Јас јадам се и јагоди и јајца и јаткасти.... Риба не ми дошло па затоа не дека ради алергии.... За јајца на пример пришува дека една доилка треба во неделата минимум 5 јајца да изеде
Немам искуство мојата е 4 м Но од профес. гледна точка ако се работи за запчиња земи глодалка стави ја во замрзивач и ладна дај му да ја глода.... Тоа смирува највеке
пробавмр и така не сака глодалки воопшто.. повкусно ни е рачето.. и во спиење ги става рачињата во уста..
Кај некого е тоа само мит, некои слабеат со доење, некои од кога ќе престанат паѓаат на килажа. А дека е добро за бебе нема збор.
А мајки, досега цеела бременост земав фемибион 2, се думам дали да продолжам во доењево со нив или има поевтина варијанта на нив која би ја препорачале?
Јадев се у бременост, пастрмка и лосос, јаткасти итн. Сега јадам само лосос оти мм не бил на риболов за пастрмки. Не мислам да се скратувам од храна шо е богата со минерали протеинини омега оти не мислам дека преку млекото му штетат на бебето. Ако е така уше од болница ќе кажат или тие шо се советници за доење. Поготово се шо е јаткаст плод- кикирики лешници ореви итн.! Од вакцината арно поминавме вчера и синоќа цела ноќ не сум спиена.
Некаде читав дека и лососот има жива, не знам сигурно баш ќе пребарам по интернет и ќе ти кажам, јас не обожавам риби и не јадам..
Колку имаат качено? Прашувам зошто велиш нормален е помал напредок бидејќи се близначиња. Како и да е, ќе се среди со дохраната, верувам. Сакав само да ти пишам дека правиш се’ што треба, не се разочарувај. Многу е битно што се и на мајчино млеко, поретко е тоа со близнаци, а ти успеваш, така што даваш се’ од себе. Следи ги редовно и ќе биде ок @lavinija28 јадам пастрмка најчесто, и лосос некогаш. Препорачливо е риба барем еднаш неделно заради омегата, многу е хранлива за бебе. Јадам и јајца исто често, три пати неделно сигурно, и тоа домашни селски. Во основа, се’ што е протеин е одлично за бебките.
Сакав да пишам за ова. Мислам дека не треба да се претерува ради живата. Лосос, скуша и туна. Ама 1 неделно мислам е ок.
Бравос, ја почнав со 58 кила сега сум 62, така бев и со првото, додека доев стоеше килажата, коа престанав одма се смалив на 58 и пак останав трудна Како е сега? Од риби јадам само ослич најчиста е. И ѓирици кога баба ќе направи еднаш годишно
@Sexybaby86 Синко како помал роден напреднал 60 а,ќере 40 гр за една недела. Ми се виде малку со оглед на тоа колку пати имаме оброк а и мене ми се многу поголемки . Докторката вели дека не ја секира многу ваквиот исход зошто може изгубиле на тежина и при адаптирањето дома
Лосос е тешка риба, која може да предизвика и алергија. Јас не бев информиранс па јадев така почесто, еден ден беба ми потече цела и ми рекоја од риба лосос да не јадам.
Kerka se rodi 2940 izlegovme 2840 i na 3 mes bevme 5700.ja duplirala tezinata i mene mi bese dovolno. Samo cica nis dr ne i davam. Neka se zdravi i zivi ne e tolku strasno za 10 grama,samo da si rastat i razvivaat pravilno**