На детето на другарка ми му се отвори на 20 месеци и она мислеше дека нема дека ќе треба со интервенција ама ете добро испадна на крај
Oo pa jas sega i pustam muzika i e mirna imame omilena twinkle twinkle ) a i babicata mi rece da ne i davam mnogu da gleda
mila nisto ne te razbiram zosto mu branis na maloto da si gleda tv ? i moevo si gleda i si guga ? a i na tel preku yout.... i pustam mak.detski pesnicki i jas i pejam i si uzivka
^и јас го ставам во релаксатор и го ставам пред ТВ, си има буквално омилени цртани (не дека ги познава, ама очигледно мелодијата или нешто друго го радува)
mamicki od kolku meseci rekovte ste pocnale so kasicki?nije cicame samo vo 4.6.8 a preku den sme samo na aptamil po 150g na sekoj 3 sati .. pa si mislam dane i e malce ili i vasite bebuski si pijat mlekce na sekoj 3 sati ?? izvinete od mob sum
Pa se zagleduva vo tv i kroti mirnicka e. A babicata mi ima receno da ne ja ostavam mnogu tv da gleda,valjda za ocickite deka e mala. Inaku obozavame preku den da slusame pesni. Koga place i ja pustam twinkle twinkle i odma se smiruva i si e vesela ja saka taa pesnicka stom ja slusne muzikata odma se raduva. A za spienje rain sounds mnogu relaksira a i nie so mm zaspivame na tie zvuci.
Малиот има 5 месеци и 3 недели, ете скоро 6 полни. Му ја дијагностицираа на 2 месеца на редовната контрола, ни рекоа да ставам широк повој, и имаше резултат само кај десниот колк, а кај левиот не. Да спомнам само дека во споредба со останати слики кои ги гледав на интернет, колкот воопшто не е во толку лоша состојба. Ги носеше еден месец, се мислам што да правам. Почна да не напредува, нејке ни да јаде ни да спие.
јас искрено мислам дека зборуваме за многу големо количество на млеко. А даваш бебушот да цица? И ние даваме прихрана ама и денски ја ставам да цица. Инаку малата моја за некој ден ќе прави 2 месеци и пие вештачко 3 пати во текот на денот по 60мл. А после 9 навечер до 9 сабајле е само на цицање
И ние загледуваме во тв и слушаме внимателно песни али јас не ја оставам да се занесе во тв,не е добро за очите. Кога се загледува во тв ја звртувам на друга страна.
da recam cica samo vo 4.6.8 na sabajle (i togas ne cica kako sto treba ednostavno samo se zalazuva i pak zaspiva)drugoto vreme od aptamil pija..cice nejci da fati mi se trga preku den)
Да не се одбива од цицање? Ќерка ми така правеше, цица по малце ќе се тргне и плаче очиглено гладна. А од шише полесно е нели ете сега се одмолзувам 3-4пати за да и давам од моето млеко во шише.Ова цицањево е плус оброк или и даваш да цица па ја дохрануваш со аптамил? На 3 саати по 150мл е супер за 2 месеца бебе. Не знам какво е упатството ама за 3 месечно бебе мислам дека е 150мл вода со 5мерици млеко значи 170мл на секои 3 саати и ако од тие испива 150 е супер. Иначе и јас не сакам да и дава да гледа тв ама бидејки сум сама дома по цел ден е уклучен, не сум научена да седам во тишина и од кога ќе станам уклучен е до моментот кога ќе си легнам, понемогаш ако мм не е вратен од работа и кога ќе си легнам го оставам. А ја гледам се загледува мислиш се разбира од се.И што да правам? Ништо, тоа ќе правам
Ние даваме Хумана па баш сега видов треба да пие на 4 саати по 120мл. Ама ок е ако ти мислиш така. Јас не давам повеќе од 180мл на 24h бидејќи малата ми е како буцка. Е разлика има дека ние цицаме и преку ден
preku den ne saka da cica kemci i se vrti na strana lapni slapni i pusti me zafrkava celo vreme eve vejce 2 nedeli taka a za kilazata pred 1 nedela bevme na vakcina i dok. koga ja merese rece deka e super so kilazata prema dolzinata i mesecite.. inace 150 i davam i seto go pija mnogu retko koga ostava po 10 ili 20 g
Баш сега на кутијата прочитав, 4 месеци 180мл. на 4 и пол саати. Ние сме сеуште на по 150, на 3 саати.
мамички како да разберам кое млеко и одговара најдобро на малата? освен плачење и уште да сака,и по килажата иако не ја вагам дома,освен на контролите...
каши јас веќе ну давам,почнавме од полни 4 месеци,а мојов во сабота прави 5 месеци па едвај ги пие и тие 150мл,на 2-3 саати со килажа е одличен
Е сега ме зачуди. Зошто се додава живо јајце во млекото? Јас никогаш не би го направила тоа, искрено, малце ми е шубе, посебно на мало бебе