Колкаво е бебе? Според мене најдоброто нешто што го имам купено е марамата деф., ја ставам спие ја се шминкам,готвам,чистам или па ако мора да завршам некоја работа надвор, а да не ми писка одма ја редам во марама и мирна глава.
Остави ја сама да си побара, мене ми плаче шом ќе ја наведнам за цицање ако не и се јаде. Се бутка од цице мислиш ко од ѓавол бега. Имаат денови кога сакаат да јадат на 3-4 саати..не ја форсирај, само следи ја на колку време јаде.
Абе секогаш бараше она, вечито гладна кога и да и дадев цице она секогаш цица никогаш не одбива.... Толку беше тоа, од претпладнето е ок, си цица веќе како и претходно ама сега почна да си заплакува најверојатно почнаа грчевите не знам и окцето денес и солзи цел ден тоа ме нервира уште повеќе
Може било какво масло да ставиш педијатарот така ми кажа Од 4м нон стоп ми е доле на под, така препорача ортопедот,сега е скоро 7м и се превртува како нинџа за секунда Одоздола имам кебе ставено,па врз него е подлогата.
Чекам да ми се јават од клиника да ми дадат термин, ми рекоа после 20 уште ги нема да се јават. Ќе почекам уше тие денови и ќе им се јавам. Сега нема веќе гурдички на окото, секој ден и го чистам со аспираторот и капки за нос. Може ќе нема веќе, ама комтролата мора да се направи. Чисти го носето редовно секој ден, да не и се запушувам каналчињата
I jas denes se slusnav so pedijatarot nas deka isto imame zeleni kaki i mi kaza deka bebe ne e najadeno. Ima 3meseca ja i davam 90 a trebalo 150ml I mi kaza da i davam pocesto da jade. Primer 60 ml pa za pola saat pak 60ml pa pak za pola saat. I cuclata da bide polna mleko da ne prima vozduh. I hrana ni smeni Da probam so novalak Dali koristela nekoja?
Ние сме 4 месеци пиеме 130 мл повеќе не сака,многу ретко да испие 150. Само на Ад сме, користам Аптамил. Новалак го пробавме пред 10 дена бидејќи немаше Аптамил во аптека а немав од каде на друго место да купам,откако го испи си продолжив со Аптамил.Не е лошо го пиеше и тоа. Поблаго е за разлика од Хумана и Аптамилот. Ми се допадна тоа што на шишето не остава траги од млеко како Аптамилот. На кутијата на Аптамилот пишува дека за 4 месеци треба да пие 180мл, кај нас тоа не се случило, јадеме на 3, 3,5 часа.
На почеток додека не ми надојде млеко давав АД Novalac Јас сум презадоволна од тоа редовно секој ден какаше. Немав никаков проблем. А додека бев на болница ми кажаа давале Hipp мислам и не беше какана 3 дена таму. Од Novalac и се среди столицата. Но сега сме на доење.
Не за моето, општо информативно ми имаат кажано Иначе после 5-6 дена мачење се искака, тие денови таа нервоза, вриштење, гасови, грчеви.. сега е ко друго бебе. Почнав да правам компот од суви сливи па ќе видиме
На почеток на Март бевме. И двете деца ги носам во Орто плус пед, докторот се вика Антоније Хаџи Антовски. Работат сега, примале само по 2 бебиња на ден. Но, сега за вториот преглед не отидовме, се чувме по телефон и ни рече сега можеме да не одиме, и ни кажа се што треба по телефон. Јас сум задоволна од него
Леле душичка, ќе му се нормализира столицата не се секирај. Само јади повеќе овошје и зеленчук и помалце леб.
Масажичка и правам, вчера гледав видеа да знам точно како да и правам за да се отпиши каналчето, да не и го правам грешно толку време па затоа да има гурлички уште. Неколку пати ќе и правам на ден и го чистам со газичка и физиолошки па да видиме. Носето нема потреба да и го чистам оти нема ништо и нема зошто да влечам безпотребно нешто што нема па да и оштетам капиларче.