Zdravo majkicki.. maloto mi e 5 dena.. od vcera pocnav so elektricna pumpa da se molzam..od desnata cicka nikako nejkese da cica. -pampers ne polni ni 1 na den i vikam deka nema sila da potegle i ubavo da jade pa sega i od dvete mu punam sisence i taka se hrani. Fala mu na gospod pocna da si mocka i kaka. Me interesira kolku kolicinski mu e dovolno za eden obrok da mu davam, ne znam malce li e mnogu li e no jas pocnav so 20ml pa 30ml i deneska 60ml. Ve molam za iskustvo i mislenje
Мислам дека 60 мл ти е многу за толку мало бебенце на еден оброк.... Дека и 30 се добжволни со тос што би му давала почесто рецимо ма 1ипол до 2 саати.... Сепак не сум искусна со шишиња па свати ме со доза на резерва нека кажат поискусните ссо шишенца
Точно има друга за лице, за црвенило,мене ми ја нудеа кога ми се појави црвенило околу устата. 400 ден чинам беше и мене ме интересира ако ја користел некој да сподели. Мали се пика во уста,раце,играчки,лигавки,тетра,ср што ќе дофати и овие денови е цел црвен околу уста дури накај образите му отишло. Го намачкав со Еуцерин атопи,мислам дека не делуваше,ставив Судокрем,па ќе видиме. Малце ми е језа за Судокремот дека го користам за црвенило на пеленска регија,ама го читав пакувањето не е нагласено дека е само за пеленска регија. @koritsaki ти користиш Фрезидерм,да не си ја пробала кремава? 50-60мл му се сосема доволни. И јас бев со пумпата во раце два месеци,но бев упорна воспоставив и лактација и бебе си почна да напредува. Првата недела немаше ни грам качено,дури може нешто ситно ослабнато. Беше мрзливо,спиеше и не цицаше. Педијатарот ме советуваше да го ставам на града на 3 часа,а после цицање да му дадам одмолзено млеко од шише. Тоа супер ни беше,сега е скоро 5м и е 8кг. Сега вика ќе ве ставам на диета Ставај го на двете гради,менувај положба за цицање,а за да видиш дали напредува не му менувај памперс 5 часа. Ако после 5 часа тежи пелената тоа е знак дека е најадено.
@Sofi.ja судокрем е многу јака крема, дури и за пеленска регија е само кога се останато ќе се проба. Тоа црвенило поради рачињата ќе се појавува без разлика дали мачкаш нешто. Затоа подобро без многу хемии за да кожата се научи побрзо на бактериите и сама да се избори. Миј му ги работите што ги става во уста повеќе пати на ден и рачињата. Тоа е доволно. Ќе видиш само ќе се повлече.
Не,не, не е таа за пеленска регија. Има друга за лице, ја барав на нет не можев да се сетам како пишуваше,можеби е оваа:
@Sofi.ja а да , сега ми стана јасно , јас ја видов сликата од претходните страни па мислев за таа прашувате оваа ја немам користено , сега баш читам наменета е за суви делови околу устата , носот , таму каде што е разранета кожата од ладното , од настинка било што. Ако ја пробате пишете дали ќе помогне
Фала ти многу ќе го земиме секако Од фризи дерм како да нема фајде ич а и запчето од кога е никако да пукне
Јас за моите користев Gel za desni и Dentinox. Изладена фротирска крпа е добар начин да се олесни болката во непцата доколку нема воопшто заби.
Не спие бебето веќе неколку дена дури и навечер цело време е ококорен, ма ништо не помага пробав со песни да го успијам и заспива кај мене во раце а во креветче не сака, па си викам да не гладно а пред да го успијам обавезно го дојам и ај му давам пак да цица ќе поцица 15 минути и само што ќе помислам заспал, ми заспива во раце пак се буди.. На почетокот преспиваше по 3 пати во денот а сега многу слабо.
Здраво мајкички, да прашам папочето откога ќе падне колку често треба да му се става алкохол? Дали со помош на газа или директно во папочето? И дали се става уште нешто? Исто да прашам бидејќи уште не сме посетиле педијатар дали е во ред доколку бебето еден оброк цица а еден оброк да му давам хип адаптирано? Давам адаптирано бидејќи имам проблем со рагади па додека се залечат и во меѓувреме се молзам па и тоа му го давам во шишенце...
Само јас ли ништо не ставав на папочето на бебе .. На гак ми рекоа ништо, ама јас почнав на своја рака бивацин прашок ден-два, па педијатар ме искара зошто ставам тоа, не требало ништо. И така супер си зарасна
Јас одкако падна му ставав уште 2 3 дена хидроген директно на папочето и после со газичка тапкав. Додека бев во болница во Плодност му ставаа и плус една бела течност заборавив како се викаше. Нас ни падна многу бргу на 3 ден кога си дојовме дома од болница вечерта ни падна.