Ви спијат ли во вреќички или ги покривате со ќебенце или јорганче? Преку дента е покриена а навечер спие у вреќичката. И исто сакав да ве прашам на колку дена ги бањате?
Јас покривам со ќебенце. Додека беше помал новороденче секој ден а кога фати ладното почнав преку еден ден и уште исто така преку ден
Мојата спие со кебенце под рачињата, купивме врекичка ама ја згрешивме преголема е па остана за некогаш друг пат На почеток ја бањавме на 3 дена (ни беше страв со мм смотаници) сега се дешава секој ден евентуално на 2 дена бањање 3тиот правиме пауза па пак Сега и интересно ни е
Кога си докдовме од болница ни рекоа додека не падме папчето да не се бања, ама јас си ја бањав преку ден. Не ставав шампони на телото, само на косата. Сега ставам по малку шампон бо водата.
Za kakanje moeto retko kaka noke pa.pelenata ji izdrzuva 6-8 saati , a prviot mesec.menuvav i noke i se rasonuvase .So crvenilo imav problem na pocetokot pa.smeniv pelenite i 2 dena vo nedelata go mijam so xrn caj i mu isfrliv vlaznite Za spienje iakp kupib vrekicka ne spie vo nea tuki go pokrivam so kebence nekako polesno mi ispadna koga se budi za jadenje odma go zemam.Za kapenje go kapam 2 pati vo nedelata so malku maslo i kapka. mleko od tetrapak po preporaka na babicata.
Ние спиеме преку ден со тенко ќебенце а вечерта со истото тенко и едно подебелко. Спиеме на 19 степени. На почеток на 2-3 дена ја бањавме а сега преку ден, некогаш и секој ден зависи.
Мајки вие шо доите од двете ли гради ви цицат бебенцата?? Мојата ако цица од двете повраќа и тешко и е. Многу и е од двете гради. се роди 3620, вчера ја меревме со бабицата 4330. За 5 дена качи 210 грама. Супер си е.
Моја бебка цица само од едната и исто како случајот со вас, ако и дадам од другата повраќа. Се роди 4350, сега има 3 месеци и една недела и има 8 кила.
Задутре прави 5м од старт цица од една. Ако сака уште му ја нудам и другата,ама тоа ретко се случува. Не е погрешно,воспоставена си е лактација,бебе напредува. Грешка е ако од двете по малку му се дава зошто може да не сд нацицува доволно,зошто нели на почетокот е поретко млекото. Не сум прочитала некаде да е погрешно доење од една на еден подој.
Здраво Да ве прашам со што го мачкате лицето на бебето? И ставав павловичева ама се исфрла. И дали ги ставате да спијат на рамно или подигнато им е главчето? 40дена е бебето иначе
Толку мало мислам дека нема потреба од креми. Павловичевата поготово некако ми е мрсна за лице. Моето на почеток спиеше под мал агол божем заради бљуцкањето, ама немаше некаква разлика па баталив. Сега спие на рамно.
Има ли некој што се соочил со оние лушпи на глава што се јавуваат како ги третиравте и за колку време поминаа ?
И мене ме интересира? Ставам јекодерм ама сем што ги омекнува нема др ефект Вие што користите релаксатор по колку време дневно го оставате бепчето во него Ние сме скоро 2 месеца и саботата купивме релаксатор Си лежи во него не е стално на вибра ама па незз колку време смее има некој инфо
Мајки два месеци сме, од почеток сме на ад. Овие денови беба некогаш јаде цел ден убаво по 90мл оброк, а некогаш се молиме цел ден. Еве од сабајле едвај има испиено 100мл вкупно. Има ли некој вакво искуство? Од дома ми прават комплекси само, лиги имала за тоа не јадела, ама како може вчера јадеше супер, денес не.
Со маслото од Фрезидерм што го постираше Адамс. Мачкај пред бањање 1 час да постои ,после бањање чешлај, за десетина дена се среди кај нас. Во релаксатор мислам исто како за транспортер важи, 2 часа па пауза. Ма да не сум видела бебе толку долго да сака да седи, претежно 15-30мин седат и после се бунат сакаат да станат
Со првото детенце, ставав маслиново масло еден час пред бањање, и додека го бањав со ситно чешелче поминував по главчето. Лесно и брзо се одстранија, мислам со 2 бањања ги средивме.
Мајки хелп, имаме скоро три месеци, се доиме и плус дохрана (по 30мл некогаш пијат, некогаш не сакаат ни да пробаат) подригнувањето ни е најголем проблем, се случува ноќе и по два часа да се мачиме, не можам да ги оставам така бидејќи се грчат и почнуваат да плачат... пробувам на различни начини но само преку ден ни успева, ноќите се тешки.... некој совет