Па не ми беше целта да те утешам или разочарам, туку да помогнам. Јас не се разбирам многу, само ти кажав што чув. Мислам дека е подобро да се распрашаш и да си знаеш како да постапиш најдобро. Сепак здравјето на децата ни е најважно. Ајде со лесно да ја поминете фазава, пиши што ти рекле на лекар.
Извини, знам дека со добра намера пиша ама јас сум под притисок......затоа и пишав дали слушна зошто не е добро за да знам ама сепак ќе одиме на лекар па ќе видиме што ќе ни кажат.
Емисијата беше за вакцини, ама зборуваше и за сипаниците. Ја гледав сабајлево на 24 вести. Ако ја стават емисијата на сајтот или ако има реприза ќе те известам ако сакаш. Нема проблем, можам да претпоставам како ти е. Кажа дека не е добро толку мало дете да се соочува со тоа затоа што може да има некои негативни последици... Сепак консултирај се, ако треба и со повеќе доктори, не секој зборува правилно.
Од она што знам, ако мајката има прележано такви сипаници и ако бебето цица, заштитено е преку мајчиното млеко првата година. Сега што може да ти каже лекар, периодот кога може да се зарази е поминат, ама за да ти олесни оди прашај си Сепак, мислам дека имунитетот кој го стекнува преку твоето млеко ќе му помогне. И што почесто нека цица, за да се прочистува повеќе. Моето го пуштија од болница со бебешка жолтица и така ми рекоа, повеќе цицање за да се прочистува организмот, и плус гликоза од аптека купена да му давам со лажиче, пак за прочистувањето. Друго на толку мало бебе и не можеш да му даваш, а за вирусни заболувања и нема што друго, освен организмот да ја победи сам.
Мајки вие што се молзите во шишенца на кој начин го чистете шишенцето. Досега не сум се молзела во шише и давала да пие малечката. Јас ги мијам со сјај за садови после ги вријам. Инаку колку мл е потребно за бебе од два месеци???
120мл би било супер. За чистење јас ги мијам со сјај и сунгер кој го имам само за тоа. После ги ставам во стерилизатор што се става во микро.
На 2 месеца, сеуште цицавме па така да не можам точно да ти кажамколку сме пиеле. Инаку шишињата преку ден со врела вода(врела што буквално ти гори раце), ја попарувам после секое користење, а навечер кога ќе легне поминувам со четката и сјајот, и после во стерилизатор.
mami aman imam edno prasanje,preeska go legnav sinko i sea koga stana sredisniot del na dolnata usna mu e modar,ase nema udreno nikade bidejkji celo vreme bev do nego... so li ke da e ??? ima nekoj idea izvinete za latinicava
Nie si cicame ama sakam.da proveram kolku ml mozam da izmolzam.ni pumpa ni racno molzenje nemoze da izvadi tolku, kolku sto moze bebeto da iscica...cisto od prilika da znam
Послениве неколку дена се случило да ги испие цело шише од 150мл (уствари е 170мл со 150мл вода и 5 мерици,така? Си викам ај ќе и направам уште 30 и од тоа испи уште 20мл. Да се пофалам де Имате поромени во каката откако бебето јаде цврста храна? Мислам очигледно треба да има туку откако и дадов банана во каката има ситни тенки конци, мене ме буни тоа што се темно плави Спојлер Знаете како викаат "It takes a village to raise a child", вистина е,колку и да се имам изначитано ништо не е во споредба со тоа кога др мајка ќе сподели искуство,
Бевме на доктор и др.рече да не ги мешам уште неколки денови децата, колку е можно ама и да фати бебето сипаници не било страшно, ќе поминеле за два три дена и дека до 6 месеци ако цица бебето го чува мојот имунитет. Сите различно кажуваат
izvinete majki jas samo prasav zosto imav cueno za jajceto za pojaka krv,koski i nz sto drugo pa zatoa prasav dali nekoj znae od koja vozrast ovde se obrativ na ovaa tema bidejki na drugite retko koj odgovara.izvinete za lat od mob pisuvam
Нема проблем,и јас така имам слушнаато само што кај бебиња мислам не. Браво за бебушката сака да расте па си јаде повеке И ние сме веке 150мл и 5 јадења во тек на денооноќје брави бебушки ♡♥♡♥
imala li nekoja majka iskustvo patuvanje vo avion so bebe, ili nekoja rodnina, prijatelka. jas znam dosta sto patuvaat ama sepak i dr da slusnam
mene so sin mi me vratija ne ni dadoa da go vneseme nad 2 godini biduvalo nie za minhen ke patuvavme no ne ni dozvolija pak prasajte si
За свадбата на другарка ми сестра и дојде од странство со 4 месечно бебе, нема шанси да постои таква забрана за над две години деца да летаат, нема логика.
Znam deka patuvat jas koga.dojdov vo Germanija zad mene sedese.majka so petmesecno bebe kutroto stalno bese na cice i placese. Mene mi e da nema posle nekoj problem so usincata od pritisokot nedaj Boze. Sepak ke se konsultiram i so pedijatarot ima uste vreme.
летавме со ќерка ми кога имаше 6 месеци па после на 12 и сега пак ќе летаме за на одмор кога ќе одиме. Бебе со помалку од 2 години неплаќа седиште и е кај родителот во скут. Има еден посебен појас кој се прикачува за твојот појас и тој ти го даваат стујардесите. Треба бебето да цица или да има цуцла во уста при полетување и слетување. Ќерка ми спиеше па не цицаше и немаше никаков проблем. Не се плаши ич, само цуце имај со тебе.