Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

И кај нас исто неделава правиме 4 не сме биле на ортопед уопште... Ама морам веке да ја носам за д ми даде насоки и за седнување и како е беба.... Вие што сте тука околу почнавте ли да ги седнувате ставате под агол бебенцата?

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Мојата веќе така седи од 3 месеци ако не е така се дере цела зграда не слуша, иначе правилно мислам дека е од 5.

3. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Das Kind sollte im Liegen außerdem so gelagert werden, dass die abgeflachte Seite des Kopfes nicht mehr auf der Unterlage aufliegt. Auf dem diesjährigen Chirurgenkongress in Berlin wurde hierzu ein spezielles Kissen mit einem Loch in der Mitte vorgestellt, das den Kopf des Babys in der Nacht gewissermaßen schweben lässt, so dass die betroffene Stelle entlastet wird.

4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Кога почнаа/почнуваат да ви се смеат бебушките на глас?
    И кога вообичаено се превртуваат на стомаче?

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Со вртење главчето една недела на една страна, друга на другата страна ќе се корегира се и без ова перниче. Иако е на Берлинскиот конгрес презентирано ова перниче сепак ниеден педијатар не го има препорачано.

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Кај нас пред вториот месец, а сега се врти на една страна повеќето на десна (4 месеци сме)

7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Од 4 месеци ми рече ортопед под 45 степени.
    Инаку мое бебе од грб на стомак уште не се превртел, обратно ако го наместам на меше да. 4 ипол месеци е. За смеење се кези одамна, сигурно од 2 може и помал

8. SanelaS

SanelaS Популарен член

Nemavme nie reakcija od vakcinata osven sto malku nervozen bese.Inaku pedijatarot ni rece da sledime ako mnogu mu solzi togas da odime na kontrola rece samo da go briseme sega koga ke se pojavi.

ddevojce likes this.
  9. Mami3

Mami3 Истакнат член

Pa stavi go vnatre,ednodelno veke ne ni stavam samo 1 mesec.
    Poubavo mi e za soblekivanje koa bosi dvodelni.

10. Mami3

Mami3 Истакнат член

Bodi obavezno, i pizamcinja.

11. Mami3

Mami3 Истакнат член

Pa stavi mu bodi na kratki kako maicka i pizamka tenka.
    Dovolno mu e

12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Многу е 2 на долги.Едно боди на рамки и тенки пижамки, ништо повеќе.

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Јас мислев само 1 боди по долги и толку, зошто спиеше ноќеска со боди по кратки и пижамка ама се запоти побајаги. Инаку мм вика да не сме го оставале без ништо одоздола, он е за оваа опција што веќе ја правиме, ама бебе е склетџија. Затоа прашав како спијат вашите, значи исто како моето.

14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Моето е на боди само, на кратко ставав до пред недела дена ама видов дека и е жешко и вака сега.

Cherry333 likes this.
  15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Да, ама вие сте спиеле со него го топлите што викаш, јас го учам мојов пак у креветче спие сам хаха, затоа не знам што да правам.

16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ако има бебето гурелки, направете брис за да сте мирни. Ако е чист, тогаш е затнат солзен канал. Блага масажа ке помогне, и со тек на време ке се отвори. Пробав се, дури и марамиците кои сте ги ставиле а се изгор скапи, и не помогна. Се среди само од себе.

Бебето ке седне кога ке е спремно да седи. Ке седи откако ке почне да лази. Не знам дали има бебе кое почнало да лази пред 6 7 месеци.
    Бебе од 3 месеци НЕ СМЕЕ да се става во седечка положба. Само во релаксатор ама откако ке ја држи главата самостојно т. е. после 3 месеци.

Многу ви е жешко тоа за спиење, 19 до 21 степен е идеално. Синко спие во вреќичка, пижами и боди со кратки и боси ножиња.

Cherry333 likes this.
  17. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Абе и госпожава моја не е да ја фатиш во раце наслонета со грб на тебе одма трга да се исправи.... Па си викам ај може време и е што да речам

18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Жешко е да, кога греев јас до 22 степени правев, ама сега собичето само ми се грее толку, а ладење не ќе пуштам, затоа прашав..

19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Мајка ми има слики кај што е веќе станата во креветче на 6 и пол месеци, пишува и датум на сликата, јас на 5 месеци имам снимки кај што лазам наназат со газето, на 9 сум проодена, маж ми е исто на 10 прооден, мисла дека тука и неѓа некое правило пошо педијатарот наш ни кажа дека е ептен цврста и постојано да и прам вежбички дека брзо ќе оди кај неа ама дека на 4 ќе почне да крева газе и стои на колена ме изненади, секако тоа беше кратко толку и е силата ама за толкаво мало за мене бесе зачудувачки. И за седењето, ско седнам јас, она сама се дига со главчето да е седната, да да ја дрзам испраена без да ставам на нога ама и во транспортерчето подига главче.

*malenavolena*87 likes this.
  20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Бебето почнува да се става под агол од 45 степени на 4 месеци за постепено да почне да се крева нагоре и да јача мускулатура. Ортопедот рече само да не се става во седечка положба под 90 степени додека не седи самосотојно без потпора од причина што нема да се бутка нагоре и нема да има предизвик да се исправа.

MilaSs12 likes this.