Здраво мајки Бебево ми плаче три дена нон стоп. Нешто плаче од грчеви ко мислам дека не е само тоа. Бара да е во раце и спие во раце. Одбива да цица, ептен кога ќе изгладни. Приметив горната десна жлебина целата и е бела како потечена да е, а на врвот накај предната страна има мачи три како брунчиња, дали е можно да и е загноена? Цело време штрака со устата, можеби и пречи тоа. А десната нема ништо, малку е бела, и јазичето е малку бело пробав да го чистам но ми е страв не дава. Ве молам за совет Еве и слика но не се гледа баш добро
Види.. страшно беше и кај увцето.. ја мачкав со мајчино млеко и мустела крем мрсен за да не и се исуши. На доктор ми објаснаа дека е нормално па се смирив иначе паника ме фати. Тука нема ни месец.
Кај нас јас сум брливата имам пробано и еспумисан и биогаја а и мпето млеко еднаш одмолзено си пробав curiosity killed the cat
Бебешки акни се и мојата имаше некаде околу 2 недели кога беше и се појавија баш така како кај вас, за неколку дена и поминаа само по себе, ништо посебно не ја мачкав, само кокосово масло после бањање. Мачкала не мачкала ќе минат сами по себе, ќе се исчисти скроз. Еве ја сега 2 месеци лицето и е стакло.
И моето имаше во првиот месец и по вратот исто потоа се раширија. Не ги третирав со ништо, зашто бабицата ми рече доколку се третираат можат да се воспалат и подолго време да им биде потребно да исчезнат подоцна. Сами по себе за некое време исчезнаа.
Аааа ај да се пофалам Еве од денес почнавме да испуштаме гласовиии мене повеќе ми личи на гукање аууууу мммм аоооо, така се разбудивме денес, т.е. она ме разбуди со смешка и со најубавото гласче шо ми думаше нешто А до вчера само смешки ни делеше без да пушти гласче Е само ова сакав да прашам и заборавив вчера да го пишам, ноќеска спие и со рацете и нозете мрда, се тегне, со рачињата како да се чеша по лицето нелако и испушта она како крик не знам како да го кажам ама по цела ноќ така, а спие не се буди....секоја вечер така. Вашите прават така?
Ми личи на кандида. Се случува кај бебињата. Ама лекар нека види. Прати на матичната. Ќе ви даде Нистатин веројатно. Тоа на своја рака не нормално. Затоа не сака да цица и плаче. Нормално е, знаат да спијат бебињата вака немирно. Пробај на страна ја сврти ако спие на грбче. Моето почна да спие мирно откако почнав да го оставам да спие на меше. Ама нормално мала е за тоа малата твоја.
Не и пратив слика, само и опишав како изгледа и ми рече ако има наслаги на јазичето да и давам капки нистатин 3х10 капки да се голтаат. Некој искуство со овие капки? Во лажиче или директно во уста, горчливи биле можеби ќе ги плука ....
Тоа е терапијата што ја дават за кандида. Ставај како што ти кажале. Чисти го убаво јазичето со вода плус. Со чиста тетра.
Да не е кандида? Штом е бело јазичето може да биде. Мојот исто има, ама само на јазикот и нема некои промени во расположение. Мирен си е. Јас јазикот го чистам со превроена вода, стапчиња за уши на кои намотувам стерилна газа. Пробав и со малото прсте, ама поубаво е со чепкалка. И некаков гел мачкам. Ама нешто нема подобрување сега за сега. Не се плаши, пробај јазичето да го исчистиш.
Majki dali e normalno posle sekoe cicanje da povrati po ednas i da bljucka povejke pati isto taka i koga pie mleko taka pravi?
Исто и мојот цица и повраќа докторот ми рече вишокот си го повраќа штом напредува во килажа да не се плашам
Здраво маички, нова сум овде Бебче е 4 дена.. Педијатар ми кажа да давам само Д3 и К1 од 8ми ден.. На картончето пишува и омега 3 и други мајки знам даваат и омега 3 но ништо не ми кажаа за нив.. Ќе може ваши искуства?
Poslednive 2 dena imame problem so denskoto doenje 19 nedeli e i sme na kombinirana ishrana, a veke 1 nedela probuvame vkusovi (nacinot na ishrana e po preporaka na pedijatar ) no eve vtori den vristi stom ke se doblizi do gradata, a noke dokaj 8 casot cica bez problemi od 22 do 8 casot imame 3 podoi.Neznam dali odbivnosta e zaradi skok vo razvoj ili pak ima nekoi drugi indicii.Inaku miren e ne place inaku i vesel e.
@Enci200 @duffi @BabyT* Не му е многу бело јазичето но ми стана сумливо по тоа што мљацка со устата и кога погледнав убаво видов на десната страна тоа затоа помислив му пречи. Ќе се обидам да го исчистам
Моево гуга исто од околу 3 месеци. Сега 5 ќе правиме, леле уште малце во друга тема ќе одам.. Сега почна интензивно да збори по негово, и мама вика. Жими све не сум будала, сигурно несвесно, ама не вика мамамама, туку само МАМА јасно. Јас се подмочувам.. За фаќање, сѐ фаќа и пика во уста ама едвај чекам да почне скроз фино да ги користи рацете. Цело време цуцата си ја вади од уста на дршката си ја држи и некогаш ја враќа ама некогаш ќе го лапне пластичето па плаче или од нервоза или од болка што ќе се повреди на непцата.. Одамна кубе, ама сега додека цица ме штипе по раце модрици ќе ме направи. За вртење, само на една страна ми се превртува, сега на земја интензивно ќе го ставам да се ојачаме уште малку