Ок е со водичка но колку ќе се уништат бактериите...нон стоп ставаат прсти во уста и некако цело време мислам како се полни со бактерии од рацете...луда глава сум знам
Исти сме,и работите што ѓи применувам јас , само за навечер се следниве : Прво ја мотам во тетра, да биде стегната, за коа ќе ја оставиш да мисли дека ја држиш уште, предвреме стоплено креветчето со термофор да и биде топло да не сети разлика, и ставам термофор на меше или до неа да и топли, и по можност да заспие со цуцла во уста, затоа што се расонува за брзо време, па пак јово на ново. Ама не и попуштам, ја оставам во креветче штом заспие, ќе види ќе невиди, ќе се умори, и ќе мора да потера. Еднаш ќе ја успијам ќе ја оставам, па ќе стане..и така во круг 5 пати. На крај ќе попушти Душо..дома ја чуваш, од што се плашиш Ни лице ни раци и мијам, пика прсти во уста, ама како ќе стекне имунитет. Утре коа ќе порасне, надвор како ќе си игра Нема ваљда да трчаш пп него да го миеш секоја минута
Мами му се појави на синко црвенило на газето му зедов веледа крема да видам дали е до павличевата е сега ме интересира дали да му ја користам цело време или додека му помине црвенилото?
@malecko5 Кај нас немаше ефект од веледа ја користам сега за секојдневна нега на пеленската регија...Земи си Флогоцид маст многу добра после 2-3 премачкувања го снемува црвенилото...треба нешто медицинско да се мачка веледа е повеќе за превентива
Majkи цуцлите лажливки ппстојано ги држат во усте вашите деца? Јас денес му купив ја сака ама мене ми е да не ми се навикни на неа и цело време со неа да седи да не можит без неа. До сега не му ставав цуцла и многу плачење имаше по цел ден, вака малце смирен.
Кога ќе плаче или е кенкав му ја давам. Исто и навечер кога ќе се разбуди а не е за јадење презаспива со цуце. Кога си е мирен и си игра не му ја давам.
Не, само кога треба да спие. Или ако кенка ептен, некогаш ја плука. Навика им станува после 6 ти месец, ако нејкеш да ти навикне цуцла поарно и не му давај.
Какви цуцли користите? Земав на чико и на томи типи ама не ги прифаќа. И од која возраст прифатија цуцла?
На mam, таа ми ја прифати, имам на Нук и цуцли и шишенца и не ми ги прифати никако, а на mam и шишенцето и цуцлата од одма
Мајки Преплашена сум Бебето пред малку се накашла двапати а еве и сега еднаш Мислев дека му залетнало од млеко но изгледа не е Зарем успеав да го настинам Душава ме боли и ми се тресе Што да правам
Мајки од кога им падна папучето на вашите деца од кога почнавте да ги квасите со вода после колку денови?