Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.501
    Допаѓања:
    7.135
    Doprva ke se grebe kolku i da seces nokti kolku i da go pazis si ima faza i koga samo si se pleska po liceto .Brzo pominuvaat tie grebanici nisto strasno.

На crazylady и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  2. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.607
    Јас го мачкам со јекодерм и одма се повлекува гребаницата. Често се прави лом.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Дали ви се случило после пиење Ад млеко бебето да плаче, да не можи да се смири а истата количина секогаш му ја давам?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Zgolemi znaci e gladno
    Kolku meseci e?
    Podobro napravi poveke pa kolku ispie ispie drugoto frli nego bebe da place.
    Kako rastat taka treba da im se zgolemuva

5. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Кога ќе стигне при крај плачи и не сака да го допие 180ml му правам, 4 месеци е и 7 дена сме, претходно не плачеше а исто му давав.

6. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Mene mi place koga ke go ispie a nema i davam cucla se smiruva i idam da i dopravam plus i nikogas ne pie odposle hahaha
    Arno piete 180 nie sme za neloj den 4meseca od 90 ne sme mrdnale nemoze da ispie poveke
    Ako ispie 120 povraka
    Retko pie 120 ako se uspie epten pa da ispie i povraka.
    I pocnavme so kasi veke

7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Ако плаче од коа ќе го испие сака уште, ако плаче при крај ваљда нејќе више.

На ddevojce, crazylady и Mami3 им се допаѓа ова.
  8. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Aaa isto sme u nie golemi, ne sum znaela zaednicki rodenden:inlove:

9. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    На колку часа му даваш по 180мл?
    Моето плачеше на 120 и сега по 150мл му давам но пак многу ми качува на килажа и совет од педијатар да давам на 4 часа,предходно давав на 3 часа. Но душиче не секогаш издржува 4 часа со 150мл па се мислам да дадам 180мл на 4 часа.
    Мислење?
    Фала :*

10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Не објаснив убаво, секоја вечер пие по 180 мл и скоро секогаш го пие до крај, ама во последно време не сака да го допие и плаче,дали му е многу јас мислам некоја мака со стомачето да не има, иначе на комбинирана исхрана сме три пати во денот ми давам, 2 пати по 150 мл и еднаш т. e. навечер 180мл можеби е многу ама ако не пие млеко не може да спие убаво, се буди на секој час, вака со ова супер си спие. Претходно не плачеше цело шише од 180 мл без проблем со го пиеше, јас си мислам дали тешко му е на стомакот не знам..

11. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Само навечер му давам толку.. Иначе ако не издржува и ако сте само на Ад млеко можеш по 180 повеќе ќе го држи сит... Моево ако веруваш навечер некогаш по 6 часа издржува со таа количина, супер си спие.. Пробај по еднаш дај му 180 мл остај педијатар и мене ме советуваше да го укинам Ад млеко, само да цица бебето, ама бебето нон стоп ми плачеше. Мајката најубаво си го знае бебето..

12. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Ќе пробам навечер да му дадам 180мл и да спие црла ноќ, а преку ден да си продолжам со 150мл на 3 часа. Нека дојде педијатарот да го залаже со вода или чајче кога му се јаде хехехе

На crazylady и Sreka16 им се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Ако му се јаде нема потреба од залажување, јас на пример на моето кога и да и се јадеше давав , ич не се мислев.

На crazylady и EuHenIa им се допаѓа ова.
  14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Ако и претходно пиело по толку значи толку му е дозата. Ама дека му даваш и цврста храна, па може му иде тешко, дека таа го заситува, и не може цело млекце да го испие. Тоа исто како кај нас, ако се најадеме убаво, и испиеме чаша вода, одма ни е тешко на стомакот додека не се свари убаво храната. Така и кај нив, не дека го боли, ама преполно меше и тешко му е .

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Дали знаете дека бебињата имат толку многу сила во рачето кога ја прават тупаница, што можат дури и змија да удави. 8)

На RAK91, lavinija28, Bubish26 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Кога ми се роди првото, една тетка на маж ми ,ми го кажа истото..као демек дека фаќаат и не пуштаат, и можеле змија да удават, уште си го размислувам тоа :rofl:

На Bubish26 и ddevojce им се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Да, толку силно стискаат шо неможам да и го отворам рачето, од кај таа сила хахах. Треба и јас да употребам сила да и го отворам рачето :rofl: и пак неможам

На elenaklasik и Dikinzi им се допаѓа ова.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    За стискање стискаат, ама дали може да удави шо знам, тоа за мене е мит :D

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    26.292
    Здраво мајки, ние се враќаме за Ск, бевме неколку дена на езеро ама времето не се погоди. До сега не сум имала проблем со настинки фала Богу, зима е родена, никогаш не сум ја туткала со облека, голо е низ дома и пак не настимало. За неколку дена се смена ептен климата, од кратки ракави дојдовме до јакна. На езеро дува ветер растура, не ми ќива, весела е, посебно сношти лесно заспа со смеење, се наспавме со маж ми после долго време, денес исто си е одлично, за полни пелени секогаш имала, редовна столица. Почнавме и со цврста храна, па пак си тера убаво да каки, само овие последни две утра пелената и тежи кило мислам.. кај нас важи тоа ако многу мокриме, можно е да сме настинале, па ме интересира дали и кај бебиња е така? Пошо толку многу никогаш не била полна, на вечер веќе 2 месеци не и менувам пелени, па знам одприлика кога ќе стане колку мочкала.

20. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.195
    Мајки кои молзите дали ако пиело од млекото и му остани на наредно давање го давате истото или го истурате...не го испи цело останаа 40мл...и незнам дали да му го дадам или да го истурам