Ние пред 23 нема шанси да заспиеме,се бањаме некогаш во 8, ама не не фаќа дремка, некогаш спиеме во 9 до 10 се буди. Нема шанси толку рано да си легне хахах
Освен млеко,давам и чајче од хип и понекогаш вода,друго ништо. А инаку само се буди на 3 саати,ко аларм да има хехех си пие млеко и продолжува.
Моето легнува во 21ч и на 3 часа пие млеко. Во 6ч наутро му менувам пелена јаде,обично тогаш и кака,менуваме пак пелена и продолжува до 9ч.
Znam i mojata e takva ama navecer na spienje na dva saati tocno do minuta hahahah A sea na zeskovo preku den dali jade po 150ml samo caj saka Ama davaj mu sokce kasicki ima za 4 meseci Nie sme 3ipol pa i dadov sokce a na 4 polni se ke pocnam da davam Gledam ima kasicki rizolino ima na lino Probaj vidi
Ние почнавме со испробување на вкусови. 2 вкуса на секоја недела имаме. Ќе почнеме и со комбинации покасно. Сок немам дадено се уште, ама вода и чај обавезно давам во текот на денот. Топло е и да не дехидрира затоа.
Јас здравје сакам 4месеци да направи па да почнам со вкусови. А кога се почнува со вкусови,дали се намалува количината на млекото?
Ние сме 4 и 10дена, пред 4 месец почнав да давам. Нека кажат поискусните членки. Ние само пробуваме вкус по неколку лажички. Ти кога ќе почнеш дади колку мислиш да му дадеш од кашичката па понуди за некои 15,20 минути со млеко. Јас така планирам да давам. Нека кажат поискусните колку вкупно грамажа треба да изнесува една домашна кашичка, и колку пати дневно даваат, од 5месеци.
Kako uspea voda da dades? So lazicka mi pluka od sise isto se mrsti pluka Neznam kako da i dadam A so sto pocna prvo? Ja ke probam so toa rizolino sto e na lino I posle kasicki ke kupam Kupuvas ili pravis?
Еве од ова шише почнавме, не е којзнае какво, купено од Зегин околу 150денари Ние ја пиеме Природна Изворска од Зегин ја купувам. Со неа и АД го правам.
Кога се почнува со кашички,не очекувајте дека цела каша ќе изеде од прв пат. Обично после еден месец почнуваат цела каша да ја јадат. Па после од кога ќе имаат еден оброк, се почнува со втор, и така натаму. Бебињата, на почетокот јадат по 5-6 лажички, ем не знаат ,ем многу е наеднаш, ќе го оптовариш мешето. После пробување на вкусови,бебето пак цица одма, или ако е на АД , му се дава дозата која што ја пиело и претходно. Јас лично ќе почнам со пробување на вкусови од 5 месеца. И се надевам до 6 месеца дека ке стаса да има еден оброк. После од 7 ми месец со втор, од 8 со трет.
Мајки дали на вашите бебиња им паѓа косичката. Моето се роди со многу косичка и овие два дена му паѓа многу, сега кога го бањав водата беше полна. Нормално ли е тоа или? 3 мес е бебко
Мојава наполна 4 и јас вчера и ја дадов првата кашичка иако сме на доење и имам доволно млеко. Не очековав толкава радост, посебно денес. И дадов 5 лажички иако педијатарот ми рече по 3. Иначе знам мајки кои даваат сите оброци кашички па имаат млеко и на вечер даваат цице само пред нанкање.
Мајки, моево цица како да нема видено како алчно Е сега ме интересира, понекогаш ко ќе доцица нагло само се истава и пред да го кренам да подждригни мислам прави гримаси како да де поддаува и се препплашувам. Како ги поткревате да ждригнат? Со главата кон вас или напред да гледаат? Мн почнав од ова да се плашам , а пак навечер ко ќе цица не го кревам бидејќи одма заспива. Совет ве молам??
Мојава одбива шише, ни вода ни чај.. мала е, не знам како ќе правиме. Само шишиња сум дома џабе едно не сака, прави фаци ко кој знае што и даваш.
Мене ме советуваа воопшто да не ја кревам како обично што се прави и тапка, туку да ја држам како што е правилно,само подсвиткано во мешето. Уствари како да е седната и одма ми ждригаше.
Кај секој е различно, педијатарот различно советува. Кај мене ми рекоја сожитарки без глутен, па овошје и накрај зеленчук.
Баш сега исто помислив, битно да се живи и здрави, ама на старлич малата да беше на доење одма ќе ја ставеа на ад со тоа качување килажа. И педијатриве се за стап, ама тоа е друга тема. Само нека растат здрави и среќни, што е битна килажата..
Ja kupiv novi sisinja novi cucli Koa i dadov od niv pocna da vristi nejke da jade Sreka ne gi frliv starite i si produzi pak so tie A za voda neznam ni ja sto ke pravam Mn e zesko a i ne jade preku den.sea Probaj od nuk sisinjata taa zoltata cucla e mn meka moze ke.fati