Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Преку една ден.

2. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.195
    И ние имаме такви денови јас се тешам дека е скок во развој
    Па и толку и јас го оставив вчера само да се уапие за да не го шетам во раце иначе си спие на кревет ама не во креветче сеуште не го склопивме и онака е мал сега импровизиравме креветче на фотеља:D за полесно да е одма до мене..само јас не го оставам на рамно туку поткренато му е од кај главчето..страв ми е од засркнување и на грб додека спие не туку го вртам на страна и така спие

3. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.195
    Не знаев дека сливите предизвикуваат грчевии јас пак се изнајадов сливи оти не кака редовно..а ако размислам подобро и ние овие два дена сме со грчеви а баш пред 3 дена почнав со сливи...ама веќе не јадам ако е до нив

4. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.195
    Јас само го заспав во транспортерот и го преместив после...ама ќе го заспивам во корпата па и можи да си продолжи за да не го преместувам

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    26.277
    @Jana06 мене од овошје се ми забранаа. После 4 месеци почнав со салати, грашак,грав уште немам јадено хах. На овошје не сум љубител ама витамини као убаво е и за неа и јадев дур не ми забранаа. Малава моја имаше ептен многу грчеви затоа.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Neka si prodolzi taka barem nema da go go rasonis. Ja koa i da ja premestam stanuva gotovo naspana hahaha

7. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Женски, мене папучето почна да ме загрижува. Сеуште не е убаво исчистено. Ставам етанол и пудра бивацин, ама понекогаш од пудрата стои како жолто внатре а од вчера заприметив дека е црвено од едната страна. Ми е страв да не е нешто инфицирано. До кога ви се среди кај вас папучето?

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас тие ствари не ги јадам ама за овошјето не знаев. Јадам секој ден и плус по литар и нешто сок пијам од јаболка или праска. Ќе припазам, само вчерашниот ден да не се повтори, а гледам апликацијата кажува од утре почнува скок... Се надевам лесно ќе помине.

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ако заспива во транспортер може сака да му е тесно. Пробај повиј го во ќебе или пелена да биде стегнато и може така ќе заспие.

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    26.277
    Мајки од кога се способни маливе сами да заспиваат? Дали ја има некоја од вас таа методата за заспивање? Искрено јас не ја оставам да писне, одма ја кревам, жал ми е. Не знам како би издржала да почнам со таа метода и колку е паметно.. Некоја со искуство? Една членка ми ја прати книгата Moms on call. Од старт заспива само со цицање, сега не ми е проблем да спие до мене ама кога ќе порaсме ќе биде поголем проблем да ја префрлам во креветче, здревени сме и ја и маж ми уште сега.
    Според мајка ми, јас на 3 месеци сум преспивала ноќ ама сум била на Ад, со доенчиња тоа потешко?

11. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Ние на месец бевме на педијатар и папочето и беше црвенко, предходно јас приметив како жолт исцедок мислев дека е гнојче, педијатарот рече дека е од пелените да и го отварам убаво папочето и да ставам Банеоцин, така правев 5 дена на секое соблекување памперс и се повлече црвенилото. Исто ми рече дека доколку нема непријатна миризба не се работи за инфекција, само е иритирано местото.

12. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.489
    Допаѓања:
    7.089
    Кај мене веќе заспива сам и спие сам во креветче. Ни стана како ритуал полека го учев заминуваме во спална во 9 часот следи менување пелена облакање пижами, се гаси струјата пуштам ламба. Го земам на спална гледаме сликовница, цица 9 и 40 завршуваме со тоа. Го ставам во креветче му ставам цуцла гледа извесно време навака натака и до 10 часот заспива. Малку е доцна 10 часот ама пробав со порано сега засега не ни оди, па засега ке продолжиме со ова темпо.

На Jana06 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  13. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.195
    @Bisera2020 и јас ако ми заспие во раце да го оставам на креветче и готово станува наспан па си се смеска си претка...а само 15 мин дремнал мене ми изгледа цврсто заспан кога оп станува како со саати да спиел...
    @Bubish26 Ете не знаев за овошјето си јадев јас се а и сок од јаболка пијам па и со слививе почнав компот демек да се искака ама ќе пробам да исфрлам сега овошје..од зеленчук што смее...грав зелка не јадам..ама краставица домат марула си каснувам..

14. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.279
    Знам дека сите ги носат бебињата надвор малку на воздух и обично уживаат кога се надвор. Ние излегувавме неколку пати и немавме проблем но еве три дена по ред кога и да ја изнесам надвор почнува да се грчи и да плаче. Несака воопшто да е надвор, а нема ветер ниту сонце силно во сенка е.
    Од што може вака да е?
    За 5 дена правиме 2 месеци инаку.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Ти ја имаш таа среќа детето во количка да ти нејќе..:D

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    7.704
    Блазеси ви.. Да го остаам пола минута сам вика. Не само што заспива со нишање, саат време на 5 10 15 минути станува додека заспие цврсто. И за 1 саат јово на ново . На цице не заспал од регресијата. Што убав ред си имаше до 3 месеци леле се надевам и оваа лоша фаза ќе трае кратко како убавата.. Веќе 2 месеци сум гроги и губам надеж дека ќе се наспијам.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Може да ми ја пратиш книгата?

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Еден месец, цело време си имаше малку крв. Кај мене патронажната и' ставаше сол во папочето (специјална медицинска)

19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    7.704
    Ај прати ми ја и мене да читнам.. Нешто што можам да пробам да имплементирам. Инаку јас сум спојувала 7 8 саати спиење на доење исто и брат ми, до бебето е. Мислев мојов како мене ќе биде, хехе

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Јас овие денови почнав да и' пуштам бели звуци (дожд, фен..) на YouTube и за брзо време си заспие без да ја држам во раци и лулам. Само уште не сум пробала сама да ја оставам во соба да видам дали ќе заспие. Ама звуците кај мене многу помагаат.

Полни 6 недели сме , 7ма тераме

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.