Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    За што ти се нашол ако бебето само цица?

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    18.881
    За стерилизирање шишиња од вода, чај и млеко. Се измолзував и синко пиеше од шише. Тањирчиња, лажици и чашки со клун. Плус за пумпата, имав многу млеко и се измолзував.

На Cherry333, Kitten и Vanessa9li им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Дека рече само си доела.
    За шишиња за млеко и за пумпа навистина ја олеснува работата ако постојано се користат. Јас користев периодично пумпа и само ја вриев во тенџере. Но за шишиња од вода, чај, цуцли и слично на став сум дека апсолутно нема потреба, бебето треба да се навикнува на обичните бактерии. Доволно е да се измијат со жешка вода или во машина.

На dunika, *malenavolena*87, Kallias2 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.781
    Најдобро е сп хидроген 3 % .
    Капнуваш неколку капки во папоче да запени и тапкаш со стерилна газа да исуши.
    За првото дете после ставав цителиум, за второто ништо, само со хидроген.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Ја соблеков !!! Не биваше ..дома 26 степена, кенкава, нервозна, цица се препотува,фани ја на тилот, на градињата топла претопла, само на боди на долги е, надоле голка, после отварам сезона на куси. И двете ѓи расоблеков за секунда се смирија.Ич нејќам лето..т.е сакам ама до 30 степена најмногу :D

На strelkata, Spidy, *malenavolena*87 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    28.179
    Ние до 2 месеца стерлизиравме, после тргнавме стерилизатор баш од истите причини

На Kitten, Dikinzi и BY<3 им се допаѓа ова.
  7. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.195
    Мајки како успевате да останите смирени кога бебе е нервозно плаче не сака да цица не заспива цврсто и за 10 мин се буди пак плаче...незнам што му е жешко му е ладно му е...гладен е или го боли нешто тој плаче јас нервозна сеќава и уште толку се улипува...стварно ме фаќа паника на секое затемнување...нека биде само ден

На Dianas и strelkata им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    18.881
    Апсолутно не е неопходен стерилизатор, посебно не ако доиш, ама ако имаш пари не е лошо да го купиш. Ептен ја олеснува работата со вриење, еве јас се молзев секој ден. Од шише пиеше млеко само кога сум излезена.
    Од друга страна, мислам дека е неопходен ако бебето е на АД. Некако сум сигурна дека после секое пиење млеко шишето треба да се стерилизира, таков впечаток добив сега кога спремам ад за каши.

9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.368
    Давај го на некој друг излези на 5 минути надвор

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    Тука некаде сме породени мислам и кај нас до завчера беше истото,овие 2 дена да не го урочам многу е мирен.

Мислам дека од грчеви се такви.
    Од сабајле или на пладне го носам на тераса 5 мин да го фати воздух. Кога цица јас сум гола нагоре и он е само на боди на кратки и чорапчиња доле. Ако е тт под 24 во соба го покривам само со една тетра да не му е ладно и така си цица 1 саат сигурно. Ако гледам дека се мачи да се искака го исправам или малку легнат врз мене на меше и го тапкам по газе или го легнувам на грб и нозете свиткани во колената му ги кревам накај мешето. Така многу лесно ги празни цревата. И секогаш кога е кенкав го ставам на града, ако се друго му е погодено.

На Butterfly1107, babyboy1, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    26.334
    Капче само зимно време и после бањање некое време и тргам за кога спие да нема капче ама пошо дојде топло веќе не и клавам. Дома боди по долги без пантолончиња,уште малце по кратки боди и тоа е тоа. За излегување тенко блузиче и пантолчиња памучни тенки.

На lavinija28 и Jana06 им се допаѓа ова.
  12. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Женски, последниве 2 дена после подој ми блуцка бебушот (месец ипол сме).
    Вие како правите после подој, го ставате на нозе малку како под агол надолу или одма го ждригате?
    На перницата за доење исто гледм да правам малку агол надолу, полесно да му легнува храната во меше, ама ете дали е период во прашање што може да е што толку блуцка.

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    26.334
    Држи го бар 20 мин испраено и покушај така да го заспиваш, купи од перницата под агол што е и стави ја под душекот. Ја имав многу проблем со повраќање, таман заспи ја ете нагон за да поврати и пак наново се...

На Enci200 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Дали повраќа обилно или малку?
    Ако е малку го повраќа вишокот, а ако е како водоскокче и повеќе, најдобро е да не го подигнуваш да ждригне .

15. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Мајки од кога почнаа кај вас бебињата скроз да ги отвараат очињата надвор на денска светлина? Уште ги мижи моево кога го вадам надвор, пробува некогаш полуотворени ги држи, или заспива.

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    26.334
    кај мене 3 медеци имаше ама од сонце бегаше,а на денска светлина се навикнуваше брзо (зима)

17. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    А од која возраст почна да ја користиш, да не не е за 7 недели бебе?

18. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Кога како, сега баш последните денови пообилно. Последново, јас мислам се што изеде поврати.
    А претходно, на пример вака, цица на една града на перницата, и само перницата ја вртам и оп ќе му истече од устата да речеме 4-5 лажички млеко.
    Или додека ми лежи на колена, исто ќе пушти низ устата.
    Да не има веза и таа кандида на јазичето? Ја чистиме, уште се нема повлечено

19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    26.334
    Затоа и ти напишав под душечето оти се малечки за перница, не ни се осеќа така, а сепак помала шанса е да се загрцне.

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    26.334
    Мора оти мојава ептен во млаж повраќаше па ако не ја држев уште поголем проблем, ќе заспиеше и тоа ја будеше, повраќаше нон стоп, па почвеше и да се дави.. хаос. Ми рекоја да ја држам по 20-30 мин исправена и така да ми спие за да и слегне млекцето.