Doprva ke se grebe kolku i da seces nokti kolku i da go pazis si ima faza i koga samo si se pleska po liceto .Brzo pominuvaat tie grebanici nisto strasno.
Дали ви се случило после пиење Ад млеко бебето да плаче, да не можи да се смири а истата количина секогаш му ја давам?
Zgolemi znaci e gladno Kolku meseci e? Podobro napravi poveke pa kolku ispie ispie drugoto frli nego bebe da place. Kako rastat taka treba da im se zgolemuva
Кога ќе стигне при крај плачи и не сака да го допие 180ml му правам, 4 месеци е и 7 дена сме, претходно не плачеше а исто му давав.
Mene mi place koga ke go ispie a nema i davam cucla se smiruva i idam da i dopravam plus i nikogas ne pie odposle hahaha Arno piete 180 nie sme za neloj den 4meseca od 90 ne sme mrdnale nemoze da ispie poveke Ako ispie 120 povraka Retko pie 120 ako se uspie epten pa da ispie i povraka. I pocnavme so kasi veke
На колку часа му даваш по 180мл? Моето плачеше на 120 и сега по 150мл му давам но пак многу ми качува на килажа и совет од педијатар да давам на 4 часа,предходно давав на 3 часа. Но душиче не секогаш издржува 4 часа со 150мл па се мислам да дадам 180мл на 4 часа. Мислење? Фала
Не објаснив убаво, секоја вечер пие по 180 мл и скоро секогаш го пие до крај, ама во последно време не сака да го допие и плаче,дали му е многу јас мислам некоја мака со стомачето да не има, иначе на комбинирана исхрана сме три пати во денот ми давам, 2 пати по 150 мл и еднаш т. e. навечер 180мл можеби е многу ама ако не пие млеко не може да спие убаво, се буди на секој час, вака со ова супер си спие. Претходно не плачеше цело шише од 180 мл без проблем со го пиеше, јас си мислам дали тешко му е на стомакот не знам..
Само навечер му давам толку.. Иначе ако не издржува и ако сте само на Ад млеко можеш по 180 повеќе ќе го држи сит... Моево ако веруваш навечер некогаш по 6 часа издржува со таа количина, супер си спие.. Пробај по еднаш дај му 180 мл остај педијатар и мене ме советуваше да го укинам Ад млеко, само да цица бебето, ама бебето нон стоп ми плачеше. Мајката најубаво си го знае бебето..
Ќе пробам навечер да му дадам 180мл и да спие црла ноќ, а преку ден да си продолжам со 150мл на 3 часа. Нека дојде педијатарот да го залаже со вода или чајче кога му се јаде хехехе
Ако му се јаде нема потреба од залажување, јас на пример на моето кога и да и се јадеше давав , ич не се мислев.
Ако и претходно пиело по толку значи толку му е дозата. Ама дека му даваш и цврста храна, па може му иде тешко, дека таа го заситува, и не може цело млекце да го испие. Тоа исто како кај нас, ако се најадеме убаво, и испиеме чаша вода, одма ни е тешко на стомакот додека не се свари убаво храната. Така и кај нив, не дека го боли, ама преполно меше и тешко му е .
Дали знаете дека бебињата имат толку многу сила во рачето кога ја прават тупаница, што можат дури и змија да удави.
Кога ми се роди првото, една тетка на маж ми ,ми го кажа истото..као демек дека фаќаат и не пуштаат, и можеле змија да удават, уште си го размислувам тоа
Да, толку силно стискаат шо неможам да и го отворам рачето, од кај таа сила хахах. Треба и јас да употребам сила да и го отворам рачето и пак неможам
Здраво мајки, ние се враќаме за Ск, бевме неколку дена на езеро ама времето не се погоди. До сега не сум имала проблем со настинки фала Богу, зима е родена, никогаш не сум ја туткала со облека, голо е низ дома и пак не настимало. За неколку дена се смена ептен климата, од кратки ракави дојдовме до јакна. На езеро дува ветер растура, не ми ќива, весела е, посебно сношти лесно заспа со смеење, се наспавме со маж ми после долго време, денес исто си е одлично, за полни пелени секогаш имала, редовна столица. Почнавме и со цврста храна, па пак си тера убаво да каки, само овие последни две утра пелената и тежи кило мислам.. кај нас важи тоа ако многу мокриме, можно е да сме настинале, па ме интересира дали и кај бебиња е така? Пошо толку многу никогаш не била полна, на вечер веќе 2 месеци не и менувам пелени, па знам одприлика кога ќе стане колку мочкала.
Мајки кои молзите дали ако пиело од млекото и му остани на наредно давање го давате истото или го истурате...не го испи цело останаа 40мл...и незнам дали да му го дадам или да го истурам