Бебе од сабајле не се смирува. Долго време е нервозен и глода, ама ова сабајле он пишти, плаче и си ги чепка непцата. Многу е жален Како да му помогнам? Ќе биде запче или ова може вака да потрае? Многу го боли, се гледа. Му дадов глодалка, претходно изладена, џабе. Кога ќе си го допре он сам непцето, вреснува и ја фрла.
Не беше ама за прв пат подолго време беше одвоена од мене. Ја чуваше баба и а јас со мм шетавме и доаѓавме само за да ја надојам, така што може да е тоа причината, јас барем на тоа помислив само што ми е чудно толку мало бебе да има кошмари
Моево е триипол месеци па истото го прави. Лачи многу плунка и ја голта па после знае да ја поврати или бљуцне. Ама генерално си се понаша нормално и не паничам. Мислам дека си е нормална фаза.
Синево мое, не сака да се бања, секогсш истиот проблем го имаме, хистерично плаче, па и мене почнува паника да ме фаќа. Знам мал е уште, но ме интерсира дали и вие го имате истиот проблем со бебенцето?
Некаде дп 2 2ипол месеци да, вриштење пиштење, после тоа се смири сега сака да се бања, ама кај нас општо секое плачење престана тогаш, може недели да поминат да не заплаче, само мама плаче мисли дека нема доволнп млеко
Ние пак обратно од кога ќе излезе пишти вришти хистерично мислиш кој знае шо му правиш не дава во бањарката да го замотам не дава да го намачкам да го облечам....
Денес налет мојава болест па уште забележав на бебчо главата и вратот му се ладнички ќе се запоти и тоа ладна пот. Не сум раат од болести последнава недела. Страв ме фаќа.
И моево синоќа се препоти ми падна страв да не имало темп. , а и мерив пред капење кај 8 и беше 37.1, после капење не мерив и ова беше кај 11 заспана беше и испотена
Моето сака да се бања и да е голо, бодито кога ќе му го облечам почнува песна. Мали се, само си наоѓаат причини за плачка
Со иста мака сме, скоков не измести ептен со цицањето, и сега уште знае да кенка на цицање, да прави фати пушти, ама доволно сме читале дека не снемува млеко преку ноќ, па се трудам да се смирам и да си викам има млеко ќе се вратиме у нормала. јас се вратив на чајот за доилки а земав пијам и лактил капсули за секој случај.
Мојата од 2 до 3 месеци ја спиеше цела ноќ без будење. Во 10 заспива, до 6-7 сабајле. Никогаш не сум будела за цицање и супер напредува. А и помала кога беше, не ја будев. Ваше си е ако мислите дека треба, будете, ама и да не ги будите супер ќе си бидат. Само да напоменам дека последното цицање ни е од 9 до 10, 1 саат е на града
Уште пред да се породам знаев дека ќе ја држам цело време и ја држев. Кога направи 2 месеца веќе не сакаше да се држи во раце кога е будна. Повеќе сака да си седи и да и зборам. Сега само се успиваме во раце и во количка. А за тоа што ќе кажат другите, баш ми е гајле. Додека можам, ќе ја држам и ќе ја нишкам. Ќе рече еден ден: бегај мамо
Абе шо нема да кажат старите. Мене една комшика ми рече да не и викам жабче, ќе се лигавела ♀️ Мојава не сакаше воопшто легната, цело време ја држевме така исправена