени точки и нешто лигаво со иста боја?
    Да ја носам на лекар?

6. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.546
    Допаѓања:
    20.211
    Мајки, нека ви се среќни новогодишните и божиќните празници. Убавини и радости да ве опкружуваат. :inlove:

А што се случи леле. Нова тура млеко изгледа добив. Градиве ми се многу тешки и полни. Бепси 3 дена не ми се симна од гради. Како прегладнет. Кај гладен, па и треба да го помолиш да цица, поважна е околината што ја разгледува со плачење. (facepalm) Се кријам у темница кога цица.

Ноќеска, бре се изнауживав и изнаспав. Ја врза цела вечер. И тоа во креветче. :clap: Од 10, тек во 5 утринава стана за цицање и пак си презаспа до 7. Се будеше на два три пати така, со малку кенкање во сон, ама презаспиваше пак сам, за нецели 3 секунди. Ми смени бебе, ај нека потрае. Да не биде дека џабе се фалам. :rofl:

Има горе на темето, на главчето нешто што ми личи на лишај. Мал круг, малку зацрвенет и рапав и се љупи кожичката на тој дел. Утрово забележав. Има некој со слично искуство? Не знам што да правам, дали е за на лекар.

@Magic13 Да, се менува бојата на столицата зависно од твојата исхрана.

На Kaetana, marchi-cool и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    само кога е настинато. По препорака на педијатар давав инаку не. Ми рече педијатарот јас да пијам витамин ц два пати по 1000 мг оти нели се лачи преку млекото

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Паника ме фати, како крв изгледаше. Значи можно е од сливите да ја смени бојата?
    Ќе видам наредната кака како ќе биди.

9. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    @Lianna Anna јас имам читано за тоа на главчето, тоа е со темето поврзано и како што сватив треба пред капење 30мин да му се масира со масло и после во капењето би требало да паѓаат корупки. Не на сила да му ги стругаме :) а ако не паднат за време на капење, тогаш после исто нежно со четкичка или со крпа нежно се стругаат.
    Само да те предупредам, ова го имам читано, уште немам бебе, го чекам да се роди за 2 ипол месеци :) и си се спремам со теорија :)

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Darija*

Darija* Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    302
    Истото кај нас, јас варам макарони во водата сол, ги носам на маса ,врели и солени, одам во кујна да земам сирење, се враќам свекрвата макарона на вилушка и лај бебе во уста, бебето 3 месеци:@:@

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    2.161
    Женска исто и се појави и на мојата сега скоро, не верував дека е теменица, ја однесовме на дерматолог па ни рече егзема, да ја капиме и мачкаме со мустела. Па ќе видиме, се надевам кај вас не е тоа

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ifv

ifv Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    209
    На бањање забележав малку модро над газето на бебето, тоа би му дошло кај опашката...што би можело да е..некоја слично искуство..утре одиме кај матичниот..

13. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
  14. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    период е,и кај нас така беше. Мислам дека тоа во 4тиот скок го има. Мака со пиење млеко. Јас пробував и вода и чајче да давам по некое лажиче колку да одржиме хидратација и да се закажеме да не е празно мешето. Е ама и тоа ептен минимално го пиеше ама ... Боље ишта него ништа.
    килажа секако ќе крене ако даваш на 2 часа ништо посебно нема да направиш освен што ќе му го оптеретиш желудничето. Јас со првото кое беше на АД млеко на 3ипол месеци беше скоро 9 кила од тоа давај олку давај онолку давај на олку време на онолку и ко видоа на 3ипол која килажа ја имаше ми рекоа еден оброк да скратам а еден да заменам со чај.

15. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.546
    Допаѓања:
    20.211
    Фала на одговорот. Не е ова теменица. Со лесно да си ја износиш бременоста до крај и се читаме тука. :)
    Па не изгледа вака теменица. Баш е како лишај. Утре на лекар, освен ако има промени.

А мустелата ви помага?

16. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    @marchi-cool За 4 скок ни е рано од утре сме во 2 по апликацијата. Чајче се напи прегеска околу 40 гр има испиено водичја не сакаме да смислиме.
    @Darija* ние за една недела ќе имаме 3 месеца а немаме ни 5 кг

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.324
    Допаѓања:
    28.128
    Што направивте, се смири малата?
    Денес мој беба го носевме на ручек кај баба му и дедо му, они се многу гласни, па почнаа да зборат гласно сите заедно, па се јави да пишти папагалот у позадина, како си отидовме не престана да плаче детево... Таман ќе задреме, почнува да плаче во сон..
    Знам дека не можеме да ги заштитиме скроз ама многу се нервирам што немаат осет во зборењето. Им викам потивко да зборат, мал е се плаши, ми викаат мене дека претерувам.

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.560
    Допаѓања:
    184.638
    Конечно минатата ноќ спиеше повеќе и се разбуди само 3 пати. Првите 2 ноќи откако ќе ја видат старите се најтешки. Буквално на пола саат се буди со врескање. И исто како вас, после нив, до крајот на денот е вознемирена и плачлива. Некое време ќе праам пауза од гледање пишав и претходно. Неиздржливо е. Нека помине регресијава на спиење, па после сигурно полесно ќе ги поднесува другите настани. А и да е исто, бар да одмори и да се наспие некој период, а и ја со неа, па со нови сили пак ќе дежураме. :)

19. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    вода и моето никако не сака. Едвај 2-3 лажички. Сепак мислам период е.

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.324
    Допаѓања:
    28.128
    Еве го 10мин какп што заспа врисна. Па отпочеток заспивање и еве чекам пак да врисне. И јас ќе ззабранам гледање со дерење на тоа папагалот па кој сака нека се лути. Колку жално вриска, и маж ми сеа се увери дека стварно се плаши.