Ако е затнат солзен канал, со камилица и масирај види каде изгуглај. На син ми така му помина. А ако е конјуктивит мислам капки ќе требаат. Тобрекс така нешто ги корисрат.
Леле и ние толку држиме дома, некогаш иде до 25 степена, ем второ дете ми е..ама ете гледаш И ние пред малце го поминавме тоа, само чистев со камилица, и физиолошки раствор, друго ништо. Нас ни е 24 степена ,некогаш и фазла, мајка..шо да правиш
И ние сме на боди чорапчиња и шпикозни на 25 дома @Dikinzi каде си ти те нема низ темава те мислев низ труднички се следевме тука поретко те има ама разбирливо домче си со 2 срценца Ние денес прошетавме 1 саат на воздух беба и прија, си нана низ шетња Убавa вечер на сите
Мене така ми кажаа во болница 22 степена ништо повеќе само за бањање 28 Јас само за спиење го облекувам пижамки боди и чорапи
Дај утешете ме, мислев дека само мојов е таков, се буди насмеан се, ама штом почнеме да го пресоблекуваме плаче, заоѓа, се бори, ја клоца пелената, стапува во мочки, моча на сред пресоблекување... Двенеделно бебе од 2900 е ама тројца го пресоблекуваме, еден сам нема шанси. Утешете ме дека ќе помине
Треба богами овде да се префрлам, ја некако уште со трудниците останав Богами со 2 срценца Трчи ваму трчи наму, сама на мочање не одам Едново цица на другото песнички му пеам , таман едното сум сменила пелени дошло воа на ред и така се во круг. Цицате ли вие ? Како сте?
Има едни капки мислам тобрекс се викаа... и на моето така едното окце му се слепуваше.. два дена ставав од капките и одма се исчисти..сепак прашај дали може за едно месечно бебе да се ставаат пошо моево имаше 7 ипол месеци тогаш
Moeto pocne da place 1m od kako ja napune pelenata (pedanderija) nikako me trpe pok Mojto pie vodicka uste 1 nedela.. mnogu ika Hah, tolku za borba ne e opasna mojata ama za mocanje samo sto i izvadam pampers mi e dosta poznato...vrsnici se nasite sinoke bas i noviot pampers,bodito,spikoznite,carsavot vo spslna sve napravi haos ! Haha dushi se ke se smirat
Цицаме да, добрички деновиве нешто кивка ама ке пројде почна помалку и да гуга па од мене и мм посрекни нема имајте убав ден сите
@VDT2906 прашај доктор за Тобрекс, моето има 5 месеци и пред 2 недели и ставав Тобрекс два пати на ден по еднаш во секое око. Кога почнав да ставам одма и помина, на нас ни се појави жолто поради настинка.
Вчера не успеав да ти вратам, не му се мисли, ништо не му е ,бебињата на почеток се плашат од такви движења и размрдувања, цело време во стомакот никој не ѓи допирал, затоа сега плаче оти се плаши. Јас на малата ако и направам по остар покрет почнува да плаче, првото не сакаше коа и ѓи облекував рацете, пиштеше, ова второво не сака на главата, а треба нели прво главата па да ја облечам со бодито. Ама ја гледам со тек на време помалку плаче, се навикнува више. Пробај по нежни покрети, ќе се научи Супер, така терајте, сите киваат, се чистат, прашинка им влева во носе, нормално е ќивањето ништо не е
Исто и на моето на едното око му го чистам со стерилна газичка ја натопувам со физиолошки и педијатар ми препорача капки тобрекс 3 пати на ден по една капка во двете очиња 5-7 дена па гледам му се намали секретот ми рече најверојатно запушено каналче има(18 дена сме)
Хелп! Кај спие како зајак бебе мое, последниве неколку дена посебно се буди. Се штрека од се и вришти. Мака му е од што не може да заспие и рика со солзи цел се вцрвенува. Мора да презаспие во раце со думкање и шетање низ соба, на секоја дремка по 4 5 пати раце ми паднаа. Не можам да го оставам зошто вика. И кога ќе заспие, немирен е и прета. По термин сме 12 недела, се надевам скок е и ќе помине. Некоја што го поминала скоков, и се случувало ли ова?
Мајки дали е можно на бебето да му е зелена столицата бидејќи пијам таблети за железото? Откако почнав да ги пијам таква му е а претходно му беше златно жолта.. Го дојам имам млеко дури и се пресисува и повраќа, исто има и грчеви не може ни да спие убаво
Храната се дава млака или изладена? Кашички купечки се ставаат вo сад сo тoпла вoда пред да се дадат?
Пред да го легнеш во креветче стави термофорче да се стопли креветчето, па легни го, и на крај термофорчето стави му го на мешето, ќе се залаже ќе мисли дека го држиш уште. Не попуштај, ќе се навикне со тек на време Масажи на меше, може сака да прдне, или да ждригне. Да можно е, а и му влегува воздух па оксидира во мешко храната. Кога е будно вежби на меше, и масирање на меше, после подој обавезно да ждригне. Исто како и погоре шо пишав, кога ќе заспие може да му ставиш термофор на меше.
Јас не ја топлев, и ја давав така. Подобро да се научи така, зошто утре кога ќе испаднете, ќе немаш каде да ја стоплиш, па може нема да сака да ја јаде ладна.