Да се надоврзам на ова мислење. Ја капам малата на 3 дена,секој ден газе.Под гушето и се разранило,денес ја видов,обично кога ја мијам лице и тука поминувам,ама најверојатно не сум избришала добро.Што да ја мачкам??
Крем со цинк оксид. Ти поти многу, затоа се разранува. Често пребришувај, и ако е можно, да дише местото.
Не е можно,спојлер има тука Денес хитно што можам да намачкам пошто немам дома таков крем?Ставив бебешка пудра
Zdravo da ve prasam za prva rota koga se prima ide i sestovalentna ili petovalentna? Niso ne razbiram so vakcinive i kalendarive Nie primivme prva doza rota i ne bocnaa ama fala bogu niso ne kazaa so bockaat. Vtora doza treba juni da primame. Togas sto bockaat? I dali mora da se bocka ili moze samo rota ? I treta doza dali ima isto bockanje nekoe? Deka e leto nekako ne sakam da ja bockaat. Ako moze da mi odgovoris fala
Пудра само, креми не, да го држи местото суво. Има витки и мојава, убаво бришење треба после бањање, да не останува влажно.
Не дека знам се ама на тема цуцла апсолвирав со кере купив скапи цуцли кои се за 0+ беба ја плукаше мислип се дави од неа добив други исто поелитни тие па долги како града се убаво се супер за да на крја се изнервирам и пазарам од ДМ најкрстките цуцлички (воедно и најефтини) некоја германска марка и со тие бебе сака да си цуца цуцла Значи може не му одговара цуцлата како што беше случај со мојата
Кај нас Веледата што ми ја препорача не и одговараше, пак и беше сувучко лиценцето и земав Биодерма и со таа е супер мекичка па и јас и крадам по малце
Ставам на прст па поминувам на местото,читав дека треба да се внумава да не се вдиши. Ти благодарам..
Кога ви се нафрлуваат на лицето така, прво проверете да не е од брадата на вашите мажиња Кај нас сите три сме така И мене ми испаѓа црвенило, а обавезно и на малите
Ве читав горе како ја каравте членката за дохрана па и ја би да прашам нешто.... Имено кога бевме на вакцина прошла недела докторката ме советуваше дека треба да почнеме со дохрана од 4 месеци. Да појаснам, беба е на ексклузивно и супер напредува за сега, само хгб е ако е нормално од 110 нас ни е 105 (што не е страшно). Ми рече дека е тоа физиолошка анемија ја испофали и притоа ми напомна дека на 4 + треба да почнан да воведувам храна јас мислев на 6 + дека тоа се прави што знам малку ми е рано..... Си мислев ако се си оди како треба и беба напредува бар 6 месеци да е на ексклузивно па после да почнам со пробување вкусови, а оваа сега на 4 +.... Нели некако рано ако нема реален недостаток? Попто ете јас земав да пијам Флорадикс сируп за да преку млекото и неа и се крене хгб...... Исто и за седнување ме интересирс како ве советуваат и каде е таа книга бебе гурман кај да ја најдам???
Bi ti sovetuvala da si go zajaknes ti mlekoto,spored mene. Poveke zdravi namirnici,pocesti obroci,vitamini da zemas od tie za doilki i slicno. Jas ne bi dohranyvala bebe na 4 meseci... eve moevo e 3 pa nemozam da ja zamislam so lazica na 4 meseci...mn e rano nekako. Probaj preku tvojot sostav na hrana napravii krvna slika i prasaj povtorno ili baraj 2 mislenje.
Кога почнавте да и давате на вашите бебиња да пробуваат вкусови, како ги приготвувавте овошјето и зеленчукот и по колку количински дававте?
Мораш да внимаваш со пудрата, бидејќи може да вдише и да направиш компликации. Одамна не се препорачува пудра.
Се препорачува измеѓу 4-6 месеца да се почне со дохрана, јас со првото почнав на 5. Така планирам и со второво. Книгата не знам каде можеш да ја купиш, ама можеш апликацијата да ја симнеш на Бебе Готвач.
@elimkd јас бањам 2 пати неделно,секако по препорака од лекарот и патронажната.Прво чекав да падне папочната,на 6тиот ден падна,па после тоа ја избањав. И тоа само со вода,на почеток без никаква козметика.Имам спремно Веледа колекција,ке почекам уште неколку недели. Велат дека бебешката кожа е совршена сама по себе,нема потреба од дополнителен третман,а секојдневното бањање доведува до сува кожа склона кон лишаи долгорочно.