Toa e refleks sto se javuva kaj bebinjata na pocetokot pri spienje, vo momentov ne mi teknuva kako se vika Nisto strasno i voobicaena pojava kaj site bebinja.
Нормално е на бебе толку да му крчат цревата и нон стоп да прди? Вака е 3-4 дена. А не подригнува никако. И мене после царскиот некако цревата ми се хаос. И јас имам гасови и ми крчат цревата.
Многу жени имаат проблем и со столица после пород, нас ни даваа уште на болница да пиеме нешто за да можиме во тоалет да одиме. Иначе бебчињата си прцкаат лабаво нон стоп.
Крчењето на цревата најверојатно е од воздухот, викаш дека не подригнува. Ама штом си има гасови нема проблем.
Со тек на време ќе ѓи научиш Ја не пеглам ништо, оти сушам во сушара. На висока температура ѓи суши,со тоа и се стерилизира дополнително и одма топли ѓи вадам и диплам. Не се гужвани, а од кога ќе ѓи здиплам, ѓи редам едно врз друго. И не изгледаат како да им треба пеглање. Ептен некое ако е загужвано, за надвор го запеглувам. А сега па дека лето, и ќе биде пери носи, уште саат време да пеглам
Мами ќе ве молам за совет. Количката што ја имаме ја позајмив и е зимска, многу е убава ама многу топло му држи. Гледам на сите летни колички пишува 6+ иако има 3 нивоа, па дури и лежење. Буци само што наполни 5 и се уште не го седнувам, иако сам се крева да седи. Прашањето ми е дали може уште од сега во летна количка на нивото за лежење или полуседење, зошто уште еден месец во зимната количка ќе му е многу топло.
Ја мислам да , тоа секако ќе си лежи,само ќе го заврзеш кај половината, во случај да си удолница да не ти се излизга.
Праска, крушка, јаболко,кајсија, па уште малце слива.. смеат тоа од 4+ Ако имаш некој да договориш што си има свое па да ти продава топ. Ние така правиме, така ќе е и за јајца,млекце, теле од сега договараме.
Сето тоа е нормално а свекрвати со тие бабини деветини ја имам и јас дома Глупоштии живи, и мојата се штрецаше доста и сега понекогаш уште се штреца ама значително помалце
Пиеш ли тетрапак сокови и млеко? Ако да од тоа то е тебе јас бев ваква кап за млеко да дојде пиев мн сок од јаболко као 100 % (my ass) штом престанав престана и цревната револуција а и кај беба се подсмирија цревата
Абе моите имаат садено, ама ретко има што јадеме ние сега. Зошто пак ќе кажам, ако не е прскано многу не го бива се баш кога ќе ни текне нас. Татко ми се бафта со тие работи, непрскано практично е невозможно да се најде ама ај.. Му дадов задолжение да ми побара. Ние почнавме со зеленчук, натака ќе се снајдеме и за мевце и јајца не е проблем.
Значи се убив од гасови од тој пусти сок пишував и тогаш, сега сум вода вода и само вода Туку јас да се пожалам навидум имам 2 проблема еднипт е беба што не сака никого сем мене и таткои..... Може да ги гледа од наши раце и да им се смешка а ако птиде кај нив одма не бара Другиот проблем е што почнав пак како на почетокот да ми се стврднуваат преку вечер градите како сичикони ми се сабајле како каѓем и ме болат..... Беба е халапљива и кога има точку мн мчеко цица одвишок па после поврака како сабајле..... Не е проблемот со повракањето ниту би бил со вишокот млеко да не осекам болка и страв дека може нешто понатаму сериозно да ми се случи.... А не сакаѓ да мозам пошто нели викаат дека понуда иде спрема побарувачка... Па сметам дека акп се молзам организмот ке свати дека таа количина треба пак да ја произведе..... Еве незз ако знае некпј како да си ппмогнам нека каже.... @ddevojce ти имаше проблем со мастит и заврши во болница.... Да не знаеш некое чаре за да не стигнам до таму????
Дали на жешково им давате на бебенцата водичка? Педијатарот вика не, си имало во мајчиното ама сепак..
Душо грешка си, не е до сокот. Шом ќе се породиш мораш да имаш гасови ,тоа е прв знак дека е се во ред. Цревата се пуштаат надоле, се шират, се враќаат на место, и се полнат со воздух, затоа се и гасовите. Немате никакво гајле. За месец дена ќе се среди се. Исто така и од вагината може да прдите што се вика И сето тоа е нормално