Да, цица како што треба. Пупките пред да се породам беа тврди ама сега се меки и болат и при најмал допир
Токму така. Во нормална држава овој случај треба да се пријави во надлежните социјални служби и да се провери што се случува со бебето. Ова не е совет од педијатар во никој случај 300мл на 3 месеци и компир варен ова е класична злоупотреба на позиција мајка. И заборевете на драмите јас сум мајка јас одлучувам за моето бебе. Ти одлучуваш во која боја да го облечиш, косата дали ќе му ја исчешлаш налево или надесно, но во никој случај ти не одлучуваш за здравјето на бебе. За здравје одлучува педијатар во овој случај нема педијатар ако има остави име и презиме со телефон јас ќе му се јавам да го прашам дали јаде неговото компир на три месеци. Тие фрази “мое мислење”, “јас одлучувам” и “не осудувај” или не ги разбирате во која конотација се користат или ги користите за некои боза одговори колку да се каже нешто. Прво го отепа влечејќи по бајачи бебето сто клина му извади сега капак на се и желудникот кој воопшто не му е развиен му го преоптоварува за еден цел живот. И тука лимонади под газ ќе и пуштаме да да ти си мајка ти си одлучуваш. Ма иди бегај таму затни се и уста да не си отворила.
Мајки дали смеам да дадам капки био гаја сега зошто дадов пробиотик ваја? И ако смеам како да ги давам
Или Ваја или Биогаја не и двата пробиотици во исто време. Незнам за што ти е ама ако е за грчеви можиш пробиотик со комбинација капки за грчеви
Добро утро, да ве опитам нешто. Дали вакцината БеСеЖе е таа што остава белег на раменцето? Моето ја прими во Плодност, само тоа не ми го кажаа за знакот. Ако го нема, треба да ја прими пак?
Имаш многу, нека пишат другите членки од кои се задоволни. Ставај му и топло на меше, прави му масажа и дигање на ножињата на кај мешето. Држи го на твојот стомак, легнато на меше. Исто помагаат и бели звуци.
Утринско кафе со Фри. Ич не е смешно, ама морав. Секогаш истиот муабет е со 'мајкава што знае најдобро' Бара совет, и се дава,сите и кажуваат колку греши и после ај бе ја знам што правам, ама онака уз пат совет као побарав, чао. Тешко на бебиња со компириве.
Таа е. Јас баш прашував пред некое време, белегот чудно ми изгледаше. Инаку на фб во една група читав мислења за твоево прашање и многу беа поделени. Најсигурно ти е лекар да си прашаш ако не се познава белег
Да ти дадам податоци па пријави во социјална држава? Неможеш уста да ми затвориш на форумов. Се посравте со осудувања. Бришете им го газот на вашите деца и ќутете. Споделив што правам, не побарав осудувања. Страшните вие мајки сезнајки. Додека бабите ви ги чуваат децата дома, којзнае по колку баби е однесено и што се не му е дадено да јаде. Бриш газ и ќути.
Се посра од плачење носејќи го девет месеци плачеше како магарица со денови за породување и сега еби му ја мајката оти е твое. Отвори тоа невроните заспани издувај ги во тоа пештерата. Сите ми ти биле за деца боже боже.
@FreeToGo @Мариаа. Обично не се мешам, ама претеравте!!!! Шо се замислувате вие, врвни педијатери и свети Петар да ја напаѓате мајката и да ја осудувате????? А???? @FreeMind ќе ја испичкареш ли мајка ти и бабати оти те ранела со манџи и ти буткала мед, да се затнеш и да не плачеш???!!!!! Гледајте си вашето, и не се мешајте ного кај шо не ви е местото. Божем ти чекнеше пи*чка да го раѓаш тоа дете за да одлучуваш кај ќе го чешлаш.!!!! Шо е многу, многу е!!!
Пази ќе ти испадне некоја точка пред извичник ако викнеш уште малку погласно. Море марш од овде бе! Пештерски финти ќе расправате како во камена доба да живеете па и уште силни. Баба ви ве ранела во 1980та сега е 2020 факинг 40 години поминале од развој на манџи и мед на три месеци, интернет 5г местат луѓе на месечина плацови купуваат. Како не ви е срам!
Една точка има испаднато пред “чешлаш” ама не ја виде, брзаш многу да се искажеш. Баба ми ме ранела, ДА, а тебе диета не ти држела случајно?? И 3030 да е, исто ти иде, не одлучуваш ти за чуждото дете. Глеј си твоето да си го растеш како треба, за други не бери многу касавет. Кажа шо има да кажеш и шо повеќе сакаш?? Скокаш како петел на кокошка, као некој на твоето да дадел компир. Ми изгледаш како нервите тука у темата да си ги лечиш, не ти доликува како родител пред се на букварот. Јако му скеле на тоа твое дете со ваков твој израз. Ама ај нека ти е здраво и право, да не изметне на твојот карактер.
Вака, на почетокот мало им е устето, стегаат, уште не знаат убаво да влечат, ќе помине да, АМА мора да го негуваш местото уште сега. Не треба да боли, тоа е точно, но на почетокот е така. Јас со две деца, другарка ми исто, 2 недели од прилика може да боли на фаќање. Јас користев константно Ланолин од ДМ, 800 денари е, ама вреди. Има и поефтини. Кога ќе престане да те боли при фаќање, тогаш престануваш да се мачкаш. Јас ако не се мачкав и со двете, немаше со пупки да останам. Еве слика јас што користев, и нема потреба од миење пред цицање. По примање на вакцината, после 2 месеца почнува да се појавува црвенило на рачето, а после може да стане како гнојче, а и немора да значи. После 6 месеци го прегледуваат, и одлучуваат дали треба вакцина. Рано е за вас
@Dikinzi @Dianas јас го користев овој на почетокот, а сега имам од овој, од мк си го купив. Види слика Мене ме болеа на почетокот, и плус левата брадавица ми беше разранета, лелее заби крцкав кога цицаше дур ми извлече пупките.
Мислам дека истово на мм братучедката го користеше, знам беше презадоволна Инаку мене ме печеа градите ме гореа ама ми помина. Кажете ми девојки, имавте ли постпородилна депресија, и дали памтите кога и како ја победивте?