За спречување на предвремена смрт во право си, дека смирува некој бебиња и тоа е точно, мојава немаше наученп техника за цицање, па строго ми забранија.. почна цуцла да одбива, од една страна ми е тешко што наместо стај и ја цуцлата ако сме излезени и решен проблем, јас морам да трчам во кола или на сред парк да вада града зато што нема поимаку да се смири ама пак кога ќе ми раскаже мајка ми дека ја до 5 години бев со цуцлата в уста за спиење и тоа само една, други нови не сум прифаќала, ми е мило што не и дадов, секако и што ме спаси од губење на млеко ( шишето имаше поголем удел)
Ама тие се недостатоци поради неправилно користење. Со правилно користење нема штета. Инаку има интересни видеа на youtube како да се одвикнат од цуцлето, па го врзуваат на балонче со хелиум и го пуштаат да лета па на детето му се кажува дека се качила на небото и да си одбере ѕвезда па кога навечер ќе побара цуцла, да ја погледне ѕвездата, иако воопшто не е еколошки оправдано оти балонот и цуцлата ќе завршат некаде во трева ама има интересни начини
Мајки, од вчера приметив ама денес како повеќе-деснава града ми стана видливо поголема од левата, полна е млеко и тежи. Можно е бебе повеќе на неа да го ставам, може ли да има некојс поврзаност? И левата има млеко ама е помала и помалку тежи...Се загрижив, некои искуства?
Тоа се недостатоци на лошо користење, ако се користи правилно нема штета и не е само за полесно заспивање туку и многу намалува ризик за ненадејна смрт, мислам дека околу 40 % беше
И кај мене беше десна секогаш фул на почеток, сега приметувам дека кога ја цицам на вечер ради мрза на едната града, сабајле другата ќе ми експлодира. Ако не ти ја празни со подој градата тогаш на следен подој дај му ја истата, па стави на другата града ама ако ти се ептен преполни, одмолзи се малце за да го тегнеш млазот кој може да му е многу на бебе, секако похранливо е млекото после тој млаз.
Шо е право ..право е. Имунитет мора да се билда. Немајка оти давам цуцла..аман бре , од каде бе ! Сеа и тоа ли спаѓа во немајка ? Да не можеш да прднеш више, осуди од сите страни. Па и коа ќе ми речат порано немало испитувања истражувања..абе ај те молам. Коа ќе ѓи фрснат со една суровица има газот титинка 3 недели да му биде, а денес ќе го галиш ќе го мазиш, една плеска по газот ако му дадеш раката ќе ти ја скинат..и пак лигавешници од деца, разгалени и со усти како чорапи погани..абе
Знаат старите најмногу, цуцла на новороденче никако, ама ако и ставиш мед на цуцлата тоа може, па како изгледале тие по 3 деца
На лиценцето и испаднаа скроз ситни бубулички, од шо може да се ? Јас мислам дека се од потење. Искуство?
Читав по форумов доечки акни некој имаше пишано или па од потење..и моево ги има можиш да ги оставиш сами да загинат...ама јас мачкам еозин-црвена вода и се повлекуваат
Аман веќе со тоа што и да направиш одма критики ние вака не ние така не...цуцла не шише не...па еве го моево и цуцла му дадов и од шише пие и млеко (му молзам оти несака на да цица) и чајче па нека сум немајка бебка ми е супер весела и најадена си спие по 3-4 саати и веќе се смее кога и зборувам ме познава детето иако не е на града обесено за да си ја научи мајка му што би рекла свеки...
Хахаха абе јака е на зборови типката, ама од све живо се вади од памет, па не верувам дека нешто би му дала. Немала ни кога, слабо е бебе сам со неа од безбедносни причини, сега уште послабо превентивно
Бог да чува и мојава пробува да ми наметне некои ставови како демек тие правеле порано па еве ги пораснале ама мене ми е на игнор и само и кажувам вие така ама јас вака и пак ќе порасне и си терам по мое...иначе кога и е запетлана устата ми е од голема помош ама а зина а скина некоја зелена
Nema sto svekrvata da ti kazuva treba sama da si odlucis a veruvaj bez cucla ne se moze. Ako se stetni ili neznam sto nema da gi prodavaat i site da davaat cucli
Veruvaj ako ste na dohrana ke ti trebaat 5 6 sisinja. So dve nisto ne pravis. Sigurno nema da gi vries posle sekoe jadenje da trcas. Nie sme na dohrana od pocetok eve veke 4meseci sme i moze iam 15 sisinja hahah A za doenje nemoj da ja slusas ke si dois sekako ako imas mleko ako ne toa e toa