Zdravo majki, moeto devojce ima 1 mesec, mn placeme so vristenje i koga ke zaspie ne spie mirno, mrdka, 'rzi vo son, ne spie mnogu, ja dojam neni davam dohrana, nekad kakta i e zelena no ne mn, mesano so zolta boja, jas ne znam sto da napravam. I davame espumisan za grcevi i waya probiotik. Dali nekoja od vas go imala istiot problem. Moze zvuci glupo prasanjevo no prvo dete mi e, i ne znam kako treba da bide
Од бананата е. Не е проблем, такво е детето, второво мое е месец и пол, и ѓи прави истите работи ти што ѓи напиша. Каката и е нормална, и кај мене така спие и 'ржи во сон, и кратко спие. Се е нормално, нема потреба од секирација. И мене ми беше чудно, си реков првото не беше вака, ама секое дете различно, и дека второ па поопуштена некако сум. Уживај мајка, таман си е детето. И кога плаче прво на цице ставај го.
Мами, нормално ли е детево да не ми јаде, т.с да нема апетит, веќе неколку дена, пр. ќе јаде во 12:30 па дури во 17-18часот. На секои 3 часа ми јадеше, сега кога ќе дојде време за јадење плаче не сака да јаде.. се молиме на сила ама не бива, се дере ко лудо. Претходно на 3часа јадеше, и 100/120мл како ништо ќе ги испие. Сега нема јас кога сакам туку таа. Имаме 2 ипол месеци.
Фала на одговорите женски. Во право сте. И' направив домашен преглед, сама ја измерив. Ај ваљда ќе помине ова без да се пореметиме. Држ'те се!
Исто беше и кај нас баш тој период околу два ипол месеци, пиеше по 90мл без проблем и наеднаш почна само што ќе ја ставам цуцлата во уста да плаче, да вришти. Душа ме болеше. После недела две почна нормално да јаде. Ваљда е некој скок во развој, не знам ама многу е стресно те разбирам ❤
Девојки што ќе биде со редовните прегледи на бебињата, заради ситуацијава никако не сум треба да го носиме на мерење, треба да се закаже на ортопед првата вакцина што се прима за рота нели е на два месеци. Што и како ќе биде не знам.
@Sreka16 Леле добро би било ако е скок во развој.. Душата ме боли кога гладна навечер ќе заспие.. И не сака воопшто топло или млако млеко да пие.. Нон стоп ладно.. Ќе пукнам.. Ние минатата недела се јавивме во Јане С. Таму планираме да ја примиме вакцината на два месеци. Од таму ни рекоа доколку детето е во добра здрвствена ситуација да одиме. Утре ќе видиме што ќе направиме, дали ќе ја примиме или не. Инаку мислам дека не се закажува вакцината..
И ние не сме биле незнаж ни колку кг ми е детето Ние во Понеделникот беме ја примавме поаледната доза рота се засржавме само 10 минути и право дома. Транспортерот го покрив со тетра пелена и набрзина и онака немаше никој. Затоа оди и бегај... А за кај матичен не ми се оди страв ме фаќа