Скроз те разбирам и сочувствувам. Ајде мајка ќе издржиме. Период е кога се посензитивни па така реагираат. За ден два ќе се врати како што било.
Ова е сега најново кај нас, уште е рано со велам ама потсмирено е. Се надевам ќе е колку толку ефикасно, ама знам дека целосно не се лечи, јас треба да пазам многу на исхраната, воздухот да е влажен и да не ја претоплувам
Мрсулчиња вадам со носе фрида тегави, жолти па дури со точки крв на некои. Дури не може да влезат во пумпицата со влечењето излегуваат со пастиката надвор се тегават лепат по лицето. Настинат е ама нели при насинка е водлест секрет, а него му е жолт помешано со водичка. И ми крчка. Бевме првиот ден на лекар не беше спуштено на гради, да одиме пак бидејќи поминаа 2 дена? Што може да е?
Скроз иста ситуација и кај нас, јас утре сакам да ја однесам да ја види доктор, само што кај нас во меѓу време излезе и заб, ама мрсуливе не се намалија се зголемија. Јас бев убедена во настинка, ама денес и јас вадам жолти мрсули со вода помешани.
Адамс многу ми е познато се ова зошто и јас го имам истиот проблем... Вие и не сте така лоши, сметај на 24 часа по колку ќе јаде. Треба оптимално да пие 150 мл по кило. Мојата цура од кога ја приметув дека послабо јаде и има суви пелени ја однесов на болница и и направија КС, намален хемоглобин. Објаснувањето беше дека е од пребрз раст. Сега примаме Сидерал со вит. Ц но таа сеуште јаде помалку и е поуспиена. Стварно веќе незнам што да правам, ја сменивме и храната и повторно исто. Ве молам за ваше искуство доколку имате слично...?
Крвта ти е од насилното влечење со аспиратор, ставај само солен раствор, не малтретирај дете. Може настинка, може од сув воздух, може стари мрсулчиња се.
Денес беме на лекар си качува на тежина крвна слика топ хемоглобин по јак од мојот. Докторката вика е период ќе мине за млеко ми рече да не мењам убаво си тера си Аптамилот
Јас денес за првпат во теретана откако се породив. Малото ми е 3 ипол месеци и Ивановски ми рече од јануари можеш кардио, од февруари што сакаш (дека царски). Почнав со трчање денес само, да не форсирам како за прв ден ама вечерва имам некоја болка доле во препони, скроз ниско меѓу нозе како што ме болеше од 8 месец од тежината на стомакот. До душа препоните не престанаа целосно да ме болат откако се породив ама денес после трчањето повеќе. Ве болат ли уште препони и по 3-4 месеци? Да не треба да појдам на лекар? Јас башка не бев со природен пораѓај, ми нема логика и по толку време да ме наболува.
Сериозно? Добро како реагирате на такви работи? Јас стварно би се искарала, пуздер би се направила. Не дај боже да ја стави стварно во уста и да се засркне. Абе ајде.. Уствари не. Не се карам. Земам дете насмеана и веќе таа дете не добива. Моето е 3.5 месеци и 4.5 кг. )) На муабетот за килажа. )) Онака да си кажам. )) Еви.. а да не форсираш? Да удриш на вежбање од типот јога и брзо одење? Што знам. Јас сум скептик после 3 месеци од операција да одам во теретана.
јас како што знам и за ситница да се изнервирам за ова ќе избувнам. Најискрено. Ај да не речам дека ќе почнам со насилство ама знам дека ќе почувствувам сила за да ја фрлам низ прозор. Добро толку ли ум немаат стариве?
Има логика. Дека се сечени слоеви, од кожа, поткожно, фиброзно ткиво, мускулна обвивка, мускули, нерви... Побрзо се враќа организмот во нормала после природно породување, а не после царски. Раната е зарасната ама да не си направиш беља ако форсираш. Ако си вежбач, и тоа турбо вежбач од претходно, не би требало да имаш болки. Ама ако не си вежбала во бременоста, почни со полесни вежби, немој одма кардио.
Јас знам после царски дури после 6 месеци се почнува со вежби и тоа лесни а не вежби со оптеретување. Не си играјте со здравјето
Мајки бебуш ми настина првпат во 5 месеци Очи и течат, си кива и го исфрла шлајмот во пелена. Матичната вика штом не кашла и нема температура само физиолошки раствор. Дајте искуство, тешко ми е на душа да ја гледам така тажна во очињата. Како поинаку да и олеснам? Ги вадите ли надвор бебињата кога се настинати? Утре ќе биди потопло реков да не и дојде убаво на воздух, или полошо ќе направиме
колку време се чека резултат за крвна слика во синлаб? Сабајле во 8 му земаа крв на малото рекоа во 1ипол,еве уште ги нема
Маjки какoв физиoлoшки раствoр кoристите? Jа ставам самo сoлени капки така ми рече педиjатарoт. И дали пoсле физиoлoшки раствoе влечете сo аспиратoр?
@Mia Fuentes слушај докторка, чим нема температура тоа е битно. И моја бебла исто. Ја вадам надвор. Ако е расположено зошто да не. Мојава додуша и е досадно дома и кенкава е, па ја шетам, и прија и спие поубаво навечер. Да е убаво облечено и нема гајле. Подобро е надвор на воздух отколку затворено во соба. Не се секирај. Ќе помине. @Larahappy со аспиратор само кога ќе видам дека се спуштило мрсулче долу ниско, па само колку да го извадам. Иначе ако нема течен секрет само физиолошки без аспирирање, оти со влечење лесно може да се повреди слузницата. За полесно да ги голтне и исфрли преку каката, јас и ставам физиолошки 5 мин пред цицање. Така омекнуваат и се спуштаат низ грло и со цицањето полесно ги голта.