Како да го прекинам млекото да не ми иди?Ми се направи страшна компликација со ногата и примам лекарства со кои не смеам да дојам.ми дадоа апчиња бромергон ама некако не ги поднесувам па ако може да ми кажете како природно да прекине,инаку не дојам веке 5 дена
Дали ги фрлате посебно бебешките алишта во посебна корпа за перење? Нз дали да си земам специјално за нејзините алишта корпа за во купатило?
Јас наместо корпа ги ставам во една поголема платнена торба. Ја имав добиено на еден семинар па вака и ја најдов намената
Здраво на сите! Јас сум 25+7, и полека се подготвуваме за бебушот Затоа што бебето ќе се роди во лето, ме интересира какви се вашите мислења дали да се користи клима во спалната соба каде што спие бебето?
Не,ќе ја оладите просторијата кога бебето не е во неа,па ќе го внесете. Но секако да не се претерува со температурата,не сум сигурна ама до кај 20 степени мислам треба да е.
Се качува температура кога се вади запче? Има до 37.2 а вака ништо друго не му е освен што е нервозен.
Посебно ги ставам и посебно ги перам (со Ариел бејби течен,без омекнувач) алиштата на бебе. Два дена не беше какан,денес се искака ама како тесто,како цврста храна да јадел(4ипол месеци) и откако ставивме рота мириса кисело, а исто и кога ќе прдне мириса многу силно,што претходно не било така.. Дали е нормално да се менува каката,има ли влијание ротата и дали составот на каката има врска со тоа што два дена не беше какан? (Извинете на детален опис)
После сите дози рота имал потечна столица. А и мојов ако не се искака неколку денови после повеќе му мириса.
Стигнав и јас до муабетот "Мајка бебево е прецицано". Сабајле ми поврати на 2 пати во млаз, и пошто не е прв пат алармирав мм и правец на педијатар.... Ја мерат и мојата туфна има 4820) 39дена а родена 3200)качувала по 45 гр дневно. Докторката ми вика, не е ни чудо да поврати многу цица, сакаш наеднаш да ја пораснеш. Добро викам докторке а што да и правам кога бара, ми вика нема да и дадеш ке ја шеташ ке и збориш ле ја залажуваш минимум 1ипол 2 саати од еден до друг подој да има. И така јас сега сум насмеана од уво до уво што ми рекоа дека е добра, и што ме искара докторката. Буци моја па и се пие мчекце не сме мали со мм он 2 метра е јас 176 треба и она да расте
И мојот на последната контрола поправен исто во просек 44 грама на ден, докторкава само ми рече терајте, природата си го знае своето. Бебе се дои кога сака колку сака, глупости се тие шетање и залажувања, тоа си знае колку му треба и за следен ден да " нарача". Нека цица нека ужива, нема прецицано бебе, аман веќе на прсти се бројат педијатри што посетиле некоја едукација за доење.
Не би користела клима каде Што спие бебе Нема потреба ако е премногy топло , венецијанки пуШтени, или пердина ШТО и да имате бебе полесно облеЧено и моето се роди во лето ама клима не користевме само по боди го Чувавме и со јорганЧе покирено кога заспиваШЕ Самата ке знаеШ како да го облеЧеШ а за клима нема потреба
Бебево бидејќи се става во уста ,лицето околу уста му се исфрла со ситни мозолчиња. Некогаш се поизразени некогаш поминуваат. Дали со нешто ги мачкате бебињата? Има една крема од Фрезидерм ми ја нудеа во аптека