Јас, јас. Едно утро станувам сабајле, рок темница у стан, ролетни спуштени) (спиев со беба у детска) и ја ти ги мм и големата излегуваат од спална и слушам звуцимод дожд и му велам еееј абе истура дожд и вели нема дожд, цела вечер јутуб беше оклучен и спиевме така вика шо убаво се спие и така навечер оставам понекогаш да врне дожд да спиеме мирно. И мене ми е убаво. Слушај го ова ќе дојдам бе здрави и живи со трето Ти до кај стигна?
Еве ја буткам полека 37ма. Шо убаво ме потсети на овие видеа за спиење, додека студирав си ги пуштав ради стрес. Ќе почнам пак.
Секоја вечер од кога ми е родено првото, еве да кажам во месеци ( а не кажувам никогаш ) 19 месеци, тоа ни е пуштено секоја вечер, ама буквално, имам еден телефон што не го користам, се става на полнач, и го пуштаме И второво ќе си го научи Ама само така изгледа а Ајде мила, уште малце и ќе не дружиш тука Видов 37 ма тераш, па после ќе се дружиме од 6 месеци па нагоре Со лесно да си истераш до крај, и со добра мисла
На малово бебче сега гледам на горното устиче му се направило нешто како пликче. Од што може да е и што да ставам?
Скоро 2 месеци сме, ја спие цела ноќ, без цицање, пробував да ја будам ама некој минут ќе повлече и продолжува. Од прв ден е таква, секој доктор вика буди ја на 2 саати за цицање, ама како кога несака. Ваши искуства? Мислење?
Стави го како коала на рака,главчето према лактот а нозете према дланката. Свитај му ги ноџињата или тапкај го нежно по газето. И јас истото го доживував вака му олеснуваше. Грчеви се. Се што постои во аптека имав купено,немаше подобрување,давај пробиотик и еспумисан л. Колку толку ублажува. Само трпение,нема млеко да ти секне. Цицај го во затемната просторија,гали го со носот на образ. И издржи
Остај секој што вика, ако е гладна ќе се буди сама, ќе и се јаде, штом си спие цела ноќ не ја буди. Ете си пробала и да ја будиш и не сака, значи не е гладна. Остај си го детето нека си спие, а ти радувај се што не ти се буди ноќта
Сите ми го велат истото, аама се сум на штрек, и цицањето и е кратко, најдолго 15 минути, ама ми плаче само од грчеви или кога и се спие. Веројатно е сита.
Големка е. Мене не ми стануваше навечер кога беше ептен мал, 10тона дена па до кај месец ипол до следна контрола ме советуваа да го будам да не не напредува, ама беше напреднат доста, 2 кила качил и ми рече педијатаркат не го буди веќе. Јас во перидот кога спиеше цела ноќ фатив и мастит, па ми одговараше да го будам за цицање за да не се молзам. Сега е 3 ипол месеци, само ќе ти кажам радувај се додека спие. Многу менуваат. Син ми сега станува во просек на 3 саати ноќе, ако ручал убаво дента , а ако се глупирал како што почна во последно, на 2 саати како навиен. Мали се и си правват како што им одговара, нема ред иако така ти изгледа понекогаш.