Ух не би се согласила дека се безболни, напротив многу ги боли...☹️ Јас читав,пишуваше дека како бубрези што болеле возрасен така ги боли. И дека цревцата им немале лактаза па затоа најдобро е капки лактаза што содржат да им се даваат
Ох леле, ако е така тогаш ептен се мачат. На денешницава се и сешто се пишува, кој да знае веќе шо да мисли.
Да се надоврзам, ние немавме баш грчеви ама педијатарката уз муабет рече многу родители се вадат од памет кога плаче бебето, но во сушност не биле болни грчевите, само непријатни. Како и да е, не знаат да кажат и мислам дека реално нема некоја помош, период се и мора да поминат како и секој период кај бебињата.
Јас искрено не дека не верувам ама сите различно викаат. И од беспомошност земав да читам медицинска литература со цел да си најдам чаре што би се рекло. Зошто тоа беше вриштење, пиштење со поцрвенување. И на многу места најдов спореба со бубрежна болка...медицински колики ги викаат и двете болки. И верувам во тоа со оглед на маката што ја видовме...☹️
Здраво мами Бебето ми е 4 дена откако е родено и еве од вчера веќе сме дома само еден ден бевме в Сакам да прашам неколку прашања бидејќи ова ми е прво бебе. Немав млеко сеуште па земав аптамил 1 за секој случај. Вчера кога дојдовме дома и дадов малку и заспа но и цело време ја ставам на града да влече. Потоа повторно и дадов но многу малку бидејќи не го сакаше и си заспа. Ноќеска после 3 саати јас ја будев и дадов да цица и си убаво заспа. Но еве цел ден така јас ја будам на 4 саати за да цица млекото ми дојде но таа воопшто не станува сама. Страв ми е некако, да не е гладна или нешто друго, ептен ми е млитава. И очињата како може да и се исчистат, и се лепат неможе да ги отвори. Ве молам за одговор и совет. Се грижам многу
Јас никогаш не сум будела бебе за да јаде.Ни првото ни ова сега.Си знае тоа ако е гладно ќе си се разбуди.За очињата мајка мислам дека е многу мало,првите неколку дена се обично замижани.Ако и понатаму му се залепени може се работи за некоја инфекција,обично со капки се средува или со тек на време.Сепак е најдобро консултација со педијатар
Si se prilagoduva bebeto na sredina I nie koa dojdovme od bolnica spiese po cel den ama posle nekoj den koa vikna da place hahahah Voopsto ne se sekiraj normalno e toa. A za ocinjata moze da e infekcija imavme i nie i ni dade kapki za oci pedijatarot. Toa koga ke idete na kontrola na 8mi den ke ti kaze.
Ке го будиш на 2 саати,3 затоа што може да е успано од физиолошка жолтица. За очињата прашај перијатар дали со физиолошки раствор на газа да ги избришеш од внатре према надвор т.е од нос према уши. Има инфекција од родилиште,многу често се дешава.
Најпрво нека ти е здраво и живо. Ќе ти кажам од искуство. Малата имаше страшни грчеви до 4м, немаше ден да не плачи. Прво редовно давање секоја ден пробиотик во исто време,масажа на меше со кружни движења околу папче, па благо подигање на ножињата да го притисне мешето. Или ќе испушти гасови или ќе се искака и ќе му олесни. Спиење меше на меше со тебе (во безбедна позиција за него, гледај да не спиеш вака), држи го како коала, дланките да бидат на меше, бели звуци исто доста ефективно, кај нас упали аспиратор, фен. Бевме секоја вечер со фен на мобилен за да сврзиме некој час сон. Термофор кај нас имаше обратен ефект, повеќе плачеше. Капките за грчеви не и помагаа воопшто. Давав само БиоГаја редовно.
Jas najzadovolna sum od Coliprev...sto se neprobav, tesko se naogaat samo po aptekive znam...mislam vo betty gi ima, mene mi gi poracuvaa tamu. Edinstven spas od se sto probav, a probav bukvalno se
никогаш не ми било јасно зошто ги видите бебињата за млеко. Нека спијат. Приоритет му е спиењето тој период. Само ќе стане за млеко
Мене педијатар ми препорача да не давам еден месец д3 бидејќи предизвикувале грчеви, да не јадам млечни производи и чоколадо. Бебе не плаче кога има грчеви само некогаш се витка и поцрвенува али брзо му поминува така да мислам дека има добри резултати, има 2 мес.
@srce-9 како изгледа бебето, да не има жолтица??? Да се консултираш со педијатар, жолтицата ги прави поспани и млитави од искуство.
I ocite pozoltuvaat od zolticata nie ja imavme taa fizioloska zoltica I pedijatarot ni dade glikoza da pie kerkickata mi