Додека не осетиш на своја кожа,нема никогаш да го разбереш поимот мајка и чедо, тоа е факт. А за другото, имам зад мене многу неубави работи поминато и оваа среќа сега што ми ја прати дедо Боже е очекувана и те како и ме прави толку ма толку многу среќна и кога ја гледам неа го гледам целиот мој свет, неопишливо чувство
Што правите кога бебето ќе зајде? Вчера после бањање наеднаш зајде без никакво претходно плачење и дури помодре. Го дувнав и се врати во нормала. Но еве ме интересира ваше искуство за не дај боже нареден пат да знам што да правам.
Додека бебе лежи на грбче го факаш за рачиња и го влечеш полека кон тебе се до седечка положба. Јас почнав да ги правам со полни 2 месеца еднаш дневно по 2 до 3 пати, толку знам, ако има некоја поискусна нека каже
За овие вежби и јас така знам за од 2+, за бебче од месец дена е рано. А за бебе од месец дена, го оставам малку на стомаче, но колку време може да стои така? Или кратко за да се навикнува?
Лежењето на стомаче е многу важно за нивниот физички напредок. Така зајакнува мускули, вежба. Секој доктор препорачува што повеќе може да лежи на стомаче. Ако има грчеви уште подобро ќе му дојде. Дури и за спиење.
Zdravo dali ima majka so vakvo iskustvo vcera se porodiv denes malata pocnala malce da povrajka i e stavile na infuzija dali ima mesto za panika ili?
Јас со второто се породив во Велес, и кај мене така повраќаше. Дали им даваат физиолошки , да ги прочистат, затоа викам нема потреба од плашење. Уживајте