Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Да се надоврзам на ова мислење.
    Ја капам малата на 3 дена,секој ден газе.Под гушето и се разранило,денес ја видов,обично кога ја мијам лице и тука поминувам,ама најверојатно не сум избришала добро.Што да ја мачкам??

2. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.607
    Пробај со мустела за пеленска регија. Јас таа му ја користам и немаме до сега никакви проблеми.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317
    Крем со цинк оксид. Ти поти многу, затоа се разранува. Често пребришувај, и ако е можно, да дише местото.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Не е можно,спојлер има тука :D
    Денес хитно што можам да намачкам пошто немам дома таков крем?Ставив бебешка пудра:?:

На *malenavolena*87 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  5. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Zdravo da ve prasam za prva rota koga se prima ide i sestovalentna ili petovalentna?
    Niso ne razbiram so vakcinive i kalendarive
    Nie primivme prva doza rota i ne bocnaa ama fala bogu niso ne kazaa so bockaat.
    Vtora doza treba juni da primame. Togas sto bockaat? I dali mora da se bocka ili moze samo rota ? I treta doza dali ima isto bockanje nekoe?
    Deka e leto nekako ne sakam da ja bockaat. Ako moze da mi odgovoris fala

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317
    Може пудра, само внимавај да не ја вдише. А утре купи си крем со цинк оксид, побезбеден е.

На Thallia и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Пудра само, креми не, да го држи местото суво. Има витки и мојава, убаво бришење треба после бањање, да не останува влажно.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Не дека знам се :) ама на тема цуцла апсолвирав со кере :) купив скапи цуцли кои се за 0+ беба ја плукаше мислип се дави од неа добив други исто поелитни тие па долги како града се убаво се супер за да на крја се изнервирам и пазарам од ДМ најкрстките цуцлички (воедно и најефтини) некоја германска марка и со тие бебе сака да си цуца цуцла :) Значи може не му одговара цуцлата како што беше случај со мојата

На katerin4ence и elimkd им се допаѓа ова.
  9. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Кај нас Веледата што ми ја препорача не и одговараше, пак и беше сувучко лиценцето и земав Биодерма и со таа е супер мекичка па и јас и крадам по малце :)

10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Ставам на прст па поминувам на местото,читав дека треба да се внумава да не се вдиши.
    Ти благодарам..

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Неколку дена ја користам, ќе видам како. Меко и го прави ама се нафрла со брункички,уште се чисти.

12. katerin4ence

katerin4ence Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    144
    Судокрем стави или нешто со цинк што е во состав

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Кога ви се нафрлуваат на лицето така, прво проверете да не е од брадата на вашите мажиња :D Кај нас сите три сме така :D И мене ми испаѓа црвенило, а обавезно и на малите :D

На Thallia, maaitka, elenaklasik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Ве читав горе како ја каравте членката за дохрана па и ја би да прашам нешто.... Имено кога бевме на вакцина прошла недела докторката ме советуваше дека треба да почнеме со дохрана од 4 месеци. Да појаснам, беба е на ексклузивно и супер напредува за сега, само хгб е ако е нормално од 110 нас ни е 105 (што не е страшно). Ми рече дека е тоа физиолошка анемија ја испофали и притоа ми напомна дека на 4 + треба да почнан да воведувам храна :( јас мислев на 6 + дека тоа се прави што знам малку ми е рано..... Си мислев ако се си оди како треба и беба напредува бар 6 месеци да е на ексклузивно па после да почнам со пробување вкусови, а оваа сега на 4 +.... Нели некако рано ако нема реален недостаток? Попто ете јас земав да пијам Флорадикс сируп за да преку млекото и неа и се крене хгб...... Исто и за седнување ме интересирс како ве советуваат и каде е таа книга бебе гурман кај да ја најдам???

15. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Bi ti sovetuvala da si go zajaknes ti mlekoto,spored mene.
    Poveke zdravi namirnici,pocesti obroci,vitamini da zemas od tie za doilki i slicno.
    Jas ne bi dohranyvala bebe na 4 meseci... eve moevo e 3 pa nemozam da ja zamislam so lazica na 4 meseci...mn e rano nekako.
    Probaj preku tvojot sostav na hrana napravii krvna slika i prasaj povtorno ili baraj 2 mislenje.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    I na mohava i se pravi taka,samo pudra i stavam i nema gajle.

17. Aerial

Aerial Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    84
    Кога почнавте да и давате на вашите бебиња да пробуваат вкусови, како ги приготвувавте овошјето и зеленчукот и по колку количински дававте?

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317
    Мораш да внимаваш со пудрата, бидејќи може да вдише и да направиш компликации. Одамна не се препорачува пудра.

19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Се препорачува измеѓу 4-6 месеца да се почне со дохрана, јас со првото почнав на 5. Така планирам и со второво. Книгата не знам каде можеш да ја купиш, ама можеш апликацијата да ја симнеш на Бебе Готвач.

На katerin4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    @elimkd јас бањам 2 пати неделно,секако по препорака од лекарот и патронажната.Прво чекав да падне папочната,на 6тиот ден падна,па после тоа ја избањав.
    И тоа само со вода,на почеток без никаква козметика.Имам спремно Веледа колекција,ке почекам уште неколку недели.
    Велат дека бебешката кожа е совршена сама по себе,нема потреба од дополнителен третман,а секојдневното бањање доведува до сува кожа склона кон лишаи долгорочно.

На Sexybaby86, elenaklasik, Thallia и 3 други им се допаѓа ова.