@ddevojce Ја пробуваш ли прво да ждригне а потоа да продолжи со цицање, она од млазот шо и иде и влегува воздух, и после оти не знае да ждригне цело млеко го исфрла, ај пробај ја на сред цицање да ждригне , и коа ќе ја креваш пополека кревај ја. Колку пати повраќа на ден ?
@Dikinzi баш ќе пробам. Па многу често повраќа, да кажам на секое цицање или по него. Ја држам да ждригне, но не ждригнува секогаш. А кога цица и влегува воздух, бидејќи не ја фајќа убаво брадавицата и целљта ареола и звуци испушта, цок цок цок. Ја местев ја правев има си фатено навика и така си цица. сакав да ве прашам дали си пијнувате алкохол пример една чашка винце или пивце или една чашка узо ??
Малиот е 7 дена. На колку време треба да цица? Цица само 15-20 минути и заспива на града, се буди по некое време и пак сака да цица. Не можам да му го земам редот. Дали чести подои се ок? Исто и не ждригнува, ни пак бљуцнува. Го држам, го тапкам по грпче, го вртам на страна, џабе. Совет?
Честитки мами живи и здрави да сте. На почеток е најнормално да цицат многу често. Бидејки немат сила брЗо се уморуват и повеќе спијат на града. Прати си дали полни пелени така ќе знаеш дека ти цица. Кај повеќето бебиња тешко оде со ждригнувањето. Мојата е 1 месец и 3 дена и не ѓдригнува секогаш, особено навечер.
Фала ти мила Цело време е на цицка, не знам дали е тоа пречесто, дали треба, дали не. A ми рекоја во болница на секои 2 и пол часа ама не е можно толку време да седи гладен. Значи чести, но мали подои. Затоа си викам да прашам, да не му се оптерети стомачето што не поджригнува. А да си спие на страна или грб?
Нормално малјчино млеко толку држи. Знаат и порано дампобараат, пример мојата побарува и на час или час ипол, а и мене ако ми се полни градите и е будна ја нудам да цицне. На грбче да спие, на страна може да се обрни. Менувај ја страна како што спие често за главичката да му е рамна. Мојата еднаш спие кај шо треба да и главата, потоа спие кај шо треба да и се нозите. Мојата веќе се обраќа ако леже на страна. Од многу порано е активна , слушансе загледува гуга, почна од 5 дена да се смее кога и зборуваш.
Нормално е, бебе цица кога сака и колку сака, нема тука саат, цицаат кога се гладни и кога се жедни, исто така и кога сакаат да се до мајка Прати му цицање, на пример кога ќе му дадеш да цица колку време е фокусиран, тоа значи зема фаќа да цица, и без престан цица неколку минути, ако цица 5-6 мин без престан а после прави цицни заспи цицни заспи ,значи се уморил и заспал, па не се доцицал, и нормално да се јави по некое време. Ако цица 10 мин и фазла без престан биди сигурна дека е најаден. А на колку време се буди ? И после кога ќе се разбуди дали цица исто толку како и претходно? Има тука цаки маки со малите ,затоа викам на почетокот да се следат минутите на подојот, барем на интензивното цицање. А после спиење кога ќе стане, ако поцица минута две, може сакал само кај тебе, мајка си бара, имаат потреба од галење Само следи го детето, за брзо време ќе го дешифрираш. Кај мене првото цицаше околу 10 мин, и после раат, ова другово нема некој ред, затоа нудам цице секој пат кога ќе скенка, дали на 2 саати или на 15 мин, пошто кај мене е чудна малце, цица цица, па сака да одмори да ждригне, па после седнува и се дојадува пак
Адамс, сакаш да кажеш дека нема Аптамил по аптеките? Јас секогаш чувам залихи, обично наеднаш купуваме за скоро цел месец, ама веќе дојдено е време за обнова. Е сега се преплашив...
Цица по 15, некогаш 20 минути од една града и заспива на неа. Може да спие и 15 минути и да бара пак, а некогаш спие 2 часа и цица. Навечер спие по 3 часа, тоа барем е позитивно Мислев дека поради тоа што не поджригнува да не се направи некој проблем на желудничето
Најдов на старата автобуска утре ќе повлечеле од аптеки други и ми рекоа по се изгледа ќе немало увоз... А памперс во тинекс
Не, ништо ..немаш гајле, ако не ждригнува ќе прди, како возрасен Од некаде мора да излезе воздухот За пиење јас секако не пијам, пиев коа бев млада А иначе можете слободно чашка пиво, убаво е за млекото, само после подој се препорачува