Ика често, не е тоа воопшто страшно и нормално е. Вижозрасните икаат па така и бебињата. Некогаш на града ја ставам, а некогаш само и поминува. И на нас ни се случи така еднаш, додека спиевме. Двете на спална спиеме па ја слушнав и само како шо лежев, лежејки ја дигнав и на страна ја завртев. Господ да ни ги чува. И моја беба се дави додека цица, ќе и дојде млаз млеко и неможе да постигна да голтне се, и почнува да се дави. Почна и да го плува млекото сега ако и дојде вишок хахах,
Јас така на почеток и давав во моето молзено, потоа и редев директ во уста пошо шише почна да одбива, сега се научила дека следат капки и прета ептен па со лажиче. Така да мислам дека е во ред ако и даваш со млекце.
Здравоо ке ве молам за совет.. Бебе е 3 месеци и е со АД (аптамил) и цица, ама многу тешко го прифаќа дури е будна нема шанси да го пие мора да се успие па после пие и по 90мл, незнам дали да сменам шише дали млекото имаме пробано и хип комбиотик..
Да ве прашам, д+ к се дава првите три месеци, а потоа се продолжува со д+омега? јас давав заедно по препорака на педијатарот што не водеше во родилиште, а денес бев на матичен прв пат и ми кажа само д со к, дека дупла доза на д може да предизвика брзо затворање на фонтанела.
Д3+К1 до 3ти месец Д3+омега од 3ти месец. Дозирањето го кажува педијатарот врз основа на претходно направен преглед на бебето.
Да се надоврзам на @lavinija28 чиста омега на babytol DHAOmega таа е за до 3м а после има во една капсула се
Дали јадите јагоди, знам дека не смее до 1 година, да јади малото, ама јас си јадам и досега сме немале проблем?
Мајки дали Кремата од Скендер е кортико?Дали имате искуство со неа бебето ми е 3+ има дерматит па ве молам за совет што ви има помогнато.Господинот што ја продава кремата тврди дека е 100%природна поздрав
Девојки тие што на бебите им давате прливит Д3 (на такви ни смени ортопедот) далк дополнително давате Омега и која?