1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Лупењето не е заради кремата, сите бебешки креми се мрсни и би требало ич да не ставаме за да се лупи кожата. Инаку и јас користам оригинална павловичева сега ама со првото дете сум користела и од бекутан па сме немале проблем.

2. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Со сите креми пробав, ставам само кантарион денес, а и вчера само на банање со крема и на газето крема со невен и ад капки, газето не му е црвено само кожичката му се лупи на препоните и курето, сега ми остана за утре да пробам со еозин, инаку убаво го бањаме јас со мајка ми, си легнува на подлога иако плаче многу од водата сепак секаде го миеме со сапунче бекутан и чиста вода.

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882

Аптамил е добар избор,и ние го користиме и супер напредува.
    Од 2месец навака сме се на АД,кога требаше да пие по 120 јас и толку идавав +или - 10 некогаш повеке некогаш помалце.
    Кога му даваш на бебето млеко нека пие колку што ке пие,пример 80 ако пие и потоа несака,пробар по околку 5/10 минутки додајму уште тоа што останал,нека испие 5 па нареддн пат поупорна ке му дадеш 10 повеке и така по 5/10 нагоре.
    Значи нека пие колку сака а по некоја минутка уште 5/10 повеке.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Користи ли некој влошки за гради за да ми каже на колку време ги менува? Секој ден или почесто заради хигиена?

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    150.371
    внимавај со нив постојано се влажни и се идеална подлога за развој на габи и бактерии.отпочетокот и јас користев ама после се регулира продукцијата и нема потреба.менувај почесто

6. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131

Јас некогаш и по 7-8 пати ги менував зошто утоп беа.

7. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Јас ги менувам секој ден, почнав вчера иако ги имав купено кога се породив во болница ми ги донесе маж ми оти цело време ми течат и утоп сум.Првата недела носев маички памучни ама утопбеа по 5 на ден менував и од вчера решив да ставам влошки одвечер ставам до другата вечер, ваљда не е многу време што знам или да прекинам само ноќе да ставам?? Во дилема сум ама како и да е мора да ставам нешто утоп сум.

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ставај си слободно ама менувај ги често. Јас ги користам на penaten и на nuk зависи во кој маркет ќе одам да пазарам. И јас ако не ставам утоп сум. Цица од едната града а другата ме боцка и ми тече млеко. Мајци пизами блузи мокри.. само нека се има млекце другото не е важно.

9. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    и секој ден само се пере :rofl: :rofl: :rofl:

10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Море кажете фала му на Бога што ви тече млекото, ќерка ми само од цимерката во болница се нацица млеко мајчино... Бога го молев за млеко, ама после сите стресови, џабе беше! ;(

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Море кажете фала му на Бога што ви тече млекото, ќерка ми само од цимерката во болница се нацица млеко мајчино... Бога го молев за млеко, ама после сите стресови, џабе беше! ;([/quote]
    Blagodarna sum i toa mnogu. Znam kolku e vazno i zdravo majcinoto mleko. Uste vo bremenosta go molev Boga da imam mleko. Neka se zivi i zdravi site bebuski bez razlika dali cicale ili ne.

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Blagodarna sum i toa mnogu. Znam kolku e vazno i zdravo majcinoto mleko. Uste vo bremenosta go molev Boga da imam mleko. Neka se zivi i zdravi site bebuski bez razlika dali cicale ili ne.[/quote]
    Не му се нервирај за млекото не е толку страшно важно е бебенцето да е здраво и да напреднува ако уште мало до два три месеци пожелно е можеби го знаеш ама да кажам кога го даваш млекцето на бебето да биде на твоја гола кожа кај градите може истото и таткото може да направи, зошто тој допир таа врска е најбитна на бебето и го смирува и дирекната топлина миризбата на мајката го прави да се чуствува сигурно исто како во утробата на мајката ви посакувам се најдобро :inlove:

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Мамички што давате водичка на бебето,ви се случило некогаш да пуштат големи плунки или повратат малце водичка???

14. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Мојата не пие никако вода и не знам како да и давам веќе. А многу често го прави тоа, не е до водата веројатно ...

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Не сум и дала многу често бидејки не ја сака па мислам нема потреба она од вода,сепак некогаш ја проверував дали сака.
    Гледам некој ден поврајка по повеке а некој ден скоро ништо па пак и пак,4/5 дена навака.
    За плунките педијатра ми рече дека е нормално бидејки се спремиле непците за забчиња а за повраќањево не прашав :|
    Не повраќа многу количина ама како водичка е ко со сосем малце млеко ама се гледа дека е водичка :^)

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Duso ne grizi se, ako prethodno dobro se naruckala so mlekce sigurno vodickata i e visok pa zatoa ja povraka. Isto i mojata kerka plunki kako baloncinja. Od denes pocnav vodiCka vo sisence.da i davam, predtoa so lazice i davav. Se mrsti malku, ama.mama znae mnogu ubavi pesnicki da pee i si pie. Pola vo stomace pola na ligarnice

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Се надевам дека не е нешто лошо :^) еве последниве сати нема ништо да поврати,си дреме најадено :lol: само да се добро.

18. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Во голема дилема сум. Што да купам против комарци за 5 месечно бебе? Моментално не сме во Скопје и тука нема на Чико никаде. Во Зегин ми рекоа Бекутан и го купив спрејот а на него пишува не под две години.
    Ве молам на совет што сте користиле вие зошто не можам да ја прошетам ...

19. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    Во секој случај најдобри се на кико, испитани, тестирани, посебно се добри оние за во штекер(за простории)
    бидејќи работат на бранова должина, не испуштаат мирис,мислам има и за колички...како и да е, бидејќи неможеш да набавиш кико, види во аптеките на еурофарм има едни алкички околу 200 ден се(лани ги гледав) незнам која им е ефикасноста, а и види за возраста дали може под 2 год. Друго се што знам против комарци е за мачкање (цитрогала, антиком) незнам искрено колку тоа е безбедно...

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  20. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Jas kolku sto znam samo ciko e od nula meseci, a stom tamu kade sto si nema ciko tesko deka ke ima bilo sto drugo. Ako ja setas so kolicka stavi mreza, bilo kakva dokolku nemas komplet so kolickata.

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.