Многу плаче додека со облекуваме првите денови многу сега дека му давам да цица прво па се смирува донекаде ама сепак сеуште плаче дали знаете до кога ќе се плаши од облекување оти кога не испуштија од државна ни кажаа дека не сакаат да се пресоблекуваат мали бебиња и си плачат???
Се зависи од бебето. Обично тој страв е до кај два три месеци ... Обиди се да му пееш додека го облакаш и трпение ...
drugarka mi se porodi pred 6 meseci no na kerkickata nepceto i puknalo se otvorilo (demek nasledno bilo) . Dali imala nekoja majka vakov problem dosega? Neznaat kade da ja nosat sto da ja ranat od se se plasat ... aj pomognete ako ste imale vakov slucaj ili znaete
i rekle deka mora na operacija arno ama ne i kazuvat sto da ja rani a da ne i se nalepi vo otvorot. i operacija posle edna godinka a dotogas ni sto ni kako neznam jas kakvi pediatri uste ima
Majki im pukaat li koskickite na vasite bebuski??? Stalno koga ja krevam ke i pukne nekoe zglobce dali na racete ili nozete. apcinjata za koskite i gi davam redovno. Sabajle ko ke staneme prvoto so go pravam e apceto. Se izvinuvam za latinicata od mobilen sum.
Мојата има 4 месеци и уште плаче додека ја облекуваме, затоа што многу мрази гњавење, па затоа пред облекување и пуштаме музика малце погласно, тропам истовремено со топалки и се подсмирува. Нормално е да им пукаат зглобовите, тоа нема врска со капките/апчињата за коски што ги даваме.
Itno mi treba sovet mamicki.Skoro ke napolnime 4 meseci.Denes so sila jadese mlekce na ad sme aj dobro so sila bitno si gi jadese so molenje so pauzi.Vecerva koga pisna da placi odvaj go smirivme so mm go nisavme so tropalki so se probavme odvaj posle pola saat vristenje se smiri.Mu staviv tricki na stomaceto i mu dadov paracetamol sirup toj so e kako bese nema vrska.Sega zaspa ama mi e strav nojkva da ne pisni pak da placi.E sea pred edna nedela bevme na vakcina i neli doktor go pregleduva i ni kaza deka se e vo red osven malce grloto mu bilo crveno ama nemalo potreba da se odlozuva vakcinata i prasav nesto za grloto dali da mu davame ni rece ne ne bilo nisto strasno.I sega neznam dali e gloto dali ima grcevi ili pak e skok vo razvoj i dali utre da go nosam na doktor mislam ako ne placi ako placi i nojkva ke go odnesime na bolnica skraja da e.ve molam pisete.
Чим пиел млеко ( машко е така? ) значи нема проблем со грлото. Одете на лекар, нека му ги види непцата ако му се набубрени значи дека веќе има мака со забите. Може да има грчеви во мешето или пак гасови кои му ствараат проблем. Не верувам дека тоа што му било црвено грлото го натерало така да пишти. Има некоја поголема мака. Јас се сомневам на една од тие три. Дајте му чајче од камилица, анасон.. или пак ако мислиш дека е грлото бруфен за бебиња само еднаш дај му и одма ќе му се смири. За забите има гел намачкајте го одма ќе му помине, ако се забите. Моето на 4 месеци извади две запчиња долу. Пред две недели дојдовме до дехидрација бидејќи три дена ништо не ставаше во уста мислевме дека е грлото.. да и беше малку црвено ама ништо страшно.. на крај никнаа две запчиња долу двојките испадна дека тоа бил проблемот а не грлото.
ne znam kolku ke ti pomogne ova so ke go pisam, ama poslednive tri veceri kerka mi od 20:00 casot dur da.zaspa vo 23-24 casot nonstop place znaci bukvalno rika. Pojma nemam sto i e. Denes mi tekna i go pustiv aspiratorott prestana da place i ja bajnav vo 21:30 velam aj pokasno da zaspie ama od placenje edvaj ja oblekov. Jas mislam deka e period i ne mi dava znaci za grcevi. Koga ke se vpie vo mene ke se guskame i zalno place. Nema da e loso ako ti place da go pregleda pedijatar. Ako ne e grloto togas sigurno vi e period na placki, ilipak zapcinja. Proveri mu gi nepcata dali mu se crvenki i nabavreni. Stavi tvoj prst vo negovata usta i cesaj mu gi nezno vidi kako ke reagira. Ako kroti ako mube ubavo togas se zapcinjata i mojata kroti koga i gi cesam nepcata a imam 2 meseca i dve nedeli skoro (plus nonstop i se racinjata u usta i samo cesa) inaku i nie primivme vakcina minatata nedela so zatnato nose.
Јас да прашам моево бебче не спие по цел ден веке 2 недели. Инаку ние сме 1 месец и 4 недели дали е нормално а навецер од умор заспива со плачење. Молам за совет
Denes da kazam dobri sme.Posle vristenjeto placenjeto od snosti si zaspa i spiese do 8.00 sabajlevo.Stana se najade pak si zaspa.Dali da go odnesam na pedijatar da vidam sto ke recat od sto placese tolku ili ne i sto mislite od sto bese toa placenje od skok vo razvoj, vadenje zabi,gasovi....seta sum prasalnici nikogas taka ne mi placeyp
Тоа го мачи. И моето имаше гасови до 4 месеци прдеше ко лудо и само плачеше. Јас му давав чај од бекутан од анасон му се смируваше стомакот. Кога ќе се испрдеше му олеснуваше. Легнувај го од време на време на меше тоа му помага тој вишок воздух што го викаат дека го има во цревата да го исфрли полесно. И тапкај го по газето.. за да му олесниш со прдењето. Моето после секое тапкање и легнување на меше прдеше и ждригаше. Ќе помине.. само треба време.
Запчињата се! Купете си гел, германски и мачкајте го одвреме на време или кога ќе ти смени расположение, ќе се растревожи или ќе плачи... ќе видиш дека одма ќе се смири. Со гелот болката му поминува а забите никнуваат побрзо. Ич не го малтретирај по овие студој да го носиш на лекар. Ете го добар е денеска..
Ние кога влеговме во 2месец бебушка две недели не спиеше како што треба, после две недели до ден денес пак си спие како што треба. Се работеше за скок во развој, ако нема други проблеми бебето може тоа е
Ние сме две недели, се будиме на 3 саати може и на 2 30 за цицање и менување пелени, јас читам дека ви спијат подолго време ноќе па ме интересира од која возраст подолго ќе спијат?И му менувам редовно памперс ама пак од каки му е црвено газето.