Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Мамички да прашам :D од колку месеци маливе бебушки почнуват да познават(на мама) да се смешкаат кога им зборуваме?
    Ние сме порано родени ама гледам на зборување малава почна да ми се смешка,истто и кога роднини ни беа на гости ја зеема во раце малце и потоа кога ја земав се смееше :lol:
    Може е глупоо што пишав ама оти се роди порано си викам сега е време за тоа или е малце касно ??
    Не е нешто загрижувачко али ете да си прашам,на 26/04 ке правиме 3мес :)

2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    girl-miri моево уште од пред една недела почна да се смешка. Ми викаат дека тоа несвесно го прави, ама мене искрено не ми изгледа така.
    Беблак и се смешка на мамичка секогаш кога мама му пее и му збори. Случајност? Не би рекла! :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Така и малава одаамно се смееше,мислам на она смеење кога разбират повеке.
    Инаку тоа смење до месец дена не е на тоа што разбират и гледаат чиста слика,така нешто е тоа |( не знам точно :D

4. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Двете мои деца почнаа со свесно смешкање и гугање околу шестата недела. Дотогаш се смешкаа само во полусвесна состојба. :)

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Па и ние веке две недели како се смее и познава :) почеток на 2 месец почна да знае повеке :!: да,до два месеца беше полусвесна со смешкање. :D
    Значчи тука сме некаде :)

6. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Мамички, колку време може да стои отворено млеко на Хипп Комбиотик? Малово цица, ама еднаш морав да му дадам вештачко ( имав итна работа, и немав кога да измолзам млекце ). Сега не знам дали можем да го чувам зошто нема да ми затреба скоро, или да го фрлам или да го дадам некому.

7. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261

8. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    Мајки,дали оставате измолзено млеко во фрижидер и потоа му го давате на бебето? Дали одкако ќе го извадите од фрижидер го топлите или само го оставате малку на собна температура пред да му го дадете? Ќе бидам отсутна од дома пола ден, па морам да оставам млеко за бебчето, ама не знам дали е во ред да се измолзам претходниот ден и да го оставам во фрижидер?

9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Нене вештачкото млеко стои отворено 3 недели после тоа фрлај го

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    nie bevme denes za papceto. ni go gorea malku poplacavme.rekoa Deka ke pomine.SE nadevam za brzo.SE izv za lat öd mob sum

11. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Затопли го заедно со шишето во топла вода. За 7-8 минути ќе биде млако

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Со лесно мила ке помини не се грижи :)

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Мајки кога почнуваат бебињата со гугање?
    Моево од вчера како да почна, а се мислам дека е рано, мислам дека е ептен мал.
    Многу јасно вика "Ауууу" се смее и мрда со рачињата. :) Тоа е тоа? :wasntme:

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Мила мојава на 2месеца почна со гаауу :D аууу :D
    Мислам дека месец ипол тука некаде почнуват :D колку се слатки :inlove:

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    peperutceto moe pocna na dve nedeli I kako so odat denovite se poveke I poveke veke I pesni peeme :)
    duri se zakasluva I zaiknuva koga guka. a koga I se spite I place ke pocnam DA ja niskam I rzi hah mnogu e interesna
    jagotce to a e to a zapocnuvA so gukanjeto.a girl oti bebceto tvoe e porano rodeno zatoa pokasno
    she izv za lat of mob sum

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kikus1989

kikus1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    Davi kazam i moe iskustvo bebka mi placese PREMNOGU imam pisuvano i mene mi vikaa sinato demek toa mozes da go proveris koga ce go kapes ili koga cica da ne place nezno so malo pritiskajne pominimu po plekits ako pisne naednas toa e i ce znaes vo koj del e. I taka jas po doktori mi place a site vikaat nema nisto se e ok a taa i zaspiva i se budi so placejne posledno ja odnesov kaj edna baba i mi vika soblecija ja vide i vika ima vodni klinci no ce mu pomine si ja oblekov mu prokusa nesto 5 minuti i za 2 dena beba si se smjiri konecno vidov deka imam bebe. E sega mi place koga ne e kakana 1 den i.nako kaka po 2 pati ama so poinakov ton od togas neznamni samata dali od toa mu projde ili ete taka samo od sebe :) inako ni kapki ni nisto ne pomagase. Sega ovie 2 nedeli vidov sto e majka inako samo pod stres bev nespien... inako sme 3.5 meseci pozzzzz

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас да се пофалам малата веќе не плаче толку. Од кога го почнавме сирупот за рефлукс спие подобро преку ден, плаче кога е какана/гладна/уморна или кога и е досадно.
    И јас полека гледеам како е да имаш бебе, веќе 3 дена стресот ми е многу намален, и сите се чувстуваваме подобро.
    Можам да ја легнам кога и е време за спиење и да излезам од соба и таа сама си заспива, а претходно ви кажав сум имала денови и кога плаче повеќе од 10саати. Како друго бебе да имам

На Beautiful-Princess, WORRIED.BT, ddevojce и 3 други им се допаѓа ова.
  18. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Сируп за ????? Не сум слушнала за такво нешто

19. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    рефлукс,да. :)
    Најверојатно не си чула затоа што не е често дијагностицирано. Кај нас не учат дека е нормално да повраќа и да плаче бебето и мора да си упорен да добиеш дијагноза.
    Ти рече дека бебето ти плаче многу,така? Затоа пршуваш?

20. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Сум слушнала нешто слично ама не знаев како се вика... :) Инаку прашувам затоа што малата моја постојано има враќање на млекцето ама не го повраќа туку некако ми се чини како да се дави. После јадење сите деца спијат мирно затоа што се сити а кај нас е обратно, не може да заспие два сати после пиењето млекце. Сите ми рекоа дека станува збор за грчеви ама веќе имам едно дете и знам многу добро што се грчеви. Не знаев што е а гледам дека ако е исправена си спие мирно а што мја легнам се дави. Тоа нешто слично е?