Бебе искака три тoпчиња се мачи, напиња. Стoлицата е тврда...запек ли е? Нештo да се преземе oсвен чаj, масажа и вoдичка oд сливата?
Jабoлкo, круша, слива и банана. Мислам бананата и направи прoблем. Првиoт пат кoга прoба убавo се искака пoсле тoа не.
Ние ставивме вакцини пред 10 дена и фала Богу релативно добро пројдовме, инаку јас од парфеми и дезодоранси стикови се простив уште од 6ти месец бременост се префрлив на зелена здрава варијанта на антиперспирант/спреј
Женски ова на рачево лево од вакцина некоја што ја примаат во болница е? Од раѓање го има, ама сега некако многу чудно ми изгледа, како зголемено.. Или воопшто нема таква вакцина јас нешто трипам?
БСЖ е тоа, шо ни останува белег на раката на сите. Ние требаше првата недела да ја примиме,ама мажот ми не ја видел поканата во сандачето,после сплет на околности, дури неќна ја примивме, таман пред да наполни 2 месеца. И јас очекувам вакво да и стане. Едит:Смее да се бања, ама да не се чепка дополнително, и да не се мачка или покрива со газа. Само со тек на време ќе и се смири.
Бананата регулира. Ако е понезрела и позелена се дава кај дијареа, а позрела односно поблага се дава за запек. Банана давај само откако ќе почне да закафенува кората.
Zdravo Dali nekoja od vas koristi omeksivac chicco i koj zaso gledam ina dva I dalo ste zadovolni od miris dali mirisa na bebe hahaha Ja koristam ornel bebe ama ne mi se sviga sakam da smenam na chicco Ili drug nekoj predlozete da mirisa na bebe
Бананата треба да е доволно зрела, на кај поцрнетка за да биде добра за мешето. Таа дури ја регулира столицата само ваква.
Се надевам дека ќе ни остане овој ритуал. Дека ако не до 10,барем до 7 сабајле да спие. До пред неколку дена стануваше во 06:30, си лежевме на спална и за 40 мин пак продолжува докај 09:00. Битно ми е да е весела кога ќе се разбуди,тогаш знам дека е наспиена. Доколку е кенкава ја успивам повторно, за да одмори. Кога имаше скоро месец дена на пр ќе се разбудеше во 02:00 и сака да ја држиш, да си играш со неа. Тогаш и јас бев виновна што на секое нејзино будење пелена и менував. Сега и ја менувам пред спиење и дури сабајле.(секако и преку ден да не ме сватите погрешно) @*malenavolena*87 И јас на почетокот така велев дека сум себична што нон стоп ја успивам. Ама така си растат милите.
Мајки ај ве молам за совет,бебуш ми е 5.5 месеци. Од 4 почнавме со кашички, но откако почна се буди почесто ноќе, последниве денови дури на половина час, само го ставам на града и заспива пак, и после пола час исто, а предходно одкако е роден си спиеше по 6 7 часс врзано. Совет некој, забите мислам не се.