Малечка е уште твојата и послабо прета зстоа се ладни. И кај мојата беше така сега и ладно да е пошто кога е будна само прета топли и се рачињата
Сега ги пропречитувам пораките и гледам за Ад пишуваш си давала и ти, само навечер даваше? До кога му даваше и секој ден ли? Мене баш ова време кога се успиваме ми е нервозна и со цицање заспива секогаш, ама ете сто пати ид преска цицаше и немам веќе празни се и двете гради и се нервира кутрата, немам млеко веќе, се испразни а отвара уста лелее мислиш ќе ме јаде и затоа давав Ад поради ова што ми го прави, гладна ли да заспива? И сега и дадов цуцла, не издржав, заспа за 5 мин.се смири одма и еве ја фрли сега штом заспа цврсто, а вчера издржавме цел ден без цуцла, ама не ми правеше проблем за заспивање ..... Не знам што е паметно веќе да правам, та едно пробам да исфрлам друго се јаве Од кога и даваш цуцла ти на твојата? Колку време треба да се пие и после колку време надоаѓа млеко? Има на Weleda само чај за доење и тоа само по порачка, по аптеките никаде скоро нема, а во супермаркетите нема чањви за доење, само за бебиња има. Епа ми купи мм денес чај за бебиња во кој има камилица, сладок анасон и уште некои билки не ми текнува кои беа оти си легнав сега,за бебиња над 6 месеци е, за смирување е и не знам зошто му имам давано таков на син ми, се сеќавам, ама сега јас ќе го пијам по 2-3 чаши на ден, па да видиме дали ќе ми се зголеми млекото оти еве пеперутката моја не може да се доцица се си е гладна
Majki kazuvajte bebo ima 3 meseci i nekolku dena odbiva da cica, vika i vo race i legnat i vo bilo kakva polozba se grebe po liceto ja upikuva cela raka vo usta grize nervozno epten pluka.Se raboti za skok vo razvoj ili nekoja druga negova faza e
Ее оди докажи им на старите за ракавичките, на почетокот мраз ладни и беа рачињата, сега веќе не и се и тој лелее ќе измрзне бебе, дај ракавички стави, му викам не и е ладно, нормално е да и се ладни, на сите бебиња е така, ама ај докажи му,ја,и ги извадам, тој нон стоп ракавички и ставаше, јас му викам не и ставај он не ќе измрзне За облекувањето исто, хулахопки облечи и, ладно ќе и е, бебе е, капичкастај и за спиење оти ноќеска ладно е, а во соба кај што спиеме е 19-20 степени, а во дневна преку ден 22 степени е и оди разбери се тоа со старите...
Јас после 10 дена откако се породив почнав да ги пијам и после една недела ми дојде убаво млекото. Пиев само една кутија и не купив други бидејќи навистина имаше млеко и не ја дохранував Исти сме баш и јас се пожалив изгледа ќе е скок. Ние полека се враќаме во нормала има период во денот кога несака ама пак не е како пред некој ден
Sega ti gi procitav prethodnite mislenja i definitivno e skok se isto mislam deka od tolku mnogu sto vika vo socijalno ke mw prijavat a jas se obiduvam cicka da mu podmetnam .
И капа внатре не се става, може да прегрее бебето затоа што преку глава ја регулираат топлината. Капа само надвор и тоа ако има ветер.
Исто и кај мене е чим ја спуштам на спална одма вришти и брзо ја носам во дневна да не слушнат комшиите кој знае што ќе помислат дека и правам зошто знаат дека е мирно бебе
Мами, бебушот мој има скоро месец, прво беше само ма доење па едно време ни еекоа и дохрана да давам, сега пак на доење. Кажете ми зеленкаста кака значи нешто или не? 90% од времето е жолто - златна кака, ама неколку пати имам видено и зеленкаста па да си се консултирам со вас
Цуцла давам од кога е родена. Вода пиеш ли ? И ја ѓи осеќам така, чат пат нервозна, одам да одморам 10-15 мин, пијам чаша вода меѓувреме, и се се регулира. Не заборавај вода да пиеш, нека не те лаже мислата оти пиеш чај, чај за лактација не значи ништо ако не пиеш водичка 1 кило на ден. Цице, цице и само цице
Zdravo Majki, Denes mi praj malata 2 meseci a se macime so grcevi. Od koga e rodena do den denes i davam Hipp Pribiotic, toa i go davaja na bolnica od koga e rodena pa normalno so toa i prodolziv. Bevme i za prvata kontrola, i go prasav pediatarot sto drugo nesto ke se mozi da se daj na malata barem da i se namali grcevite, no samo mi rece deka e ova normalno i samoto ke i zamini.. No, normalno ko site majki ni e zal da gi gledame kako se macat i davav kapki no gi bataliv (sve probavme) ama sakam barem da i go smenam formulata. Neznam koe da i go zemam i za Aptamil mi imaat kazano deka e tesko i po gusto i vekje neznam sto da praam. Cupevo isto taka cica ama samo saka na mene da e koga si ima maka i ko mamka vekje se nauce da me koristi. Edna nedela ne i davav voopsto dohrana samo na mene bese no uste poloso bese (primetiv nemam dovolno i baska sto se molzev). Si kaka redovno no koga ke mora da se isprdi se zamala od placenje poradi bolkata. Help?
Здраво. Бебчето е 5месеци на АД млеко, почнавме со вкусови, пробавме јаболко, морко, банана, тиква. Купив ориз на Holle, сакав да му дадам, но на кутијата пишува од 6м, одзад на декларацијата пишува од 4 до 6 а и табелата што се водам по неа пишува ориз од 4 дека може. Па сакав да прашам од кога воведовте ориз? Позз
Ако имаш можност, побарај низ групите дали на некојс мајка и останале од бугарските Sab simplex. Имавме страшни грчеви а овие ни помогнаа исто мислам дека и чајчето becutan од анасон ни помогна многу. Инаку тешко е додека да поминат јас мислам дека од тој стрес млекото ми секна. Ние сме на аптамил и не мислам дека е до млекото, и кога цицаше и кога беше на ад исто беше. Топла пелена или термофор и стави го на ногата на стомаче, моето само така заспиваше. Позз и со лесно