1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    7.715
    Поглуп аргумент од тоа ние така правевме па еве пораснавте не сум слушнала. Путуј Европо сречу желим ти ја |(. Нивно е да си кажат, наше да си тераме.:P

На flower30, Mantub и Bebac им се допаѓа ова.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Ииии...шо и рече ?

3. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.513
    Допаѓања:
    7.176
    Генерацијо 3, 4 месеци плус ви исчезна ли теменицата тие што имавте ? Ние третиравме со се скоро, и пак како да има не е сто посто исчистено главчето.

4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    7.715
    Па ништо ја погледнав на криво, ама не и поземам многу зошто со детево е ретко, а и кога е јас секогаш сум тука, така да нема прилика да праи што сака, жалам.. Ниедна намера не си ја истера, да беше до неа немаше да дојам и син ми ориз ќе јадеше на 3 месеци :devil:

На Bebac, crazylady и Dikinzi им се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Добро..а на фин начин женава не разбира ли ? Туку ја шо прашам ..:D

На Bebac, crazylady и Cherry333 им се допаѓа ова.
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    26.306
    Овие свекрвиве како една мајка да ги родила. Значи мораат да се умешаат во се. Фала Богу за малава мојава закочи, на почеток имав проблеми ама маж ми не беше со нас, му кажав и скроз друга е. Јесте дека деновиве запна за бајачка оти плачела ама низ едно уво влегува,низ друго излегува.

На Cherry333, Bebac, SanelaS и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    26.306
    Нашиве се недела дена мислам разлика, можда и помалу. Памтам двете бевме околу служниот чеп со прашања :D нас ни помина со ова, пола саат пред бањање, чешлање од сите страни и добро сушење на косичка. Ако не си пробала, пробај со ова..

Прикачени фајлови:

На Vanj4e, Dikinzi и SanelaS им се допаѓа ова.
  8. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    И на моево од жешкото му се направија и еве уште има.Педијатарот ни даде маст пантексол, но како што читав овде, сами треба да си пиминат. Со камилица кога го чистам мислам му се смирува подобро отколку од маста...

На Vanj4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    И уште да прашам, дали земате магнезиум? Од бременоста ми останаа неколку кесички магнезиум директн од 400 па се мислам да ги допијам , само не знам дали има штета во доењетоа мислам овде прочитав некоја мајка дека пие. Инаку пијам и фемибион 2 после ручек...Навечер пред спиење понекогаш и Б6.

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    26.306
    Не е штетно и витамин Ц пиј ако сакаш.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    На тема свекрва имам елаборирано.... Она ке ти каже.... Се ги гледам со бактерии се

На Cherry333, SanelaS, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    :D

13. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Ajde sega e vreme da bidam nekulturna i neevospitana...
    Moja c***a moe dete..
    Kako beee pozdravo bilo da pie adaptirano.... pa toa nikoj na svet uste ne sum cula da go kaze...
    Naprotiv oni najm se bunat ako nekoja majka ne saka da doi a ima mleko... Boze mili...

:hug::makeup:
    Bez svekrva! Teraj sama,ne ti treba pomos 9mes se priviknuvalo teloto i psihata se si znaes!:*

На Cherry333, Bebac и Mantub им се допаѓа ова.
  14. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.690
    Допаѓања:
    4.002
    Ох душиче мало, исто и кај нас беше, уште од раѓање од болница си имаше гурелки и секој ден и го бришев окцето, имаше ден кога немаше ништо, а другиот дупло повеќе. Пишував и јас тука што да правам, читав по интернет за затнато каналче, како да се масира итн. И го масирав неколку пати на ден и ништо, како што викаш ти секој ден ќе се буди со залепено окце.
    Инаку јас почнав големото со хомеопатија од пред неколку месеци да го лечам и сега за ова и се јавив на хомеопатката и ми даде една капсула да и дадам и верувала или не, за 2 дена толку беше. Веќе не и се појави. Еве 14 ден денес како нема ништо пу пу пу, ни солзичка ни гурличка ништо ништо.
    Инаку денес полни 2 месеци мојата.
    Дај Боже толку да е, да не и се појави веќе :!:

На Vanj4e, Bubish26, BY<3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Женски, во Скопје нема советувалиште? Сите се матични? А кај вакцини само вакцини се? Нема за здраво дете контроли? Еве контролата на две недели, во Јане, ми кажаа кај матичен педијатар дека треба:?:

На Vanj4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    7.715
    За советувалиште не знам. Кај вакцини, да пунктот е само за вакцини. Поради ситуацијава јас се слушнав со матичната рече контрола со нејзе не, да го проверат на вакцина. Таму има нели педијатар го мерат, го прегледуваат.. Ние не сме биле кај матичната од 45 дена, 5 месеци сме. Само на 2 вакцини до сега, па таму пратиме напредок.

На Vanj4e и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  17. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Епа требаше така да го проверат, ама тие на шалтер ме пратија само кај педијатар. Во ред си беше жената, ама нели развој, вакцини, се, треба тие другите да пратат? Не знам сега ни вакцина следна ни ништо... Затоа прашувам. Ми рече па нема сега така, сега сите се матични хммм

18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    7.715
    Чекај, не те сфаќам баш. Вие имате примено вакцина до сега? Не знам како е во Јане, ние не примаме таму. Овде носиш крвна слика, го прегледуваат бебето, го вакцинираат и ни кажуваат кога следна вакцина, ни запишуваат во книшка со моливче. Независно од тоа си се прегледите кај матичниот педијатар. Само јас не го носев таму ради пандемијата, па и тука на вакцинирање го проверуваа. За вакцина мора бебето здраво да е, не ставаат туку така.

19. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Вака, бебето ди прими вакцини во болница кога се роди и сега требаше да ја правиме првата контрола, на 15 дена таа, бев до Јане и тие ми викаат треба да го види педијатар, а не кај вакцини. Нели тие кај вакцини си следат развој? Зошто вака не насочија? Не беше работата да се стави вакцина, туку контрола.

20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    7.715
    Добро ти рекле, преглед таму добиваш само во моментот кога ќе примате вакцина. Следна ти е Рота, пред 12 недели треба да ја примите, после 2 месеци обично се прима. До тогаш, кај матичен. Или приватно, како сакаш. Или воопшто не го носи, како мислиш така прави :)

На Divinebutterfly и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.