А како качува на килажа? И педијатар и што читам и на самото млеко пишува колкава количина да се дава. Јас на своја рака ништо не правам без консултација
Женски, денес правиме еден месец. Се мерев на вага па после со него и излезе 5 кг.-ако е точно... Дали е многу, како биле вашите на месец?
Само на доење, се роди 3700, излеговме со 3500. Пред 2 недели на педијатар бевме 4300, и денес како што мерам 5...
https://text.mk/породилното-отсуств...0OSscpwzOpOuIDK4mVO85JFQa9To42LS6CNTx9bH4um5s Пoрoдилнo е прoдoлженo дo 31 jули.
Супер е, штом е само на доење нема потреба да мислиш дека е многу. Синко за месец и пол имаше качено 2 кг само на доење. Плус вагата не е точна до грам, релевантни се мерења со иста вага.
Мајки од кој силиконски брадавици сте задоволни. Го пратив мм да купи земал на BabyNova но се ми се допаѓаат не лепат а пупката е некако многу голема и ептен мека.
После двете вакцини кои де примаат во болница, следно кога ги однесовте бебушите? На точно навршени 2 месеци или порано/подоцна?***И да прашам , освен на лицето, заприметувам малку осип на стомачето и рацете,по некое на главчето а на грбчето и нозете нема. Не знам за каков осип станува збор, дали се чисти кожата (баба ми вика да не се "аланџузи" макар да јас не верувам многу во тие работи. Или пак е од прашак (бекутан течен користам, следно зедов виолета бејби). Нешто и за осипот да не знаете...?
Јас ја користам за мене ама незнам да ти кажам. Каква му е состојбата со дерматитот? Црвена, или само како лишај без боја? Доколку е воспалено стави му, неколку дена, секако и докторите за таква состојба даваат кортико. Ако не е многу воспалено пробај само со колекција за дерматит.
Супер е, само нека цица и уживајте. Синко мој меѓу прв и втор месец качи толку, нема премногу, докторката моја само вели природата си го знае своето.
Трета контрола денес т.е вчера бебики супер напредуваат. Синко плус 350 гр Ќерка плус 270 гр Примивме и бсж
Мајка ми земала вакво за забчиња. Буци се става во уста и температура качи, можно е да се забчиња. Кажете ми дали вака да му го дадам или да го ставам малце во фрижидер? Има вода внатре. Страв ми е да не го настинам ако му го дадам ладно од фрижидер.
Ние имаме слично, го ставив во фрижидер ама не беше ладно ич, водата малку се подоладува. А и на него пишува дека се става во фрижидер. Мое бебе не настина, само што не е по глодалкиве, понервозен станува