Не, не е никаков проблем иако велат дека треба вода да се дава. Ќе пропијат вода кога ќе почнат со јадење.
За штуцањето јас или ја оставам така или аждавам да цица. Свекрва ко свекрва ако не затоа за нешти др ке ти мрчи мојата најактуелно и е дека ке ја измрзнеме малата а дома 25 степени па да не ја факам без да е во кебе :, D чудесии Туку друга ствар што ме мачи вие што доите дали јадете јаткасти плодови? Пошто се заборавив и неколку дена по ред јадев лешници бадеми индиски абе нашло па зашло.... Од вчера престанав.... И дали избегавате одредена храна.....
загрижена сум, дали има некоја опасност? иначе се роди со конјуктивист, но со капки се среди, сега исто но со секрет од едното оче дури како залепено му е.. сабалје сме на очно.. тие капки веке не му делувале.. душа немам веке се плашам..
Може да е затнато солзно каналче. Ќе се отвори до годинка, ако не и порано, барем обично е така. Масирај го местото на долниот капак кај коренот на носот и кога ги пребришуваш очите, исклучиво да биде со физиолошки раствор и стерилни газички (што се пакувани за една употреба). И една газичка за едно бришење, бришеш фрлаш.
Zdravo majki, nova sum na forumot. Bebeto mi e 4 meseci. Rodeno e 3650gr-52cm. Na prvite 3 kontroli kaj pedijatar super napreduvase. Na poslednata kontrola bese 6600gr. Pred nedela dena se razbolevme i pri pregledot kaj pedijatar go merevme imase kaceno samo 200grama. Vcera povtorno go merevme i za nedela dena ima staveno 20gr. A vo visina ima porasnoto 4 cm.Zaboraviv da napomenam deka cela nedela sme so temperatura i 4-5 dena kakase po 5 pati na den. A si cica na 3 casa. Pedijatarot me sovetuvase da zemam formula no jas nrkako se dvoumam Nekoja majka so slicno isklustvo.
Штом бил разлошен нормално е да не јаде многу. Т.е не му се ни јаде, исто како и на нас. Ништо страшно не е, ќе надокнадите. Плус повеќе нема да става по толку многу. На 6м треба да дуплирате. Одите натаму со килажа.
Два дена како бебчо е болен и два дена од града не е симнат.градите ми се ептен меки ме знам од кај ли влече млеко. Пробав и АД да давам мече да чуе. Ни шише да фати ни да цицне. Давав пред 2 дена со лажичка ама џабе многу малку пие.
Ние сме 20та недела, скокот беше во 19та, од мирно бебе кое цели два месеци не пушти глас, стана кенкава како во првите недели кенка ништо не и е по ќејф ни легната ни станата ни цицана, а и едвај цица се врти се тегне не сака да цица...
Па добро луѓе објаснете ми што се случува. Бебето утре прави месец дена, веќе два ноќи како навечер не спие. Се нишкаме со саати, за тоа време плаче и кенка, кога ќе се успиеме, ќе ја спуштам на спална или во креветче одма се буди. И тоа ококорена, наспиена, одморена. Еве денес од 6 часот не е заспана. Незнам од каде таа енергија. Преку ден максимум спие 40 минути, ќе се разбуди ќе се поигра и пак исто. Претходно навечер спиеше по 2,3 часе ќе јаде и продолжува со спиење.. Скок ли, што ли е?? Помагајте..
Мало е, сака близина и твоја топлина. Сите малтене сме го прошле ова. Стави топло на меше ако е до мешко. Кревај ноџиња. Најди нешто што му одговара. Инаку има и скок во 5та недела.
Мал Мало е многу за да има ред , дури имаш среќа што јадело па одма заспивало, моето не знаеше што е ден што е ноќ, на два часа сд будеше и седеше будно по 2 по 3 часа, ноќ како ден ни беше плачење нон стоп
welcome to the club, dear... ,Се надевам нема да е ко мој буци, втора недела како дежурам. Нека минува побрзо, нема друго што да кажам. Прочитај низ нет за colic или колики.
Исто и кај мене а има само 2 недели, го научив само во раце а тежок е многу, денски спија, навечер таман сум задремала се буди и само шишето со млеко го бара.
морам да се самоцитирам. Трет ден кај што бебчо цица да не речам нонстоп. Вака новороденче ко беше во првиот месец не правеше. Ајде ќе речам претходните денови беше болно па инфузии па сака блискост ама денес... А пие и чајче вода каши... Не знам... Загрижена сум. Исто така во изминатиов месец 3 пати сме биле на педијатар и сите мерења се со иста цифра. Првиот пат 8кг вториот 8150 третиот 8200 викам или не е легнато бебето добро или вагата не му чини а на дежурна пред 3 дена 8500 покажа. Човек стварно да се загрижи
За што се нервираш Марчи? За килажата? Абе супер е бебе. И мојов цица многу деновиве, изгледа од скокот е. И килажата ни е тука некаде. Се меревме и ние 8100 сме. Не се замарај, нека цица бебе колку сака, и не гледај бројки. Ако си е весел, нема грижи.
за цицањето се замислив како е можно толку да цица. Ајде за килажа мање више веќе сме близу 6 месеци така да секако нема да креваат килажа како досега,поактивни повеќе ќе трошат ќе ставаат на висина... Ама викам што е работата ем јаде ем пие па уште и виси на цицка ко новороденче...
Не му ја мисли додека сака да јаде. Ако не јаде тогаш да се грижиш. Супер сте. Мојава од ко е родена само сака да јаде и цица. Важно се весели како што рече @Мариаа. Еден совет дали вашите бебиња маваат? Мојава како тепачтепач мава со рацете и тоа силно. Кога и се спие и сама се мава. Збеснува ептен.
Марчи брзо те читав дека бебе им тт. Можеби и затоа цица често за да си надокнади течности. Килажа му е супер, нека не те загрижува.
Да, тоа било затнато солзно каналче, ни дадоја капки и вежби за да се одзатни каналчето.. да и така ги чистиме очињата, се надевам ке се среди за брзо, пошо ако не се отвори пак вика можи да фака конјуктивист..