@Yowannty шо ти велам јас, паники без причини. Бебешки акни се. Некој вадат покасно некој порано. Со црн чај му ги пребришувај да се исушат. Ќе помине, нормално е со бнесување на храна да има запек. Прњти ситуљција, kako шо ти рече @Dikinzi пробиотик и масирање. Мојата има денови кога спие по цел дем. Стане цица, пелена 10-15 мин будна и пак заспива. Сон им треба да спијат, тaka растат. @malecko5 со големата одкај петиот месец, а пред тоа со пиење на апченце вит д, неколку лажички вода. Со второ исто. Сега неколку лажички вода, понатака ќе внесам повеќе. @Kallias2 и јас ја имам на медела пумпата. Со рецепта од педијатар ми е земена од аптека. Ќе ти ја сликнам утре ако не заборавам
Немам.. Го знам белегов и дека сите го имаат, само јас не. Може ми зараснало, сите вакцини ги имам како што знам
До вчера, 20 дена како пробува вкусови јадеше јаболка+слива после 30мин кога почна да кака,не застана вечерта пак се искака. Претходно каката беше во мала количина,изгледаше како да прднал (извинете на опис). Исто и јас кога пробувше слива му ја дадов водата,ама мислам дека дури сега му се регулираше. Мислам дека е нормална промена кога се почнува со цврста храна,а може има и врска што прекинав со пробиотик ден пред да почнеме со пробување вкусови.
Од BCG да не му е пошто таму ставаат BCG баш кај што му е црвенкото одма после рагање првите денови во болница
Јас користам Chicco тој што го имаат Енци Менци беше на попуст 2 за 150 ден и мн добро мисжриса нежничко и суптилно баш како бебе
@ddevojce Ние ги поминавме тие бебешки акни можно ли е пак да се повторуваат? Вчера и пишав на матична ни рече ова да го земиме
Мајки еве два вечера по ред малата ми се буди со плачење, врискање пола саат и се смирува. Ја нишкаме, пееме, тропкаме ама таа си продолжува да плаче и после се смирува. Што може да е инаку сме полни 4 месеци? Неќна се разбуди околу 1 ипол и до 2 цело време плачеше, а вчера од 11 ипол до 12. После си смирува си гука и заспива. Дали е можно скок во развој? И дали некој ја има табелата?
Нас педијатар ни ја препорача купката од оваа фирма, бидејќи имавме како лиши, кожичката на грбот како да ни се лупеше. Многу е добра. Претпоставувам дека и ова е убаво. Пробај и кажи како си задоволна.
Мене ми рекоа некое време да го бањам само со вода иако нема ништо после со улјената купка од таа фирма
Секако дека не е На Тианде спрејот од алунит, не мириса како дезодорансите и се потип со него ама потта не ти мириса
Mozno e da, bidejki samo tama ima bruncinja, ako e od zesko kje ima po gradi, na raminja itn. Tuku bebe mi e so zatnano nose. Ставам капки и влечам со пумпица. Носето и фрчи, дури се закашлува од нив. Има големи затки, а плус и течни. Нешто влечам со пумпица, нешто кога кива сама ги вади. Весела е гука, си игра. Цица ама со паузи, исто е и со цуцлата. Освен капки и пумпица, не знам шо друго. Инхалатор имам, ама само за носето може ли да се користи, или само за шлајмови е на гради. Не се сеќавам. Да прашам педијатар, денес неможам да го добијам. Плус треба да ми даде рецепта за течноста да ја земам. Шо сте правеле вие у ваква ситуација??
Нели тој чај го пијат мајки што дојат за да се искака бебе? Мислам дека не треба да даваш, знам бебе ти е на ад и мало е. Ама нека каже некоја поискусна..
Нели си варелса компот? Неколку сливи во тенџере со вода ќе ставиш да завријат и нека варат 10 мин и готово. Пример 500 мл вода со 4-5 сливи. Ако е за бебе без шеќер. Колкаво ти беше бебето?
Па сум варела, ама од суви сливи не. Мислев нешто посебно се прави, сем што нели шеќер не се става. За една недела 3 правиме. @Cherry333 Тука на форум сум читала дека и директно на бебуши давале. Може сум грешка. Да на ад сме.