Кога не пуштија од болница после неколку дена бевме на контрола во болница. После тоа на 2 недели, па на 1 месец, на 2, 3 итн.
Буци обожава плишените мечиња да ги јаде и тој не е по глодалките, само еднаш си има со ова поиграно. Ама почна да кенка на се што ќе стави во уста од вчера па барам алтернативи. А забче ниту подуена жлебинка не гледам.
A за јадење све јаде, кебиња, лигавчиња, тропца. Што му дојде. Ама и софи жирафта ја имаме таа особено го нервира. А јас ѕиркам 2 запчиња, кецовите доле. Ама коа ќе искочат кој знае..
Мајки дали ги оставате бебушките да спијаат во транспортер...сака само во раце ама неможам по цел ден да го држам...го сместив го повозив низ соба си заспа..еве сат и пол си спие ама ми е да не е многу свиткан па го преместив на кревет..иако педијатарот ни рече слободно оставајте го ортопедски се не ми е баш положбава за да спие во транспортер...Ваши искуства?
Ние уште немаме запчиња а мојата ваквата глодалка ја јаде мислиш сарма си и дал од сите играчки неа највеке сака да ја лиже.... Во фрижидер уште не сум ја ставила но ко ке дојде до запчиња верувам ке ја ставам
Транспортерот е препорачан за не повеке од 2 часа..... Положбата е како во матката и нема да му е ништо ако спие таму само не долго... Јас мојата во март кога беше 2 м ја вадев на тераса со транспортер и обавезно заспиваше и си седевме така на тераса.... Сега е големка спие во транспортер само ако се возиме со кола
Бебето треба да спие на душек, рамен и цврст, да се навикне дека веќе не е во матка. Те разбирам дека ти е тешко, ама мора да се навикне. Фаза е, ке помине. Синко спиеше во раце, ама сега веќе не. Не е страшно понекогаш да го оставиш во транспортер максимум 2 часа, ама да е препорачливо, не е.
Ние денес месец и еден ден сме-ама хаос ...Цел ден плачлив, крени го и шетај го-ок. Цел ден сака цице, па не сака, па цуцла, па му паѓа и плачи ...Само се вцрвенува во лицето, мн нервозен. Заспива в раце, легни го и плачи. Во сонот само се штрека , само пуффка нешто и ништо не му е погодено. Не верувам да се грчеви , не се витка...Ми е страв да не го боли нешто ама се тешам дека само таков му е денов. Еве и сега в раце ми е, се думам кога да го легнам....и одмаа се штрека, плачи и цуцла бара...душе, цел ден се измачи...
Ортопедите препорачуваат до 2ч. Како и да е сигурно после 2 доаѓа време за јадење па бебе се раздвижува. Рамно си е рамно за добар развој креветче е правилно.
Леле, леле истооо. Полудев. Од синоќа до пред некој саат плачење ама вриштење со крици. Он плаче, јас плачам. Со мм само се мењавме за спиење, еден го држи во раце другиот спие и обратно. Доручекот ми беше пред некој саат, катастрофа. Само кај нас сум сигурна дека беа грчеви, па денеска почнавме со колипрев. Вработената во аптека му рекла на мм дека од сливите што ги јадев вчера му биле грчевите. Не ни знаев дека сливите ствараат грчеви. Се надевам вечер ќе спиеме сите.
Na mlekoto pisuva deka treba da pie 180do250ml veke toa nema sansi Pie 90ml na 3saati pedijatarot mi kaza da i zgolemuvam ama ne saka poveke . A za kilaza neznam so situacijava ne sum bila moze dva meseca da ja merat. Vaka si e vo red bebe. I kasi pocnavme. A kolku kila treba da ima 4meseca? Pedijatarot kaza tteba 7kg da ima.
Smeni mleko.ne i e ubavo. Probaj so novalac Ili so pomeka cucla tie od kaucuk sto se zoltite. Ja koa smeniv cucli nejkese od novite da pie pa si gi vrativ starite hhh A za mleko ne mi pravela problem koga i gi smeniv dva pati do sea
Imas rota koja se prima do 12ta nedela najkasno i edno bockanje.sestovalentna posle ti zakazuvaat za vtora doza rota i pa bockanje i treta i taka
Ja vo transporter ja nosam samo nadvor i spie taka ama mi e sube deka e ko kifla svitkana i retko sum so toj del nadvor. A doma se uspivame vo pogolemiot del i taka si spie
Zemi mu tie mekite igracki piskavci gi vikam jas nie imame glusec i usite mu gi jade na patkata opasot hhh a najveke obozava i ubavo si se cesa so tie sto se kako golema cucla so dupki sto se stava ovosje vo niv.takva prazna i davam i so toa uziva