Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    26.292
    Мајки, доењево мене веќе ми стана болно.. си преткаше беба од секогаш дур цуцаше ама сега почна да ме штипит, ај што не и ги имам исечено ноктите, па цела сум изгребана како да сум била во вреќа со мачки, за тоа сме ние криви, тук почна да ме стиска со непцата, да тегне, арно запчиња нема.. ама кога ќе ме види на сред цицање и ми се насмее, се и е опростено.

На crazylady, *malenavolena*87, Kallias2 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Taka igraat sega i mojata taka pravi:inlove::inlove::makeup::makeup::makeup::makeup::hug::hug::hug::hug:neka si uzivkaat,ke pomine kratko im e toa.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    После доење го поткревам малку да ждригне,не знам дали секогаш успева ама многу често ика после тоа. Дали е нормално?

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    26.292
    Нормално е, се наголтало воздух и со икање го исфрлува, дај му нека цицне уште малце да прекине побргу иначе ништо страшно.

На crazylady, dunika и lavinija28 им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Браво мајка, одлични вести :inlove:

На Vanj4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Jas si kupiv od struzanka komplet za novorodence ima preubavi. I zamotana vo kebe zaso bese fevruari
    I vo transporter.

7. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    5.059
    Сечи и ги ноктињата и тaa ќе се греби. Јас од 2 недели ко имаше син ми почнав да му ги сечам со ножички бебешки, онака уредно скратени немора до живец, секако меки се. А за цицањето со тек на време ке ти се навикнат брадавиците, незнам вие колкави сте мене мислам месец време ме болеа, сега само пред добивање ми се осетливи.
    Најубав период ви е, посебно доењето, затоа ние уште цицаме :) чувството е незаменливо:inlove:

8. MimiG

MimiG Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    199
    Хаха мене па мојата ми вика постојано да му давам, а стави синко рака во уста дај му да цица сигурно е гладен(facepalm)

На elimkd, Vanj4e и Mami3 им се допаѓа ова.
  9. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.607
    На бебе на моменти малку му касни лево окце. Дали е рано за очно?

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    26.292
    И ги сечам и јас, а ниеднаш не е гребната, се чеша со дланката, не се прстињата хаха. Секогаш кога е заспана и ги сечи маж ми ама последниот пат мрдна, па малце ја стипнал, тој виде крв и 2 саати плачеше како мало дете дека ја повредил, а таа си продолжи сп спиење.. траума имат и сега не и ги сечел. Кај него заспива само во кенгур, па кога и да сме излезени јас по мене го влечкам ноктарчето случајно дан заспие.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Бравоо, дај боже да ти се исполни желбата :inlove: :hug:

На ddevojce и Vanj4e им се допаѓа ова.
  12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Како му касни? Ако мислиш дека му бега навнатре нормално е. Ќе се среде после некое време.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.783
    Допаѓања:
    7.713
    Хаха и мене не ме бива за пипави работи, мм му ги сече. Јас еднаш му ги исеков, до живец го средив, 1 недела раат бевме. Ама мм вика си го осакатила бебето не може веќе да му ги сечеш. Ваа на секои 2 дена орли, цело време се гребе и крв си пушта мали мрав ;(

На *malenavolena*87 и flower55555 им се допаѓа ова.
  14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    5.059
    Хаххаха ох лелее :D кај нас јас сум плачката, ама и по храбрата за се, мада и ич нејкам да ми се мешаат па така се завземам во свои раце.
    На вакцина јас го држам и секогаш плачам, неможам по јако е од мене:D, на мм му велам држи го ти, ама нејки знае дека ке попушти и тој па затоа бега:D
    Нека се живи и здрави само:inlove:

На flower30, Vanj4e, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.279
    Здраво мами
    Можеби прашањево не е за овде но гледам дека најактивни сме во оваа тема.
    Планирам малава да ја оставам на чување кај Свекрва ми на некој час, па само што измолзев околу 100 мл млеко.
    Но изгледа рано го направив ова, планираме да одиме после 4 или 5 часот вечер.
    Дали смеам да и го давам или друго да измолзам?

16. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    И на мојата на моменти и' "шетаат" очите. Кога бев на контрола пред 2 дена ми рекоа дека е нормално и дека уште не може убаво да ги контролира ама уште не сум мирна дека мм како мал имал криви очи па ми е страв и нејзе да не и' се искриват.
    5 недели сме

На Bisera2020 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.955
    Допаѓања:
    18.859
    Секакп дека смееш. Стави го млекото во фрижидер. Пред да и го даде, во некој сад нека згрее вода, да не врие, туку да е жешка, нека ја тргне од плоча и нека го стави шишето. За неколку минутки ке се згрее млекото и тоа е тоа.

На Thallia, srce-9 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    ми се изгребала кај усната горе линија цела, ми е страв да не и остане лузна, дали знаете шо треба да ја намачкам? инаку и ги сечам ноктињата редовно. нз како се изгребала.

19. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.690
    Допаѓања:
    4.002
    Helooo мамици згодни :hai:
    Еве не и нас. Вчера бевме на контрола, 2 месеци наполнивме па да се измериме и прегледаме и супер напредуваме да си кажан, цело кило и 50 грама за 1 месец од моето млекце само :inlove::party: и 4 цм пораснала :$
    Се е супер. И се смееше на педијатарката и гледаше со очињата кафе што и покажуваше и слушаше кога и тропкаше, кукла ми е она, богатството мое непроценливо, не можам да се воздржам ама тоа е она за мене :inlove::inlove::inlove::l::l::l:

Друго што да ви кажам. По дома добри сите еве си седиме и слушаме надвор моментално :rain::rain:

Кај вас како е ситуација?
    Од понеделник тука основните школи и градинките се отвараат и ќе одат до крајот на јуни до 30Јуни.
    Не знам дали да го праќам синко, прво одделение е, ме прашуваат тука мајки дали ќе го пуштам, многу се мислат дали да ги пуштаат или не, а и јас се мислам....:worried: а од друга страна секој ден надвор е си игра со децата, возат велосипеди....не знам, јас би го пуштила ама ќе видиме.
    Ете тоа е драги мои. Со подетални информациј се чираме нареден пат :D

На flower30, Sexybaby86, *malenavolena*87 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.783
    Допаѓања:
    7.713
    Јас ништо не го мачкам, цело време се гребе, нема лузна. Еве го сега во око си брцал и таму црвен се испогребал тука кај што се спојуваат окото и носето (facepalm).
    П.с и јас му ги сечам ноктите цело време ама како жилетчиња му се.. И не знам што желба има да се џбара по лице цело време

На Sexybaby86, Dikinzi и dunika им се допаѓа ова.