Не дека има штета, туку не ми е позната апликацијата и што се има во неа. Затоа те прашав зошто се водите по неа шо има?! с иначе бебето си кажува шо и како му е. Јас фала богу не сум приметила до сега некој скок, белким нема да го имс силно изразен. Ноќи си спие, е сега можеби тоа шо се размрдува последниве две ако е тоа скок. Дента ми е нормална, спие, гуга седи, со доткаи си играт закенкува, е попладне малку може да закенка за у раце ама не е страшно
Колиеф капките до кој период се даваат? Нашата кака секогаш е различна. Два три дена темно зелена, два дена жолта... Ние на 6ти следен месец треба да ја примиме ротата, пред месец дена само во уста ни ја дадоа. Немаше никакви реакции. Што треба да очекуваме кога ќе ја примиме?
Првата беше без реакција сега ќе видиме досега е добро дури сега цица си спие како порано да не ја подречам
Кај се ставаат лепенкиве? Кај што е боцнато или на глава за тт? Ние борова вода исто стававме, ама не е практично, со еден ластик демек да држи жива вода се прави бебе. @ddevojce @MimiG the wonder weeks
И мојата малечка е слична, и од кога ке ја подригнеш знае после да поврати не да бљуцне на почњток мн се потресував од кога 2 пати ради тоа ја однесов на педијатар и рече дека е супер веке олабавив.... Ке си чистиме по нив повеке почесто преслекување и тоа ти е иначе и мојата е 3 + и речиси 7 кг значи тешкичка за во раце
Kaj sto e bocnato. Kupi go den ored vakcina i stavi go vo frizider Ima edna lenta mozes da ja seces na 3 4 dela i menjaj na 5 6 saati
Рота сите дози се со лажичка. Може да качи температура, да биде вознемирено бебето или да има пролив. Кај нас од ова само беше вознемирено после првите две дози. Биди внимателна при менување какана пелена,миј раце обавезно за да не се разболеш ти од рота.
I nie rotata na 3 mes tocno ja stavivme +1den. Posto bese ñeraboten,pa se javuvaa za dozvola dali smeat da ja stavat. Si ovie vakcinite aman...gi mrazev i so dr deca i sega mi se povtoruva hororot. Prvoto obavezno krevase temperatura i vtistese. A zenakive ne,malku voznemireni samo bea no bez tt. Sega juni sme sledno
Да се пријавиме и ние со примена прва вакцина рота и шестовалентна во надколеница. Како поминавте вие? Дали имавте некакви реакции од нив? На колку време меревте температура? Ние ставивме на местото на убод олога со ациди борици.. душа мајкина се изнаплака денес
Додека сме будни ја допирам цело време дали е топла, ако е ставам топломер. Навечер кога легнуваме да спиеме на секој саат се будиме да видиме дали качила. За да не ја расонувам со пиштолче топломер и мерам, ако покаже фазла од 37 земам живин и мерам со тој оти е најточен.
Од првата вакцина без реакција, а втората преска ми беше топла измерив ама немаше 36.8 само што е кенкава како да се жали морам само ако ми е топла а на местото на боцнатото ставам лента и нема никаков оток или тврдо да е местото супер се лентите
Helloo мајки. Ние бевме денес на еден преглед на педијатар, сама си сакав, оти направивме 1 месец и за 1 месец качила мојата кукла 800 гр. И пораснала 4 цм. Како ви се чини? Јас искрено сум задоволна, со оглед што касно ми дојде млекце и плус немам толку да речеш реки течат, имам толку колку што и треба на беба, па сега тоа е.