i kaj nas imase period koga se isfrla toa bese na pocetok koga pocna da pika se v usta ama so nisto ne go mackav ke se povlecat jas nekogas mu klavav malce pavloviceva i toa bese se mislam nemas potreba
Ништо, ги тргнав само некои играчки што пуштаат боја или ептен што ми изгледаа кинески. Од лигите и квалитетот на играчките и ќе се фрла ама ништо не е страшно.
Истo е нo мojава не играчки самo раце бута двете да мoже двете ќе ги стави. Се прави oкoлу устата си мачкам сo кремата штo и мачкам лице.
Те прашав во друга тема колку се роди зошто бебе мое се роди 3 кила, а на 45 дена имаше скоро 5.. Испаѓа дека напредувал над 50 гр. дневно. Докторката ни рече што и да правите, продолжете така. Едино јас го будев на спиење по 2 пати да цица, сега само по еднаш сам си станува, ми рече нема потреба од будење бебе. Кога ќе кажат вака, бог да чува се докториве. Ај они нека се лажат кога се гладни
Беба моја е настината од завчера, вчера во 2 по полноќ кога стана имаше затворено око и насобран жолт секрет, и се јавив на докторката и и рековме дека има и секрет од носето, жолтеникав ни рече да и ставаме Тобрекс. Ноќва во главно спиеше ок, освен што јас ја будев да и го прочистам носот, и неколку пати се закашла (сигурно и се слева секретот надоле..) И давам да цица колку може повеќе, не и давам деновиве ништо друго. Температура нема воопшто, сега еве ја будна си збори не знам дали да ја носам на лекар, мм збори дека претерувам Инаку и нешто др да прашам, како давате лек на бебе вака мало, а да не го плукне? Во случај да не треба нешто парацетамол да и дадам, ете пред недела дена и дадов ради вакцината и се испоплука, а и го давав со внимавање со шприц полека да тече да не ја задави ама не ми успеа..
Да да ти пишав мислам 3200е родена од болница излеговме 3080 сега на 39ти ден 4820.... Ма како не ке и бранам нека бранат они млекце на своите
Во собата ако е климата, не. Бебето во друга соба, климата нека си работи. Јас во септември се породив лани, бебето само по боди со кратки ракави беше и чорапчиња, клима не пуштавме. Беше околу 25 степени. На 30+ степени мислам дека е мачење да се остави, сега бар има можност да се разлади, не е како порано. Кога ќе спие само ќе го покриете со тенка пеленка
Во меѓувреме прочитав на интернет повеќе статии каде тврдат дека може бебето да престојува во просторија со клима (26-27 степени) со отворен прозор и да не дува директно во бебето... Збунета сум, а би сакала однапред да си предвидвидиме зошто не ни е пријатен станот во лето https://www.bebac.com/vesti/da-li-s...gLtl_WjiOOQjW3AgiAMc5o_y21H58sgJraPUZ6KmkGakg https://klinfo.rtl.hr/roditelji-3/z...3ZrcNu2cCBhm_8Bsc8o-FCIQV7sfDRgsRv9Qx5M62UQ9I
Бебе сабајле ми крена тт 37/6 го однесов на лекар ми вика нема ништо ни на гради ни грло малку секрет во носот. Ама вика два заба набрекнати горе. Нели прво долни заби вадеа или јас сум грешка? Има четири месеци и десет дена некако рано ни е за заби
Jas ziveam stranstvo i tuka isto preporacuvaat otvoren dzam samo da ne e direktno da duva vo dete Jas mislam samata ke procenis sto e najdobro za tvoeto dete i kako toa reagira na odredena temperatura... ke zaprimetis po simptomi sto mu odgovara a sto ne toa e moeto mislenje
Исто. Уште во болница додека бев, 5 денови со бебе во иста соба и клима на 27. Само климата да не дува надолу, туку нагоре.
Мамички ако има некоја слична ситуација да сподели. Првата вакцина што ја примивме во болница на рамото почна да и гнои, педијатарот ми рече да ја мачкам со бетадине 2 до 3 дена и да не ја бањам. Прашањето ми е дали е сериозно или така треба да биде. Немам никакво искуство со владините ако може да споделите
Мами паметно ли е да го носам буци на роденденска забава? Знам владее грип уште па ми е страв, а нема кој да ми го гледа тој ден за да го оставам дома. Има 2 месеци и недела дена. Се уште се мислам дали да го земам со мене или да не одам ни јас. До сега само во парк два три пати сме шетале кога беше убаво времето, во количката покриен за да не дише ладен воздух.
Мами абе само јас ли сум мајка немајка што бебево со Памперс Премиум ми останува валкано по ноџиња и грбче? Штом слушнам дека се искакала после 10 минути и ги менувам, менувам обично на 3 саати и без да кака. Прво мислев мали и се пошто има 4800 а користев 1ца,па купивме 2ка ама и со овие иста песна беба ако се искака малку повеке одма или рабчето на бенкицата е прљаво кај ножето или и бутчето ни е со каки или горе кај грбчето. Јас незнам што грешам ако има некој туторијал за пелениве споделете ке излезам мутава и неука ама стварно веке ме нервира ова. Малце малце искакана облеката.... Значи ја ставам пелената и ја местам как ножињата и горе стегам да е стегнато.... Без малку да се допрат лепенките после кај ножињата тој надворешниот дел го местам убаво и ајде ако некој знае нека каже кој е проблемот
И ние ги користиме истите пеленинуште од раѓање пичнавме со 0 сега сме и ние на 2 има скоро 6 кила досега ми се нема случено вакво нешто ниту да прокисне кака ни мочка. Види тие како фалти кај ножињата да ли се убаво раширени незнам стварно а 2 се мислам до 8 кг нема смисла мали да се упола кг има бебенцето.
Ич не паметно.. И ние сме во Сабота кај дете од золва ми нема да одиме попто ќе биде во игротекани би ризикувала толку мало дете да закачи некој вирус за еден роденден иако моето има 4 не го носам ќе отидиме утредента дома да однесиме подарок.
Mojot e skoro 4 meseci, imase 2 dena temp do 37.3 i mu izleze denes gore zapce. Isto prvo. Dole treba da izlezat prvi, ama ete, kaj nekoi deca iskacale prvo gore.