Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас сакав да прашам А лубеница од колку месеци се даваше?? Мислам дека не е алергена и не се сеќавам на големата на колку и дадов. Летото здравје ко ќе си одеме за Мк ќе има убави лубеници а бебе ќе биде тогаш 5 ипол - 6 месеци. Па се мислам дали да и дадам :rofl::rofl:(facepalm)(facepalm):lol:

2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    12.344
    :hai: ох ете сме. Почна и кај вас истото? Кај нас од пред две недели, со различен интензитет. Само што кога ќе заспиеше, спиеше по 2 сати до 3, со кемкање во сонот, чат пат со будење повремено. А до пред некој ден се будеше почесто за цицање. Мислам дека има врска со скок, развој или нешто слично. А плаче во меѓувреме дека не може да заспие?
    И кај мене истото, му се спие, црвени му се очињата, ама никако сончко да го фати. Или пак ќе заспие, ама наеднаш ОП се ококорил. Сега се навикнав, секој ден е поинаку.

На RAK91 и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.814
    Допаѓања:
    7.755
    Луѓее бебе мое спиеше од мало скоро по цела ноќ, еднаш стануваше .. Таман мислев имаме ред, дојде 4 скок. На секој саат станување навечер. Не се сеќавам ни кога јадел ни како сум го презаспивала. У 4 ипол се ококори до 6. У меѓувреме се искака. Преку ден како зајак спие, а изморен е и вришти. Вчера 2 саати во раце ми спиеше. Многу менуваат, не земајте ништо здраво за готово..

На katerin4ence, Ms allways right, *malenavolena*87 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.368
    И моево, секој ден е приказна за себе, пред три дена, преку ден дали два саати спиеше па цела паники зошто не спие, вчера денски дали два саати беше будно преку ден, го преспа дури и часот за бањање што никогаш не се десило, па пак паники зошто толку спие ...

На katerin4ence, crazylady, Cherry333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    12.344
    За сѐ сме паники :D8-|
    Пред некое време кога ептен забушаваше со спиење, му се случи да спие скоро цел ден, сакав да го будам, почна да ми недостига неговата будност и бучност :rofl:.
    Сега сум навикната колку толку. Сфаќам дека нема ред.
    Си викам ако нека се буди нека прави како му е згодно, ама одвреме-навреме нека смени малку, бар неколку дена да фати ред... Ахаа сигурно :)

На katerin4ence, elimkd и BY<3 им се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Чекај чекај ќе видиш :D Нормално е, се ѓи интересира више.

Јас дадов на 10 мес, не знам дали може порано, ама би требало оти е само вода :D

На RAK91 и ddevojce им се допаѓа ова.
  7. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    147
    Jas go imam za sin mi super e i vo kolicka go stavame za glavceto se preporacuva . Screenshot_20200421-174512_Gallery.jpg

На elimkd и Dikinzi им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Ова перниче ортопед не го препорачува, никакво, бар до годинка. Главчето се корегира со тек на време кога ќе ојачат коски со соодветна доза на д3.

На dunika, katerin4ence и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  9. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Па ке си пазарам и јас едно кебенце online , и мојата си ги гледа тие над креветчето и им гуга

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.338
    Допаѓања:
    28.179
    vikaat do 7 mesec. moevo ke prai 6 od negovi 4 ipol meseci non stop mi paga I ne prekinalo.

На crazylady и Pocahontas9 им се допаѓа ова.
  11. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Абе куче да чувавме дома немаше волку влакна да има :/

12. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Мамички молам за совет веќе незнам што да правам :/ бебево мое веќе 3 ден одбива да цица си викам млекото не е добро ама се молзам и го пие успевам кога е заспана да и ја подметнал градата и цица, ама кога е будна никако. Дури вода и понудив и тоа пие а не сакаше воопшто вода. Дали е скок навистина незнам инаку сме 3 месеци и 1 недела

13. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    И кај мене почнува полека тоа да се случува :/ изгледа се должи на скок во развој пошто предходно едвај чекаше да цица сега така како гајле да не и е, и дури ми плаче на цицка едвај успевам да и ја бутнам преку ден и малтене ја терам да влече, се тешам до тоа дека ке помине
    Читав една членка дека со маицага го покривала бебето за да нема distraction, друга низ дома шетала за да разгледува док цица. Мајки сме се ке пробаме за доброто на нашите малечки

На katerin4ence и maaitka им се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.814
    Допаѓања:
    7.755
    Да.. И мое бебе не цицаше салам 2 дена. Морав да се измолзувам малку дури. После 2 дена спиеше на цице и така. Јас не давав молзено за да не се навикне така, кој ќе се молзи после цело време. Ќе помине фаза е, ми кажуваа овде финти во темно да цицал, тивко ама кај нас ништо не упали. Само немој да се сомневаш во млекото твое, ако до сега било ок, така е и сега. Знам многу мајки даваат ад баш овој период.

На katerin4ence и maaitka им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Скокот е, не е до млекото, не си ставај вакви мисли во главата.Имаат периоди на осознавање кога се е поинтересно од цицањето.
    Обиди се да промените положба, ставај ја да цица во темна соба, без галама. Ќе фати некако. Сите бебиња минуваат низ тоа. И тие со шише.

На dunika, *malenavolena*87, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Фала ви мами дај Боже нека е скокот и нека помине брзо. Досега си имав бебе по книга и сега одеднаш ова. Ми олесна малку :* :* :*

17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.814
    Допаѓања:
    7.755
    Хаха и јас исто, никакви проблеми. Прво со јадењето се глупираше, па почна да станува на секој саат 3 вечери еве му баеме за да заспие. Само на гради ми спие или гушнат залепен да мисли дека е у раце..

На maaitka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402

Периoд е... Мoетo истoтo гo правеше на 3 месеци.
    Кoга ќе jа приближев да цица плачеше дo заjдување па и пoдметнував вo спиење..
    Немoj да наседнуваш и на муабети oд страна дека ти се oдбива..
    Ќе прojде за некoлку дена :D

Jас ќе и пoнудев вoда и ќе пoвлече еднаш и oдма на града jа префрав па прoдoлжуваше да цица. Прoбаj вака :D

На Dikinzi, KuklickaSk и maaitka им се допаѓа ова.
  19. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Во спиењето си е иста заспива најкасно до 21:30 и 3 пати станува за јадење и во 9 се буди, ама преку ден ми е хорор со јадењето а си спие преку ден исто и само тогаш успевам да и дадам да цица :) маки слатки се овие ама мама е нервозна кога не јаде :)

На Dikinzi, *malenavolena*87, Cherry333 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Купивме цуцла лажливка и ми ја плука, ама кога е гладна ја цица и заспива и тогаш успевам да и подметнам града и цица. Пробав и со шеќер и вода измешано ја мачкам градата и така цица :) :) морам да пробам се таман фативме ред со цицање и сега ова ама се надевам ќе помине :*

На ddevojce и Larahappy им се допаѓа ова.