@katerin4ence @Annath Ви благодарам и на двете. Ќе пратам ситуација. За сега ќе ставам паричка, па ќе видиме. Ипак грчевите си го направиле своето.
Подледниве 3-4 дена потешко му иде какањето, се напиња, се црви, плаче...пред тоа беше помалку но почесто, а сега еднаш, количински повеќе, но се мачи.. Кај Вашето бепче како е ?
Кај мене кака на 3-4 дена, за напињањето е нормално, и да се врцви, сите правиме така. Плаче од што сака да се излесни. Ако е како течно гомцето ништо не му е, ако му е тврдо тогаш се мачи. Ама тоа коа ќе почне со дохрана, а и тогаш не мора да значи .
Среќни велигденски празници Христос воскресе Мм работи во голема фирма со многу вработени. За муштерии е затворено, внатре работат со маски, ноне ги носат секогаш на пауза седат заедно преку еден стол и тоа. Од денес у германија почнуват со работа помали фирми. Кај скоро секое бебе го има тоа, не е страшно ќе се повлече. Да, кркорат, но не значи дека ќе има грчњви. На беба и кркорат а нема грчеви. Да, понекогаш. Нормално е. Не ставај камилица, не е лековита за се и сешто. Само со физиолошки раствор или вода. Моето кака секој ден до 1-3 пати у ден.
Јас го ставам уште од прв ден кога дојдовме дома. И сега си седи, заспива некогаш во него. Го имам на 4moms и сум задоволна
Многу ми паѓа косата огромни влакна кај син ми во раце си најдува а секогаш ми е врзана. До кога трае овај период?
Нема потреба да фрлаш пари за вакво нешто. Нема никаква функција, плус ке го израсне многу брзо, дали 2-3 месеци ке можеш да го користиш. Мојот педијатар рече кога ке почне само да го држи вратчето т.е. после 3 месеци горе-долу.
Јас би ти рекла не.. Релаксатор е за помали бебиња, времето кога си требала највеќе да го искористиш поминало. Барем оние стандардните релаксатори. Не сме скоро 4 месеци, пасент ни е релаксаторот. Гледам слики една другарка става бебето нејзино 6 месеци скоро па виси од релаксаторот, го надраснало веќе..
Јас тоа за мене сакав да прашам за на под од кога се кпристат? Ние сме 3+. Иначе @Cherry333 ние релаксаторот го земавме малце пред да наполниме 2 месеци, и го користиме до максимум 2 часа вкупно дневно, за да можеш да јадеш додека е беба будна или ако е кенкава а ти немаш сила да се играш и слично. Ама како што ти пипаа погоре беба уште малце па ке излезе од релаксаторов подобро земи си некое за на под кебенце, јас сега такво и меркам. Инаку денес бевме на вакцина па баш и таа докторка ја прашав за релаксаторот рече колку помалку и за транспортер толку подобро, пошто се уште мали за да седат нашите, и покрај тоа што ние сме со тежина и должина за 7 месеци бубица моја се изнаплака таму.
Јас би земала сега од 3+ кога ќе почне да се врти. Мојата се радува на тие вртелешките шо се у креветче, ќе летне од радост, па верувам и тоа ќе и е интересно. Ние сѓе 2 месеца и една недела
Му се спие, а не може да заспие. Зева, ама не се предава. Ако заспие, спие по 10-15 минути и само ги отвара и ги затвора очињата. Не запаѓа во длабок сон да се успие по 2-3 саати како што правеше до пред некој ден. Што може да биде. Грчевите или има некој скок во развој?
Скокче. Ехеее уше колку ќе менуват. Еве баш заспа моето бебе сега. За 5 мин се разбуди, отидов до нејзе и ја презаспав. Сеа би требало да спие еден саат. Тишина е у спална, спие на темно.
Не е заспан од 1 по полноќ! Заспива само кратко. Не знам како не се замори детево. Има месец и пол. Го презаспивам и џабе. Он мене ме заспива )) А белото јазиче му е од цицање или сепак кандида?