@Dikinzi Денес и кај моето бебе се случи каката да мириса на кисело, досега скоро немаше никаков мирис. Прв пат вака. Вчера и завчера конзумирав јогурт, можно е да е од тоа?
Која пропорција сода и вода? А плис кажи ми како успеваше, на мало прсте виткаш газа и му дозволуваш да мрда со јазикот, како за цицање,нели? А непце и образи стругаше или не? Јас вчера некако на сила му направив и криво ми беше, а сега малку посмирено и му дадов време да се навикне дека има нешто во устата. Колку време го стругаше ти?
Јогурт и се што е млечен производ конзумирам од коа сум породена, не верувам да е тоа. Баш од тоа и треба да помогне, природен пробиотик е.
И ние веќе 40 дена сме и исто вака меки гради, фала богу ми здосади претходно ту тврди, ту малку омекнале И исто приметив само почна да си ја фаќа градата. Само сега кај нас го мачи кандидата. Има точно вп тоа што викаат дека привите 40 дена се најтешки и после бебето се менува
Majki malava ne bese pokakana 2 dena potoa se pokaka 2 pati po malce e sega denje nojke taa napnuva za kakanje i vo spienje no ne se kaka se inati place ... nekoj sovet mislenje ?
Секогаш кога пијам јогурт мириса кисело, а премногу често пијам ( за повеќе млеко ми рекоја) и тоа ја тера и да кака повеќе.
Мислам дека беше во 250мл вода една лажичка сода. Мораш на сила Мене педијатар кога ми објаснуваше т.е кога ја намачка првиот пат беше страшно Зимаш газа на малиот прст а со другата рака ги фаќаш образите и стругаш. Умерено сега не да го повредиш. Ама како и да е ќе се буне. Убаво треба јазикот, внатрешниот дел од образите и внатре кај устето.
Okolu zatnato kanalce na okce imav problem so prvoto dete. Znaci strasno mu bese do 1 inpol godina koga ke stanese nemozev da go izmijam celo okce zalepeno toa place go nervira ....mn loso sekavanje... Posle mi kazaa za edna voda kaj Berovsko,(probav so vooda donesena prvo ne uspea,)od koga licno go izmiv vecerta krena temperatura zaspa i po 3 4 saati od koga stana celo lice pernicata kebenceto se bese gnoj i so tecnost... Odvaj go izmiv. Od togas kako mu istece mu se nema pojaveno voopsto. Mozebi dosol i denot za da se sluuci no nie go pominavme toa na toj nacin. Odevme i na ocen privatno sakaa so sonda da mu go busat i pak ne garantiraa deka ke mu bide icisteno. Probav na ovaj nacin i ispadna super.
Ние многу време се лечевме двете.. Сигурно 1м. Ама прво со капки Нистатин, па после со метиленското за брзо со реши.
Уживаат ли вашите малечки во количка? Мојава хистерија ја фаќа..не знам како да ја научам дека тука сум, не е сама, нека си нанка, нека си ужива. Кога ќе видам во парк мајки до бебенца како уживаат искрено љубоморна сум, кај нас само драми, цел парк не слуша. Првите 2 месеци ќе заспиеше и така ја редев во количката и спиеше колку толку ( не секој ден пошо јануар,февруар беше врнежливо) ама сега дали не е научена не знам, станува се потешка, а ја без маж ми нигде не можам да појдам. А веќе имам напишано тука дека чим ја остаам во спиење сама одма се буди така да на таа фора поќе не можам.
Сака само ако го возиш. Кога ќе застанеш урлање. Сега дома кога ќе го внесам вришти сака во двор. А во двор исто во раце мора и така лудо ни е . Последен пат пред недела дена спиеше во количка, заспа у возење ама и мојов е тежок општо за спиење, се најдовме..
Леле дури сега ги разбрав мајките кои имат бебиња шо врескаат отидовме на роденден кај комшиката на ќерка и, и жената го подржа малку бебе у раце и дојде една друга пријателка па и она ја прошета малку. Бебе се спремаше за плачење цело време и почна да плаче. Јас ја зедов да ја смирам не. Не брате урлање страшно плачење. Се затворив у кујна не сака да цица, ја измив урла рика божее страшно. Разгледува насекаде плаче. Ај си дојдов дома со плачливо бебе. Леле неможе да се сопре страшно рика што ли не направив ја расоблеков ја шетам дождови фенови аспиратори пеј плачи вода у туш шприцав. На крај и дадов шеќер и топнав на цуцлата и се смири. Кенкаше и заспа сега ми спие у рацете. Мм го извикав да си дојде дома не знам шо да прам ај мош ко ќе го виде таткои ќе се смири ама добро заспа. И седтричката и зборуваше не сакаше да се смири. Уф не знам сега ми е страв да не почне навечер да плаче да го преработи тоа плачење од сега. Заклучив дека поради глупата корона ѓоето бебе не е смешано со народ и се плаши и му смета. Мината недела бевме на ручек кај истите пријатели бебе разгледуваше и почна да плаче кога ја држеше жената, ај се смири. Кај истата комшиката бевме на кафе, пак разгледуваше пак ја гледаше жената и плачеше. Мајкоо ако несака народ е совет од мене сега топнете шеќер на цуцлата да ви се смири бебето
Валда им треба време Мене неколку дена по ред тоа со свеки ми се дешава и со золвами. А дојдат кај нас ке ги погледа ке и погуга и почнува да вреска..... А да ради коронава не ја оставав на никој, се надевам ке пројде си тек на време
Normalno e da ne saka,ne se custvuva bezbedno. Tvojot miris go znae i te ocekuva na sekade. Moeto kaj nikoj ne saka samo kaj mene i mm, so batko i dada veke otrpna deka se doma pa gi zapamti i ne place im se raduva. Svekrva mi duri da ja nauci se namaci zenata. Ne mu se sekiraj bebe e toa,nemoze odma narod da ne saka,samo ne saka promeni...si go saka redot.
Освен јас и маж ми не смее никој ни да помисли да ја земе, хистерија па ајде после смири ја. Свекрва ми и свекор ми не можат да и се порадуваат, кога ќе дојде некој на гости искрено на крај се каам што сум го викнала, цел мир и се ремети и после драми прави. А колку е само мила кога е со мене и тати, се смее, претка, си гуга.. цуцла мојава не сака да чуе
Таман го пофалив синко дека сака во количка, епа не сака веќе. Ни да се вози. Излеговме да прошетаме, со плачки си дојдовме. Морав во раце да го земам мм турка празна колица .