Да, за грчеви тие што се, ја го ставам во тетра , да не и биде многу жешко. Имам од тие паричка што имаат внатре.
Не знам, ние немавме многу мака со грчеви и немаме термофор, сега го пратив мм да земе, вреди да се проба финтава зошто мака мачам со заспивање, а мали е дупло потежок него кога се роди. И кичма почна да ме врти
Ти верувам за кичмата, не ми кажувај Таман ми престана болката во грб, останав трудна, еве ја сеа од кога дојам се врати, плуа и ако нишкам леле леле, знам ќе помине се, ама до тогаш пак тие маќи ќе ѓи тргам, ајде пробајте видете дали ќе упали.
Не. Многу и беше од двете гради. Менував града на секој подој. Дури сега со полни 5 месеци и давам од двете и тоа само навечер пред спиење пошо подолго цица и така заспива
Кај мене е месец и пол, ако не и е доста од едната се доцицува од другата, и ја мислев да не и е многу,ама секое бебе различно, после ја ставам да цица од таа града шо завршила претходно.
Така е. Секое бебе, а и секоја мајка е различна. Првите два месеци цицаше цело време и по 3 пати на ден се измолзував по 50мл. Имав премногу млеко
Нема врска што ика, сите бебиња икаат многу, уште додека се во стомак. Не знам зашто тоа икање толку ве вознемирува и плаши па гледате на секој можен начин да го спречите. Тоа е нормален дел од развојот на бебето Мојата повраќаше во млаз и се потсмири и пред да воведам цврста храна. Околу четвртиот месец имаше подобрување. Сега има 5 ипол месеци и ретко бљуцка кога ќе се прејаде. А за шише, исто не прифати и не ја ни форсирам. Скоро сегде ја носам со мене или се организирам според нејзиното време за јадење. Нема да трае долго тоа, ќе почне на 3-4 саати да јаде. Ама сега има друг "проблем" и се приспива на 2-3 саата максимум и мора да сме дома и да спие или евентуално да шетаме . Гледа се и се заморува брзо
Me voznemiruva zatoa sto pocnuva histericno da place, ikanje kako ikanje znam deka e nirmalna pojava. Pozdrav
Zosto tolku cesto bebencata ikaat? Moeto sekogas koga ke mu smenvam pampers pocnuva da ika mozebi mu zaladva, koga ke pocne da ika mu davam malce da cicne pa prekinuva so ikanje.
Моето ика кога е најаден и го легнам одма без да го подржам исправено. Претпоставувам малце му се подвраќа или си голтнува воздуче и затоа. Oд прво многу тешко ми ждригаше ама сега го подждригнувам после секое цицање или ад и му се намалија епизодите на икање. До сега ништо му немам дадено, само престанува. Сите ми велат капка лимонче со вода ама уште не сум собрала храброст да му дадам.
@Dikinzi и кај нас е околу 24-25 степени и е облечена со боди и шпикозни. Не носи ѕиври или хулахопкички. Ако спиеме во спална таму е околу 19-20 степени. @VDT2906 како ви де очињата помина ли секретот? Моето бебе повраќа у млазови, и тоа ептен многу. По трипти ја пресоблекувам ако цица од двете како чешма е. За икање ика многу често и тоа кога многу ќе поврне. да ве орашам дали ве чешаат брадавиците?????
Мајки бебе е 5 месеци и немирно спие цел вечер.Вчера заспа до мене и кога ја кренав да ја преместам во креветче цела глава беше исотена мокра дури.Дали му е жешко на бебе или читав нешто недостаток на Д3.
Можеби му е жешко на коба температура е и како е облечено? И кај мене е 5 месеци денски температурата е 22 а ноќе е 20 облечено само на пижамчиња боди и чорапки ама во сон си ги соблекува чорапчињата
23 степени е во соба, спие со боди и пижами.Вечер ке пробам само по боди и нешто потенко надолу па да видам.