Во колку мл го растварате прашокот? Аптекарката рекла во 100 мл но на упатството пишува 23 мл. Треба да ги голта по 10 капки.
Да, испушта крици и мојата додека спие. Некогаш гласно се издишува, некогаш пушта крик. Ќе викне, ама си спие, не се буди. Нормално си е тоа, и големата исто правеше
На нив пишува од 8 от ден, јас од денес почнав (трета недела сме), вчера педијатарот ми рече дека можам да почнам и до 3 месец се давале сите и д3к1 и омегава.
Здраво мајки. Синчето ми е веќе 2месец и 5дена. Само што влезе во втор месец ппочна повеќе и посилно да плаче, вришти дури заоѓа. Често му давам да цица како и секогаш, кога си бара тогаш. Почнавме и чај бекутан затоа што има грчеви. Далини кај вас има таква промена? Почнав да се секирам да не не му е удобно кај мене кога го држам ме удри психа дека незнам како со него, дека незнам да го држам, па се насекирав да не го боли нешто затоа што 2,3пати како да слушнав звук на коска кај рамото позади, ама ако се преметнало нешто досега нонстоп ќе плачеше од болка
ѓ Мајка, најудобно му е кај тебе! Ти му си најголема утеха кога има болки дали од грчеви, понатака запчиња. Како што кажа и самата грчеви.. ни кај мене не се смируваше. Плачеше до тој степн што и јас и маж ми солзи пуштавме..можда е и скок во прашање. Ти не се секирај, колку и да мислиш дека "не си добра" мама ако не можиш да го утешиш или пак не знаеш како со него, верувај за него си најдобра и најубава
Толку ме дигна со муабетов што солзи ми потекоа може мислам така затоа што кај свекрвата се смирува, не дека и јас не го смирувам ама не сум толку искусна. Он е животче мое
Не сме тука само за совети и искуства, туку и поддршка,мотивација, те гушкам❤️ Смири се, те осеќа затоа и се смирива кај друг што е посмирен од тебе.
Кај тебе можи да не се смирува оти чуствува дека си вознемирена и кај нас е така ако плачи многу и мене ме фаќа паника неможам да го смирам го давам на друг и одма смирен е па не мислам дека незнам да го смирам туку знам дека ја чуствува паниката и вознемиреноста на мама
Мајки денеска каката ни беше жолто-зелена и цел ден ми е таму паметот,од што би можело да е? На ад млеко е,си пие редовно,расположен е,спие убаво,некоја со слично искуство? Тенкс
Nema nisto,ne e strasno. Mozebi ako ste bile na vozduh pa malku da go fatilo bebo veterce.. Ne e nisto seriozno. Ako bese na kombinirano mozebi do mlekoto,ako ne stignalo da povlece poveke,no so ad nemas drug problem.
Сосема нормална појава и процес на воспоставувње на функцијата на кожата. Кај нас се исфрли негде околу 5та нед и трае 2-3недели, при топло и при плачење дополнително се вцрвуваа и воспалуваа. Најдобар совет добиен од проф. Од дерматологија е да не се третираат со ништо, сами од себе ќе си поминат. Поздрав
Zdravo majki malata mi e za 3 dena 4 meseci,od mirno bebe stana nervozno,celo breme vo race,spie 2 pati na den po 15 min edvaj dali e mizhni da se zapchinnja ve molam za sovet..
Za zabi sekoe dete razlicno gi vadi,moras sama da vidis.. Inaku i moeto e 4mes i namali spienje normalno no ne e nervozna..naprotiv e smesna,se smee se raduva krici pusta... Dovolno li cica ili pie ad?
Denes na dva pati ispi samo 60 ad inache si pie po 120,se pika vo usta i ako i go izvadoah se nervira .
A ja dois? Saka da cica? Mozebi samo ja ceskaat zlebinkite, I moevo se zivo stava vo usta ama vreme i e..prstite si gi izede,kebenceto, igrackite se stava... Batko i i dada i izbadija kasno zabi na 6 7 mes...(i kasno gi menuvaat mlecnite posle 7g im padnaa), site se razlicni.
Probaj da ja cuvas do sebe podolgo, Legnuvaj do nea i davaj i da cica neka oseti deka si blisku,galete se vo krevet,guskajte se...ostavi se drugo nema da izbega domata, bebceto ke se smiri koga ke se smiris ti do nea Moevo na primer toa mnogu go saka!uziva da se mazi i da se guska.