Мајки..незнам каде па ајде овде сте ми активни...со што да му направам отпечаток од рака и нога на бебушко за во радосница...скоро 4 недели сме незнам со што можам да го намачкам?
Јас со пенкалце и ја нацртав ногичката и рачето, едноставно стави раче/ноџе и со брзина на светлината помини по контурите додека не почнало дс прета
Ние уште немаме, само таков одпечаток како од гипс успеавме и тоа 2 саати пробувавме, тројца ја држевме божем со крокодил се бориме,само што ќе стаевме рачето или ноџето таа ги виткаше прстињата.
Бебево скоро 3 месеци кога лежи на грб го подига главчето скроз и пробува да стане. Ми е страв да не се направи некој проблем или нормално е? На стомаче потешко му оди. Инаку и синко пика цело раче, некогаш и двете одеднаш, а сега по ново го пика показалецот и ровари во уста, па се задавува
Тоа и јас го пишев тука, малава на 3 и пол почна во релаксаторот и во транспортерот да ја подига главата, како да сака да седне. Сега е 4 месеци и пол месеци, под 45степени нема шанса, одма се дига пак да седне. Најново ни е подигање на трупчето кога е во таква положба.
Девојки моево бебе е 1 недела и сеуште немам доволно млеко за цел оброк и му давам бебелан дохрана. Сака само по 30 мл многу ретко 60 мл да испие и бара на саат ипол два. Што да правам нели дохрана на 3 саати се дава.
Честитки мајка Немаш уште млеко или не фаќа убаво? Зависи колку цица за дохрана,нека посочат искусните со адаптирано. Што повеќе ставај го на града,така ке ти надојде и млеко.Одмарај колку можеш,многу вода и чај за доилки.Сега ке е мрзливо и заспанко,штипкај го нежно да се разбудува дур е на града за да цица
Zdravo majki eve jas od trudnicki muab. Konecno da si se prefrlam na ovaa tema mojata beba denes pravi duri 1 ned sakav da ve prasam dali nekoi imal vakvo iskustvo i akonmoze da spodeli. Gradite na malata i se oteceni (od mojte hormoni ) mi rekoa da ne gi stiskam i ke pominat ,ako zacrvenat da odam na kontrola .patronaznata bese na 3ti fen eve veke 4 dena pominaa nejze i se uste oteceni. Imam mesto za panika i dali ima nekoe resenie da i pominat pobrzo ?
Не ,никакво чепкање,може и тврди да и се, кога ќе ја држиш пази да не ја стегаш многу. Ќе се повлечат сами од себе, некогаш е потребно и неколку месеци за тоа. Ако се зацрвенат и смират не е страшно, ама ако се долго време црвени тогаш ќе се јавите кај педијатар. Со тек на време ќе се смират
Добро сите бебиња во 4ти месец се понашет како новороденчиња или само мојава? Според апликација скокот помина, не е плачлива денски, многу ми мрмори само, цел ден како трактор. На вечер почна пак да не спие без мене, или јас немам појма од спуштање во крветче или до неа е, моментално креветчето пак доби боцки и се буди чим не е главчето на рака моја или не и го држам газето..
Кај нас тек сега поминуваат (за 2 дена прави месец). Ќе почекате уште малку ама ќе помине. Ќе пазиш да не притискаш на нив особено кога доиш тогаш се најголеми шансите, а нема да приметиш. Јас ставав облоги ациди борици кога беа црвени.
Моето бебче е 3+ се подига од пред третиот медес само. Јас ќе ја фатам за рачињата и сама се подига со телото и со ноџињата и ја донесувам у седечка положа и потоа пак се налегнува. Кога е у релаксатор сама се подига исто со телото и ноџињата, само на газзето седи. Легната на стомаче не сака. Исто си држи играчки вќе у рака и си ги фајќа ноџињата.
Има време не се грижи. Ќе пoмине и на мojата бебка пoкаснo и прojде. Прoбаj завиткаj вo тетра каj нас пoмагаше.