Мислам дека е обавезна сега. Ние примивме 2 дози, без реакција. Океј е да ја примите според мене. Градник не носам, си лабавам.. Инаку за плачење, син ми маалце прокенка од мајка ми после коронава, ама мислам зошто го немаше видено и така малце нападно му настапи, ептен беше среќна, а детево практично ја заборавило. На други од дистанца им се кези, не плачел до сеа, ама никој го нема земено, освен една другарка ама откако малце се прилагоди кај неа дома и ок беше. Полека само треба, да не му се џиткаат на бебето од почеток..
Моја одлука е сите да и ги ставам на малава, иако имам право да бирам. Рота поседбно воопшто не е "опасна".
Инаку да се пофалам, синко пошто не знае да пие од шише му земав starter cup од mam, 4+, евтино е околу 250 денари од дм, од него пие. Вие што цицате пробајте со ова. https://www.google.com/search?q=mam...61146632&biw=360&bih=647#imgrc=FKAX6qoQAwmrUM
Пробав, исто има. Купив ваква слична и на бејби лов, исто не ја сака. Помлку од 200 денари. Среќа не купив авент, 600 700 е.
Оваа беше единствена 4+, иначе мм ко што е расположен за трошење пари на глупости, ја гледа на нук најскапата вика оваа да ја земеме ама таа е 6+. Читав таа magic cup на нук ја прифаќале одма
@dunika големата ќерка беше 4 ипол месеци кога првпат патувавме со кола за мк. Долг пат, бебе добро помина, само на цицање, цело време си беше у транспортер, ја вадев за цицање и повивање и ја подржував во раце, повеќе време си беше у транспортер. Потоа се вратив јас со авион за герм имаше 6 месеци. При полетување и слетување цицаше пораси ушињата и притисокот у авион и одма заспуваше. Пред да полетаме дур се сметивме мислам дека поплача малку ама онака. Потоа 45 мин спиеше у авион по полетувањето. Добро поминавме. У секој случај обавезна аптека за бебе со тебе да си носиш. @*malenavolena*87 не успеав да прочитам шо те советувале др членки. Од мое искуство гради никако стегнати, пушти ги слободно. Никаков чај за доење, пред доење масирање на градите или топол туш со масажа или топли крпи да се отпуштат жлездите. Обавезно ладење на градите после доење. Со облоги, Ќе земеш 2 кујнски хартии и ќе ги ставиш една врз друга и ќе направиш у средина дупче за брадавицата да излези. На долната хартија 3-4 лажици кисело млеко и со горната ќе ја поклопиш и така ќе си ја ставеш на града ќе ја покриеш со тенка крпа да ти стои хартијата и тогаш градник. Дур не се стопли к. Млеко. Напрај си пет шест такви облоги и нека ти стојат у фрижидер ќе си имаш облоги за неколку дена. Никаква пумпа за одмолзување оти само така повеќе стимулираш млеко. Одмолзување колку да ти олесни. Ако неможе да одмолзуваш покрај топлите облоги побарај помош од гинеколог. Температура и треска е знак дека не се воред градите. Ние денес бевме на вакцина пнеумокока. Крв немам у мене од страв. Јас и го соблечувам бодито да ја преслуша он ми вели не ја соблечувај нема потреба од преглед. Викам па пред вакцина нема ли да ја прегледаш, не е вика тоа систематски Лелееееее ми идеше да го шутнам низ врата. И викам мм имаше цревен вирус и малку беше затнато бебето ај ја преслуша вели уредо е на градите носето и е затнато има она стално мрсолчиња и ја боцна. Ццц сеа глава ме боли ме фифна шо од страв шо од нервоза. Како ја поминавте вие пнеумококата.
Majki sto zemate za protiv komarci? Bebe ima skoro 2 meseci bev vo apteka mi kazaa deka nemalo nisto za taa vozrast i deka ne mi preporacuvaat da mackam so nisto. Vasi mislenja?
@RAK91 јас у германија нема да ја ставам ротата и докторот ми рече дека неморат таа пошто има болници и може да се третира. Кај рота вирус е опасно само да не дојде до дехидрација. Ако одиш у африка ќе треба да ја ставиш. Како шо читав тука пред и по вакцина околу час да не цица бебето оти мајчиното млекото може да ја спречи валцината да не делува како шо треба. а како е за ммр доле у мк вемолам да ми кажете. Кога е првата вакцина и кога после е ревакцината? тука ми кажа докторот прва доза и втората мора по 4 недели.
На година мислам дека е.. колку што ме држи сеќавање ( Австрија јас ја вакцинира ) иначе да 4 недели има пауза. Јас прашав во вакцини групата ама не добив одговор. Ние ја примивме првата рота на 12.03 требаше втората на 14.04 ама заглавени сме тука во Мк, бев во Јана ми рекоја не е истата рота не сакаме ризик, Австрија прашавми рекоја до месец дена каснење не е проблем, тука пак ми рекоја 3-4 месеци не е страшно. Ние уште не можиме да си одиме, 3 карти имаме до сега земено, се надевам на 05.05. ќе летниме. Што ако не ја промо втората на време? Или воопшсто ако не ја прими, џабе првата?
Јас пишав погоре шо рече мојот педијатар, дека се третира рота вирусот, има болници ако се влоши состојбата. Да не се дехидрира е опасно за малите бебиња и деца
За мене прслук е must have тој за доење секако А што се однесува до соковите стојам на мислењето дека имаш револуција на цревата од тоа. И да трееба пњриод после царски) и јас сум царски) да се наместаѕ ама секако не 2 м
Мајки, Сега имаме црвени точки и на лице и малку на чело(претходно во вратчето). Да мачкам нешто или од жешково е?
Ние денеска за првпат пуштивме клима да се изладиме. Ја пуштив на најслабо да дува на 27 степени. Бебушот се нацица и заспа и се разбуди после 3 ипол саати,цицаше,сменивме пелена и уште саат спиеше. Дојде живот
Дали е нормално после доење да поврати млекце? И ми бараше па да јаде и дадов пак и ми заспа сега. Ваљда е таман сега најадена.
Да, ги пиев до скоро. Поточно пиев фемибион 7 месеци и последен пат земав на џејмисон, околу 900 денари се 60 таблети. Да, ништо страшно. И да е млаз, ако се случило еднаш, значи прејадена е. Ако е само на доење, давај цицка кога и да побара.
Ние вчера со бебушки бевме на прва контрола кај педијатар,малку се разочарав зошто многу малку напреднале во килажа за една недела . Докторката ми препорача да го сменам хипп комбиотик за аптамил прематуре млекце кое се дава за предвреме родени бебиња(а моиве дека се близначиња посклони се на послаб напредок одколку кога е едно бебе) Остануваме на тоа прво подој па после ад се до следната контрола