Мајки, уште сме со осип на лицето. Еве жешково помина, црвенилово си стои. Читав дека можи е и нормално, денес сме на др па ќе видиме. Туку, ми е да не е од млеко јас што пијам-ама само наутро јадам со житарки или бисквити, не знам...
Од чаша, моиве од 5-6 месец од чаша си пиеја вода. Прво по малку, после наголемував количина. Никогаш шише не фатија.
Па тоа му се црвени точкички, од што цица многу се пика во мене, се размачкува и кога беше жешко како препотено беше. Црвенило се прави кога е нервозен, кога плачи и ако спие на таа страна или ако се пика во мене
Јас мислев само моето е такво нервозно и поцрвенува зашто јас така се палам брзо Мислев да не се оние бубуљици од вишок естроген, кај моето веќе се појавија.
Вишокот го врајќа. Се дебели штом поврајќа така кажуваа. И мојот многу поврајќаше. Од лакомо што цицаше. Држи ја исправена само после доење и не се плаши штом не е млаз поврајќање не е страшно
А како изгледаат тие? Овие се ситни, низ двата образи и челото, кога спие можи како посмирено изгледаат, ама кога е буден баш нафрлано изгледа...
Ситни црвени со бел врв, баш како акни. И градите му се потечени и баш прашав доктор ми рече од естрогенот што влегол преку плацентата и ќе поминеле сами од себе за некое време.
Najverojatno toa se bebeski akni sto se pojavuvaat na liceto na nekoi na vratot ne se tretiraat so nisto tie ( barem jas po preporaka taka pravev) kako se pojavuvaa taka odminuvaa.
Доечки акни се тие, страшна беше мојава мислев леле алергија некоја ама нормално било. Ако имаш млеко мачкаја со мелкце на лицето. Ќе помине за брзо.
Како да и објаснам на свеки дека момичево поминува низ 4 скок, не е урочено? Значи 2 дена слушам исти муабет како не е нормално да е плачлива, да сака само кај мене, да и се спие повеќе.. главата тапан ми ја напрај. Свеки: Сине, ништо това не е страшно, и ја сам ги носила моите при бајачка. Јас: и поубо им беше ил? С: па не, маж ти си плачеше нон стоп като малечок. Значи на германец да му зборував ќе ме разбереше. Иначе со диалективе сме хаос хаха беба кој знае како ќе зборува смешно.
Мајки помош. Малата ми е за една недела правиме 6 месеци и од неќна почнав со пробување вкусови ама нејќе уопште. Почнав со јаболко 3 дена ама зорле јадење, во тие 3 дена дали 10-15 лажичиња изеде, а еве од вчера морков дадов и него исто така го јаде. И давам на врвче на лажиче ама одма го плука и несака, или го држи во уста а не голта. Ајде првата лажичка излажеме се некако, ама после за другите несака уста да отвори. Денеска и давав со прстот мој за да ја залажувам. Што да правиме? Не сакам уште да чекам бидејќи сметам дека е време со пробување вкусови. Вашите како го прифатија првиот вкус? И плус да напоменам дека не сака ни од шише да пие, нејќе ни цуцла ни од оние чашчињата со клунче.
Po poleka ne moze naednas da se navikne. Po edno dve lazicinja dnevno ke menuvas sekoj den po malku i ke i davas koga e zaigrana ne strikno da i davas "time to eat"... ke ti odbiva se. Do vcera samo cicala normalno e,ne ja forsiraj.
Мене ми прифати одма.. пробај круша, таа е поблага. Малава ја обожава, сега компирче и давам со мое млеко и тоа го сака. Ново и е и затоа одбива, трпение ќе почне. А за шишиња и цуцли не прави муабет..
Нормално е доколку имаш повеке млеко а беба не знае за доста (како мојата) а и сфинктерите(мускулите затварачи) на желудничето не им се уште доволно развиени па затоа се случува тоа за нас толку страшно повракање.... Јас мојата и на доктор ја имам однесено ради тоа 3ца различни педијатри кажаа исто
Како мојата да ја слушам.... Ауууу од кога беа дека нас тие и тие момичката се уф тебе сака да е..... Мер ја урочија
Ahhahahha Za dijalekti ne zborete... Decata moi so tatko im na dijalekt zborat so mene literaturno,(poso prestanav na bt da zboruvam)... Ko ke odlepat nekoj zbor... smeski nevideni!