Здраво мајкии, дали некоја има искуство со стафилокок инфекција кај бебе од 1 месец? Поради што се појавува, опасна ли е?
Јас сакам да прашам, до кој месец бебињава повраќаат(бљуцкаат)? И уште нешто, бебево ко да не знае кога му е доста млеко хахаха до ког така?(инаку е месец и 2 недели)
Nie se maceme so stolica.. odkako pocnavme do Ad mleko 4 dena ne kakase pa se iskaka pa pak 4 dena ne kakase i eve vcera... na sekoj 4 saata kaka a nekogas i na 1 cas. nema proliv.. zolto e kakoto nekogas i zelenkasto. Se maci se napnuva. Do sega 7 kakanje.. pomos
Моето бебе имаше на носе, пред да наполни 1 месец. Не е опасна. Бевме на лекар и ни препишаа капки Tobrex, па пак го повторивме брисот и потоа беше чист.
Мајки бебе мое од глупост во глупост влегува. Сеа најново што го направи ноќеска, станува за цицање и не цица, не влече туку нежно само и не голта.. Не е најаден, по цел ден се молиме за цицање се му е поинтересно од тоа, барем навечер се најадуваше, сега ова . И се трга од цице цело време, тоа што успеал да го повлече му тече низ уста. Многу се секирам. Има некоја вакво искуство?
Секое бебе различно, обично треба да престанат кога ќе почнат со цврста храна, ама не мора да значи. Кај мене малата, скоро до 10 мес враќаше.
Samo mleko li ti povrakjase?? @Cherish33 верувај гладно бебе до Стамбол ќе се чуе. @RAK91 како дојде до тоа брис да му се земе од носето? Имаше некои симптоми? @Vikk22 колкави сте и зошто почнавте со Ад? Мислам дека сега му се регулира столицата, тоа по ме е неколку дена какано го вади сега.
Ама ме утршивте хахах...Јас мислев дека до кај 3-4месец. Беблаков мој после секој подој се вознемирува со повраќањето некако многу се мачит со бљуцкањето и плачит и јас пак му давам да цицат и се така во круг се вртиме цело време
Мислев дека му е затнато носето, дека е настинат, зошто хрчеше и тешко дишеше на моменти. Затоа му направија контролен брис.
И мојата е скоро 3 месеци полни и секој ден бар еднаш поврака. И нема доста на цицање Вчера баш си реков леле дуксеров ке успеам 2 дена да си го поносам и само што си реков бљууууууц цела ме направи и се смее после и муцето повратено сакам да и го грицнам
Во темно давај му да цица без никаква стимулација. Почнува да го осознава светот и се е поинтересно од цицањето. Фаза е, ќе помине. Јас едно време му ставав маица преку глава за да цица зошто цело време се вртеше на страна. Исто (ама ова у краен случај) цицал во раце дур шпартам по дома..
Моето е 18 дена.Од раѓање па се до денес како што опиша на моменти му се затнува носето и хрчи понекогаш. Не сум била на педијатар поради ситуацијава со вирусов @elenaklasik како сте ? Дали сте биле на педијатар во Охрид ?
Исто и кај нас, по цел ден се молиме ќе голтне па ќе плукне. Вечерта само јаде убаво ама еве синоќа пак се молевме. И на нас педијатарот ни рече во темно и на тишина ама баш напротив кога си разгледува да ја вртиш во круг и да шеташ по собите повеќе јаде. Веќе сигурно месец трае ова. Два доктори ја прегледуваа, фала му на Господ се е во ред, и крвната слика е добра. Се помирив со тоа дека или е некој подолг период или такво е детето.
И моето е толку, 19 дена и хрчи со носето, се чисти уште, јас мислам не е настинато, така беше и кај другите 2 деца и само по себе си помина
Уф малце се уплашив од другите искуства...Се надевам и јас дека ништо нема... А кај другите деца за колку време им помина ?
Син ми почна да хрчи ама саглам како голем на 3 месеци, кога се чистеше како новороденче другше хрчкаше. Земав да влечам мрсули да не има нешто ама излезе само еден засушен, нема течни. И сега уште хрчка од време на време, не знам од што му е..